Pregled posudbe NEXO: Instant zajmovi s kripto-podrškom

NEXO je projekt koji je nedavno pobudio popriličan interes za kriptovalutnu zajednicu.

NEXO ne samo da razvija velika tvrtka FinTech, već ih podržavaju i prilično utjecajna imena u prostoru kriptovaluta. NEXO token također je poprimio zamah tijekom posljednjih nekoliko tjedana.

Međutim, što je točno NEXO i biste li ga trebali uzeti u obzir?

U ovom sveobuhvatnom Nexo pregledu pokušat ću odgovoriti na to. Također ću vam dati detaljni vodič za početak rada s kriptozajmom.

Što je NEXO?

NEXO je projekt čiji je cilj pružanje usluga pozajmljivanja uz korištenje kriptovaluta kao kolaterala. Iako sigurno postoje neki problemi koje će trebati izravnati kako bi se ovo uspješno odradilo, čini se da je tim na dobrom putu i da ima snažnu potporu. Vlasnici kriptovaluta NEXO moći će dobiti fiat valutu po potrebi, ali i dalje zadržati vlasništvo nad svojom digitalnom imovinom.

To je najbolje iz oba svijeta.

Nexo analiza novčića

Koraci do trenutnog zajma za Nexo

Djeluje tako što omogućava zajmoprimcima da zaključaju kriptovalute kao kolateral u zamjenu za fiat valutu. Gotovina se šalje izravno na bankovni račun ili se može dodati na debitnu karticu. U slučaju volatilnosti tržišta (koja je gotovo dana kod kriptovaluta) ograničenje na debitnoj kartici prilagodit će se kao odgovor na promjene tržišne vrijednosti temeljne kriptovalute.

Otplata zajma kod NEXO-a

Svi uzeti zajmovi mogu se lako vratiti pomoću kripto valute, fiat valute ili Nexo tokena. Olakšali su otplatu svih zajmova. Usporedite to s najbližim Nexo konkurentom SALT-om, koji prihvaća otplatu zajma samo u fiat valuti.

Pristup tržištu NEXO

Iako je Nexo sa sjedištem u Švicarskoj, zajmove čini dostupnima širom svijeta. Svatko tko drži kriptovalutu može iskoristiti Nexo zajam. A budući da su zajmovi u potpunosti osigurani, zajmoprimci ne trebaju brinuti o kreditnoj povijesti ili odobrenjima.

Naravno, slučajevi upotrebe Nexo zajmova bit će ograničeni jer imaju kolateralnu podršku, ali upotreba kripto valuta kao kolaterala predstavlja uvjerljivu alternativu za one koji drže kriptovalute, a još ne žele prodati i odustati od budućih dobitaka, ali još uvijek trebaju fiatnu valutu za pristup određenim prilikama.


NEXO i Uredba

Nexo je vrlo jasno izjavio da je NEXO token sigurnosni token i da je u skladu s Pravilnikom D Komisije 50 o vrijednosnim papirima i pravilom 506 (c).

U svojoj dokumentaciji označavaju Nexo token kao imovinu za isplatu dividende koja je poduprta kolateraliziranom imovinom.

Iako ga tradicionalne institucije još ne prepoznaju, postoji razlika između fiat-a kao kolaterala i kripto-imovine kao kolaterala u tome što kripto-imovina ima dodatnu korisnost.

Čini se srećom što je Nexo unaprijed bio u vezi sa statusom njihove kripto-imovine i što čine sve napore kako bi ostali u skladu s američkim propisima.

Korištenje NEXO tokena

Jedan od poticaja za držanje NEXO tokena je da se isplaćuje dividenda imateljima. Trideset posto dobiti ostvarene od zajmova Nexo odlazi u fond dividendi koji se zatim distribuira NEXO imateljima. Trenutno se isplate dividendi vrše u Ethereumu (ETH), ali postoje velike šanse da će se to u budućnosti proširiti na druge kriptovalute.

