Pregled Quarkchaina (QKC): Transakcijski blokchain velikog kapaciteta

QuarkChain (QKC) pokušava riješiti jedan od najvažnijih problema s kojima se kriptovalute trenutno suočavaju, blokchain trilemu.

Projekt je poprimio veliku snagu još od njihovog uspješnog ICO-a ranije ove godine. Ljudi su bili zaintrigirani obećavajućim milionom transakcija u sekundi izgrađenim na dvoslojnom blockchainu koji će implementirati sjenčanje.

Međutim, jesu li to samo puka obećanja u drugoj tehničkoj knjizi?

U ovom QuarkChain pregledu duboko ćemo zaroniti u projekt analizirajući ne samo predloženu tehnologiju već i njezinu praktičnost. Također ćemo pogledati članove tima, usvajanje, putokaz i dugoročne izglede QKC tokena.

Uz to, krenimo odmah u potrebu za QuarkChain rješenjem.

Što je QuarkChain?

QuarkChain je decentralizirani blockchain koji također nema dozvole i siguran, ali što je najvažnije prilagodljiv je. Tim QuarkChain ima za jedan od glavnih ciljeva korištenje tehnologije oštrenja i isporuku više od milijun transakcija u sekundi.

Nastoji postati blockchain za propusnost velikog kapaciteta, pružajući rješenje koje je sigurno i dovoljno brzo za široko korištene decentralizirane aplikacije (dApps).

Značajke QuarkChain

Glavne značajke QuarkChaina. Izvor: srednji

Skalabilnost je jedna od najvećih prepreka s kojom su se blockchains suočili u 2018. godini, a QuarkChain je stvoren posebno za rješavanje problema skalabilnosti s kojima se blockchains suočavaju. Ovo je postalo hitno pitanje za industriju, a tim smatra da tim jednostavno više ne može čekati.

Započeli su s pružanjem rješenja koje se možda razlikuje od prethodno iznesenih, ali moglo bi biti i ono koje zapravo najbolje djeluje. Ne boje se potrebe za tvrdom vilicom ako je to potrebno za uspjeh.

QuarkChainova skalabilnost

QuarkChainova tehnologija oštrenja omogućit će do milijun transakcija u sekundi. Za usporedbu, Bitcoin može isporučiti samo 4 transakcije u sekundi, dok Ethereum isporučuje 10 transakcija u sekundi. Čak je i Visa mreža sposobna isporučiti samo 45 000 transakcija u sekundi.

Ako QuarkChain uspije postići cilj od milijun transakcija u sekundi, to će biti daleko najbrža mreža na planetu. To bi moglo vidjeti kako pretiče Ethereum dok se programeri dApp-a prebacuju na QuarkChain kako bi podržali povećanu upotrebu.


QuarkChain Transakcije p / s u usporedbi

QuarkChain brzine transakcije u usporedbi s drugim lancima. Izvor: Hackernoon

Sharding je primarni razlog zašto QuarkChain može isporučiti tako brzu mrežu, ali budući da je blockchain i dalje donosi decentralizaciju i sigurnost. A razvojni tim ima iskustvo u velikim tehnološkim tvrtkama, pružajući im mogućnost stvaranja i isporuke široko distribuiranog sustava. Također daje timu znanje potrebno za stvaranje skalabilnosti proširujući svoje znanje o centraliziranim sustavima na decentralizirani sustav QuarkChain.

QuarkChain izvan visokog TPS-a

QuarkChain je naglasio da postoje i drugi projekti koji imaju stope transakcija u sekundi veće od Visa 65k u sekundi, ali zatim nastavljaju ističući da TPS nije jedina mjerna vrijednost koju treba uzeti u obzir u mreži.

Tim QuarkChain posebno spominje Alipay, koji je dosegao 200 000 transakcija u sekundi, ali to je učinio žrtvujući decentralizaciju i sigurnost. QuarkChain teži skalabilnosti koja uključuje decentralizaciju i sigurnost, čineći ga superiornom mrežom, ako je tim uspješan.

Zašto je QuarkChain drugačiji

Osim što se usredotočuje na brzi protok, postoje i druge značajke mreže QuarkChain zbog kojih se razlikuje od ostalih decentraliziranih blockchain projekata.