Najnovije je plaćanje bilo u kolovozu 2019., a nešto više od 2,4 milijuna dolara podijeljeno je vlasnicima NEXO-a. NEXO tim tvrdi da je ova dividenda jednaka godišnjem prinosu od 12,73% na NEXO holdinge.

Prednosti ulaganja u Nexo

Prednosti ulaganja u NEXO tokene

Osim što su izvor dividende, NEXO tokeni mogu se koristiti i za otplatu kredita, a poticaj za to je smanjenje otplatnih kamata na zajmove. To je slično bankarskim zajmovima koji nude niže kamatne stope ili popust kada je postavljeno automatsko plaćanje. Držanjem više NEXO tokena u novčaniku otključat će se i veća ograničenja zajma.

Kako Nexo rješava kripto nestabilnost

Kriptovalute su najhlapljivija imovina na planetu, s dnevnim promjenama cijena od 10%, a mjesečne promjene od 50% ili više nisu neobične. Stablecoins poput TrueUSD i Tether (USDT) naučili su se nositi s promjenama cijena, ali i dalje se bore s padom cijena.

Nexo planira koristiti koncept tradicionalnog kreditiranja poznat kao Zajam u vrijednosti za procjenu rizika. U tradicionalnom zajmu zajmoprimac koji se smatra rizikom neplaćanja dobiva veći LTV.

Primjer zajma vrijednosti

Zajam vrijednosti naspram likvidnosti. Izvor slike: BDC

Nexo koristi algoritam nazvan Nexo Oracle kako bi odredio omjer LTV za zajmoprimce. S obzirom na volatilnost koja dolazi s kriptovalutama, vjerojatno će LTV omjeri često biti veći od 50%, osim ako kriptovalute ne postanu daleko manje nestabilne (što se dogodilo za Bitcoin). U praksi to znači da ako u novčaniku imate 10.000 USD u bitcoinu, a LTV iznosi 50%, moći ćete uzeti zajam za 50% Bitcoin stanja u novčaniku ili 5.000 USD.

Nexo Oracle radit će na izbjegavanju situacije slične američkoj stambenoj krizi, kada su mnoge vrijednosti kuća pale ispod vrijednosti zajmova na tim nekretninama. Budući da na tržištima kriptovaluta uvijek postoji rizik od smanjenja vrijednosti imovine, Nexo Oracle će se koristiti za izdavanje poziva za maržu.

Oracle će također izdavati obavijesti zajmoprimcima da su potrebna dodatna sredstva osiguranja da bi se zajam održao u dobrom stanju. Kad zajmoprimac ne posluša te obavijesti, riskira prisilnu likvidaciju zajmova kako bi povratio odgovarajući omjer LTV.

Nexo Oracle

Nexo platforma koristi tehnologiju nazvanu Nexo Oracle za nadzor i regulaciju svih aspekata platforme, uključujući analitiku, raspodjelu zajma, nadzor imovine, održavanje novčanika i druge.

NEXO Oracle pregled

Pregled Nexo Oraclea. Slika putem Nexo bijeli papir

Kada se zadužuju na platformi, zajmoprimci šalju svoju kriptovalutu u novčanik Nexo kripto prekoračenja. Za izdavanje zajma i otplate dužnik se brine izravno putem korisničkog sučelja Nexo. Korisničko sučelje dostupno je kao web-verzija, a mobilna verzija objavljena je u lipnju 2019.

Na kraju će platforma biti dostupna i na radnoj površini, a dodavanjem fizičke kreditne kartice cijela platforma i postupak bit će poznati čak i korisnicima koji nisu u kriptovaluti. Ovim se želi povećati stopa usvajanja platforme. Tim se također približava ovom cilju, s debitnom karticom koja je puštena u kolovozu.

Nexo tim

Nexo ima temeljni tim od 14 članova, od kojih većina također zauzima visoke položaje u europskoj potrošačkoj tvrtki FinTech Credissimo. Kosta Kantchev glavni je upravljački partner i suosnivač tvrtke Nexo, a također je bio suosnivač tvrtke Credissimo.

Drugi upravljački partner i suosnivač tvrtke Nexo je Antoni Trenchev, koji je prethodno bio saborski zastupnik u Nacionalnoj skupštini Republike Bugarske. Također ima više od 7 godina iskustva u razvoju i strategiji e-trgovine, kao i automatizaciji procesa e-trgovine.

Treći upravljački partner i također suosnivač tvrtke Nexo je Georgi Shulev. Ima više od 6 godina iskustva u industriji investicijskog bankarstva i bio je suosnivač Consestimate, otvorene platforme za financijske procjene.

Credissimo statistika

Credissimo po brojevima

S IT strane, četvrti suosnivač Nexo-a je Vasil Petrov, koji je u projekt Nexo donio više od 16 godina iskustva u administraciji sustava, back-end razvoju i arhitekturi..

Savjetnici Nexa uključuju Michaela Arringtona, koji je bio osnivač TechCruncha, kao i Arrington XRP Capital. Trevor Koverko, osnivač Polymath-a, drugi je savjetnik, a savjetnički tim zaokružio je Ugo Bechis koji projektu donosi 40+ godina iskustva u usklađivanju i financiranju SEPA-e.

Zajednica NEXO

Nexo je imao nekih problema s prebjezima članova zajednice nakon što je naizgled stavio svoje mjesečne isplate dividende na čekanje. Pored prigovora na projekt koji nije ispoštovao ovu obvezu, bilo je i dodatnih pritužbi na to da tvrtka nije ispoštovala ostale obveze i nije ispoštovala obećane rokove.

Bez obzira na to, postoje prilično velike društvene mreže koje prate NEXO. Njihova Twitter račun ima 42.900 sljedbenika, i iako interakcija s objavama nije toliko jaka, postoji određena interakcija na svakom postu.

NEXO podredit je znatno manji, s nešto više od 2.700 sljedbenika, no također je i aktivniji. Postoje postovi objavljeni gotovo svaki dan, a na svaki post postoji dobar broj odgovora i komentara, što pokazuje da je ovo mala, ali jaka zajednica NEXO entuzijasta.

Do sada je najveća zajednica NEXO Telegram, u kojem je tim najaktivniji i koji broji 32.300 članova. Iznenađujuće je da je Facebook grupa za NEXO također prilično velika za kripto projekt, a stranicu prati više od 26 000 ljudi.

Natjecateljske platforme

Naravno, NEXO ne djeluje u vakuumu i već postoje druge platforme za pozajmljivanje kriptovaluta koje nude slične mogućnosti.

Glavne razlike koje imaju s Nexom su u tome gdje nude svoje zajmove, kao i u vrsti kolaterala. Također će imati različitu dinamiku kamatnih stopa koja pokreće njihove ekosustave

Nexo protiv soli

Prva i najpoznatija od njih je SOL. SALT je kratica za Secure Automated Lending Technology (Tehnologija sigurnog automatiziranog zajma) i to je bio prvi projekt koji je ponudio mogućnosti zajma kriptovaluta.

SALT ima veći pristup tržištu nego Nexo, a sjedište im je u Sjedinjenim Državama. U vrijeme pisanja ovog dokumenta dostupni su u 33 američke države, kao i u zemljama kao što su Velika Britanija, Švicarska, Portoriko i UAE.

Sol je platforma zasnovana na kolateralima koja se razlikuje od Nexo-a po tome što imaju različite razine za posudbu. Oni koji posjeduju više SOLI, mogu otključati više pogodnosti. Sa Saltom također imate samo kripto za osiguranje, dok Nexo također omogućuje NEXO.