Jedna od tih značajki je poticanje slabih rudara da sudjeluju u mreži bez pridruživanja rudarskom fondu. Ovaj se poticaj temelji na teoriji igara i djeluje tako što daje rudarima poticaj za ravnomjernu distribuciju snage raspršivanja među krhotinama. To također povećava decentralizaciju.

Kolaberativni rudarski kvarkanski lanci

Ilustracija suradničkog rudarstva na QuarkChain. Izvor: Bijeli papir

Drugi način na koji se potiče decentralizacija jest upotreba više jeftinih čvorova koji su spojeni u klaster da bi se stvorio super-pun čvor. Korištenjem jeftinih čvorova u klasterima za stvaranje superpunih čvorova, projekt izbjegava velike troškove kojima su superpuni čvorovi izloženi u okruženjima s velikom transakcijom u sekundi..

Mreža povećava sigurnost pružajući svakoj transakciji zaštitu od 50% mrežne snage. Kombinirajući ovu zaštitu s decentralizacijom mreže, lošem glumcu postaje gotovo nemoguće izvršiti napad dvostruke potrošnje.

Struktura QuarkChaina oslanja se na dva sloja. Prvi se sloj sastoji od oštrih blokova, koji se nazivaju krhotinama, a drugi sloj je korijenski blockchain koji se koristi za potvrdu blokova krhotina i pružanje sigurnosti za cijelu mrežu.

Struktura Quarkchain mreže

Struktura Quarkchain mreže. Izvor: Whitepaper

QuarkChain također ima ugrađenu podršku za transakcije s više krhotina i izgrađen je tako da se jedan račun može koristiti za sve krhotine. Također je dizajniran tako da se jedan pametni novčanik koristi za držanje svih kriptovaluta koje se mogu povezati s raznim krhotinama.

Prednost unakrsnih transakcija je u tome što se mogu izdati bilo kada i potvrditi u roku od nekoliko minuta. Propusnost transakcija s više dijelova također se linearno povećava s povećanjem broja ukupnih krhotina, pružajući skalabilnost.

Kako se uključiti u QuarkChain

QuarkChain ponudio je nekoliko načina da se zajednica uključi u projekt. Mreža za testiranje projekta pokrenuta je tek u svibnju 2018., ali prije pokretanja aktivno su regrutirali 100 dobrovoljaca iz zajednice da djeluju kao beta testeri. Također pozdravlja sve koji imaju iskustvo u razvoju blockchaina i snažnu tehničku pozadinu da se uključe u projekt.

Dana 17. rujna 2018. tim je izradio svoj kod otvoreni izvor na Githubu tako da ga svatko može pregledati. Dalje, oni vode natječaj za programere da vide tko može izgraditi QuarkChain testnet izvodeći vlastite čvorove / klastere i postići najveće transakcije u sekundi koristeći predviđeni test učitavanja. Pobjednik će dobiti 1 BTC, uz dodatne nagrade za mjesta od 2 do 10.

Trenutno je vrhunska izvedba testneta 14.755,25 transakcija u sekundi.

QuarkChain tokeni (QKC)

QuarkChain tokeni imaju simbol oznake QKC i trenutno su ERC-20 kompatibilni tokeni na Ethereum blockchainu. Jednom kada se QuarkChain glavna mreža pokrene, oni će se pretvoriti u izvorne tokene putem premine, a u budućnosti će rudari proizvoditi QKC tokene.

QuarkChain održali su ICO u lipnju 2018. godine, prikupivši 20 milijuna dolara po simboličnoj cijeni od 0,0197 dolara. Ukupno je stvoreno 10 milijardi tokena, a 20% je dodijeljeno ICO prodaji. Ostatak tokena dodijeljen je kako slijedi: 15% razvojnom timu, 5% projektnim savjetnicima i 15% zakladi QuarkChain.

Preostalih 45% treba dodijeliti marketingu, rudarstvu i zajednici. QuarkChain tim već je primijetio da će rudarstvo vjerojatno stvoriti određenu inflaciju u budućnosti.

Izvedba cijene Quarkchain-a

Učinak cijene QKC od ICO-a. Izvor slike: Coinmarketcap

Cijena QKC-a skočila je na 0,268 dolara samo jedan dan nakon ICO-a, ali do 9. lipnja pala je za više od polovice na 0,129677 dolara. Nakon brzog skoka u lipnju, do 14. kolovoza neprekidno je opadao na najnižih 0,021378 dolara, ali se polako oporavljao, ali sigurno od tada i od 8. listopada 2018. trguje se na 0,0594 dolara, što je još uvijek vrlo lijep povratak od 3. lipnja ICO cijena.