Sol protiv Nexoa

SOL protiv Nexo posudbe

Sol je također prilično centralizirana gdje će posudba SOL-a olakšati sve zajmove. Prije nego što se možete prijaviti za kredit, morate biti član SALT platforme koja će zahtijevati SALT tokene.

Nexo protiv Ethlenda

Još jedna konkurentska platforma Nexo-a je ETHLend. Ovo je možda jedna od najdecentraliziranijih platnih platformi koja se gradi kao decentralizirana aplikacija ili dApp.

Iako je ovo istinski Peer-to-Peer platforma za posudbu, ona se razlikuje od Nexo-a po tome što se ne bavi niti jednom Fiatovom valutom. Zajam možete dobiti samo u ERC20 kriptovaluti (Ethereum for Maker, na primjer DAI).

Jedna od prednosti koju Nexo ima u odnosu na ETHLend su trenutni zajmovi. Kao i posudba soli, ETHLend je Peer-to-Peer platforma za posudbu. To znači da ćete morati pričekati dok ne pronađete nekoga na suprotnoj strani ugovora o posudbi.

Štoviše, ova P2P priroda platforme ETHLend znači da će se kamatna stopa koju ćete platiti razlikovati. AT Nexo, kamatna stopa je fiksna i svi korisnici platforme imat će isti iznos zajma (LTV).

Mapa puta Nexo

Nexo je imao agresivan putokaz još 2018. godine, ali ga je napustio i trenutno ne postoji službeni plan. Taj prethodni plan obuhvaćao je uvođenje Nexo kreditne kartice do četvrtog kvartala 2018. godine, drugi Nexo airdrop i puštanje Nexo mobilnog novčanika.

Uspjeli su dostaviti zračnu luku na vrijeme, Nexo kreditna kartica postala je debitna kartica koja je konačno izdana kao alfa verzija u kolovozu 2019., a Nexo mobilni novčanik odgođen je i za izdanje u lipnju 2019..

Nexo kartica

Napokon objavljena Nexo kartica. Slika putem Nexo Blog

Prije su postojali planovi za Nexo da stekne banku koja je osigurana od FDIC-a, a iako to nije postalo stvarnost, Nexo je uspio osigurati financiranje koje im omogućuje da nude zajmove po 5,9% tranja.

Oni također plaćaju kamate na USD, EUR i GBP, s planovima da u budućnosti dodaju više fiat valuta. Na kripto strani plaćaju kamate na USDT, TUSD, USDC, PAX i DAI.

NEXO žeton

NEXO je svoj ICO proveo 1. travnja 2018. prikupivši 52,5 milijuna dolara i prodajući tokene za 0,10 dolara svaki. Nakon toga, NEXO token počeo je trgovati 1. svibnja 2018. po cijeni od 0,190647 dolara. Brzo je porastao i dosegao najvišu vrijednost od 0,539466 dolara samo tjedan dana kasnije, 7. svibnja 2018.

Naravno, to je bilo za vrijeme golemog medvjeđeg tržišta kriptovalutama i cijena se brzo povukla s onog najvišeg vremena. Do 12. rujna 2018. cijena je bila na najnižoj razini od 0,043333 USD, ili manje od polovine ICO cijene.

Zatim je uslijedio snažan skup od kraja rujna do kraja listopada koji je NEXO žeton vratio na razinu od 0,19 dolara. Taj se skup dogodio nakon što je NEXO objavio mjesečnu isplatu dividende za vlasnike NEXO žetona.

NEXO izvedba cijena

NEXO izvedba cijena. Slika putem CMC

Nažalost, mjesečne raspodjele dividendi nisu postale stvarnost. Nakon što su izvršili prvu isplatu dividende u prosincu 2018. godine, nositelji NEXO-a tada su morali pričekati do kolovoza 2019. na novu isplatu dividende.

Sljedeća raspodjela dividende očekuje se u prosincu 2019. Iznos dividende iznosi 30% dobiti tvrtke, a isplata u kolovozu 2019. veća je od 2,4 milijuna USD, što predstavlja 12,73% godišnjeg prinosa prema NEXO-u.

U 2019. NEXO token bio je prilično stabilan, uglavnom se zadržavajući u rasponu od 0,07 do 0,10 USD.

Početkom studenog 2019. nalazi se na vrhu tog raspona, trguje se po cijeni od 0,102927 dolara i uvršten je na 79. mjesto najvećeg novčića prema tržišnoj kapitalizaciji prema Coinmarketcap.com.

Trgovanje & Pohranjivanje NEXO-a

Većina prometa za NEXO odvija se na burzi Hotbit. Također su prihvatljive količine na Huobi Global i Bitrue, žeton NEXO dostupan je i na nekolicini drugih burzi, ali postoje marginalne količine.

Međutim, ova koncentracija obujma trgovanja NEXO tokenima na HotBitu mogla bi zabrinuti iz perspektive likvidnosti tržišta. To znači da na količine i cijene NEXO-a nejednako utječu kretanja na HotBitu.

Oni koji su zainteresirani za držanje NEXO-a za dividendu morat će držati žeton u novčaniku navedenom na vašem računu na NEXO platformi ili u NEXO mobilnim novčanicima.

Ako malo bolje pogledamo ove Nexo mobilne novčanike, oni su dostupni u iOS-u i Androidu. Recenzije na Trgovina Google Play i iTunes trgovina čini se prilično pozitivnim.

Ocjene aplikacija NEXO

Ocjene Nexo za mobilne aplikacije

Nešto drugo što sam smatrao prilično pozitivnim u vezi s tim bilo je to što je čak i za one korisnike koji su se imali na što požaliti, servisni tim Nexo brzo odgovorio. To pokazuje da su zabrinuti što njihovi korisnici imaju za reći.

Naravno, s obzirom da su NEXO ERC20 tokeni, to znači da ih možete pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava Ethereum. Uključuju brojne mrežne novčanike, mobilne, stolne i mobilne novčanike. Imajte na umu da nećete moći zaraditi svoj interes za njih.

Zaključak

Ako vjerujete da kriptovalute imaju stvarnu korisnost kao sredstvo plaćanja i prijenosa vrijednosti, trebali biste vjerovati u projekt Nexo. Platforma za pozajmljivanje koja imateljima kriptovaluta omogućuje otključavanje bilijuna dolara vrijednosti bez da se moraju odreći vlasništva nad svojim kriptovalutama velika je stvar.

Osim što jednostavno otključavaju vrijednost, Nexo zajmovi mogu omogućiti vlasnicima kriptovaluta pristup sredstvima bez potrebe plaćanja poreza na ono što bi moglo biti značajna dobit od njihovih kripto-posjeda.

Činjenica da tim ima više od 10 godina iskustva u vođenju tvrtke s financijskim uslugama još je jedna pozitivna stvar za Nexo. Možete biti sigurni da su analizirali potrebu za uslugama pozajmljivanja kripto valuta i sa svojim iskustvom vrlo su pogodni da ovaj projekt vide uspješno. Također im pružaju solidnu pomoć savjetnika poput Michaela Arringtona, osnivača TechCruncha.

Postoji vrlo dobra vjerojatnost da bi pozajmljivanje kriptovaluta moglo postati industrija od više milijardi dolara, a potencijalno bi se moglo smatrati industrijom od trilijuna dolara ako crpytocurrencies eskaliraju u vrijednosti kao što su neki financijski savjetnici sugerirali da hoće.

S tim tržištem razmjera na pomolu sada bi moglo biti jako dobro vrijeme za ulazak u Nexo u početnoj fazi.

Istaknuta slika putem Shutterstocka

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovo su mišljenja pisca i ne bi ih se trebalo smatrati savjetima za ulaganje. Čitatelji bi trebali samostalno istraživati.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me