Ako ste zainteresirani za kupnju nekih QKC tokena sami, oni su dostupni u Binanceu za BTC ili ETH. Postoji i niz manjih burzi koje nude QKC, poput Gate.io i KuCoin, ali ih još uvijek ne možete kupiti u fiat valuti.

Binance QKC

Registrirajte se na Binance i kupujte QKC tokene

Budući da je QKC token kompatibilan s ERC-20, može se pohraniti u bilo koji novčanik kompatibilan s ERC-20, poput MyEtherWallet ili MyCrypto, MetaMask i drugih. Ipak je najsigurniji način pohrane u hardverskom novčaniku.

dApps na QuarkChainu

Jedan od ključnih aspekata QuarkChaina je podrška za dApps. Otvoren je velikom broju dApps, a posebno je dobar za one koji zahtijevaju veliku propusnost. To uključuje dApps povezane s igrama, umjetnom inteligencijom, ravnopravnom ekonomijom, Internetom stvari, velikim podacima i čak oglašavanjem.

QuickChain je mogao biti izvrsno rješenje tijekom uzbuđenja CryptoKittiesa, a čini se da može pružiti izvrstan dom za brojne dAppove koji su bili na čekanju dok čekaju blockchain koji im može pružiti skalabilnost koja im je potrebna da pruže svoj puni potencijal.

QuarkChain tim & Savjetnici

Čini se da QuarkChain ima prilično iskusne članove tima i snažan savjetnički fond. Na primjer, Qi Zhou (Osnivač) je softverski inženjer koji je nekad radio u Googleu i ima više od 15 godina iskustva. Također je doktorirao na Georgia Institute of Technology.

Članovi Quarkchain tima

Članovi Quarkchain tima

Pridruživanje mu je Zhaoguang Wang koji je također softverski inženjer i stručnjak za distribuirane sustave. Prije je radio na Facebooku i Googleu, a magistrirao je računalstvo na sveučilištu u Michiganu. Tu je i niz drugih znanstvenika i istraživača koji dopunjavaju tim.

Sa strane savjetnika, između ostalih, imaju Paul Veradittakit koji je partner u Pantera Capitalu i Bill Moore koji je inženjer u Sun Microsystems.

Mapa puta QuarkChain

Glavnina posla za QuarkChain započela je sredinom 2017. godine kada je razvojni tim počeo istraživati ​​probleme koji se odnose na skalabilnost blockchaina. Do kraja 2017. tim je izradio svoj bijeli papir, a nakon uređivanja i revizija objavljenih u veljači 2018. Istodobno su dovršili verifikacijski kod 0.1. Samo mjesec dana kasnije objavljene su 0,1 verzije testne mreže i novčanika.

Kartica puta Quarkchain

Kartica puta Quarkchain. Izvor: Whitepaper

Do drugog tromjesečja 2018. tim je radio na testnetu 1.0, a objavljen je u srpnju 2018. Također su radili na pametnom ugovoru 0.1. Putokaz tvrdi da će svi QuarkChain Core 1.0, mainnet 1.0 i SmartWallet 1.0 biti objavljeni prije kraja 2018. Do drugog kvartala 2019. planirano je da QuarkChain Core i SmartWallet budu u verziji 2.0.

Zaključak

2018. je zabilježio masovnu usredotočenost na probleme skalabilnosti iz čitavog blockchain ekosustava. Iako postoji nekoliko drugih projekata kojima se želi riješiti problem skalabilnosti, rješenje oštrenja QuarkChain na putu je stvoriti blockchain bez problema s skalabilnošću.

Ako to postignu, bio bi to sjajan proboj za blockchain tehnologiju, jer su mnoge planirane aplikacije koje koriste blockchain tehnologiju sputane problemima skalabilnosti.

Istina je da je projekt još uvijek u fazi izrade, ali postigli su velik napredak i redovito pogađaju predviđene datume završetka. To dovodi do povjerenja u tim i projekt, a ako se mainnet pokrene prije kraja 2018., ovo bi moglo postati jedan od blockchain projekata o kojima se najviše govori u 2019..

Istaknuta slika putem Quarkchaina

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me