Pregled Monethe (MTH): Decentralizirano upravljanje ugledom

E-trgovina je vjerojatno jedan od najvećih gospodarskih sektora koji rastu, a očekuje se da će i ubuduće bilježiti eksplozivan rast u narednom desetljeću.

Jedna blockchain platforma koja želi iskoristiti taj rast je Monetha, decentralizirana reputacijska platforma. Pokušavaju povećati ukupnu razinu povjerenja i vjerojatnost uspjeha za bilo koju transakciju.

Međutim, može li Monetha zaista postići ove ciljeve?

U ovom Monetha pregledu temeljito ćemo pogledati projekt i članove njegovog tima. Također ćemo analizirati temeljnu tehnologiju, slučajeve upotrebe i potencijal za veliko usvajanje MTH tokena.

Što je Monetha?

Monetha stvorena je za pomoć trgovcima i potrošačima izgradnjom platforme koja jača povjerenje i ugled, što dovodi do povećanja zadovoljstva i uspjeha internetskih transakcija e-trgovine. Sve se to kombinira s gateway-om za plaćanje, a sve je izgrađeno pametnim ugovorima na mreži Ethereum.

Prvi je cilj platforme osigurati transakcije e-trgovine u stvarnom vremenu koje uklanjaju intervenciju treće strane. Drugi, a možda i važniji cilj je izgradnja cenzure otporne i prenosive reputacije koja je pouzdana i temelji se na ponašanju korisnika i trgovaca.

Što je Monetha

Monetha značajke. Slika putem web stranice Monetha

Srž Monetine tehnologije je njezin decentralizirani sustav povjerenja i ugleda (DTRS). Izgrađen pametnim ugovorima, stvara pouzdan odnos između trgovaca i kupaca. Algoritam ugrađen u sustav provjerava svaku transakciju čim se dogodi i dodjeljuje ocjenu povjerenja.

Ta ocjena povjerenja koristi se u mehanizmu ocjenjivanja povjerenja platforme za stvaranje transparentnosti. Sve su ocjene javno vidljive, nepromjenjive i dodjeljuju se na temelju ponašanja korisnika i trgovca. Što se sustav duže koristi i što je više korisnika, ocjene povjerenja postaju točnije.

Slabosti koje Monetha rješava

Trenutni modeli e-trgovine mogu biti dobro uspostavljeni, ali oni također pate od nekoliko slabosti koje treba poboljšati. Većina e-trgovine pati od sljedećih slabosti:

  • Visoke naknade i provizije za treće strane;
  • Nedostatak povjerenja;
  • Nedostatak transparentnosti;
  • Nesigurne platforme i transakcije.

Monetha se pozabavila tim problemima stvaranjem decentralizirane blockchain platforme koja pruža sigurnost, transparentnost i povjerenje, dok gotovo eliminira naknade treće strane zbog kojih transakcije e-trgovine koštaju 10-15% ili čak 20% više nego je potrebno.

Monetha poboljšanja e-trgovine


Monetha je više od pukog prolaza za plaćanje. Nastoji redefinirati odnos između kupca i trgovca rješavanjem gore spomenutih problema. Osim što nudi vrhunsko rješenje za plaćanje, također stvara platformu koja omogućava izgradnju nepromjenjivog povjerenja i ugleda i prijenos na brojne vanjske mrežne platforme e-trgovine..

Monetha Solution over Status Quo

Monetha protiv statusa quo. Preko Monetha Whitepaper

Samo uzmite u obzir sljedeće pogodnosti platforme Monetha:

Poboljšano povjerenje

Povjerenje je kamen temeljac odnosa, a to uključuje i odnos između kupaca i prodavača. Kad je prisutno povjerenje, transakcije postaju lakše i bez trenja. Monethin sustav povjerenja i ugleda omogućava trgovcima da stvore solidnu reputaciju na temelju svoje prodaje i usluga.

Najbolje od svega, jer je vezan uz prodaju, ne treba se brinuti zbog lažnih ili zlonamjernih recenzija. I ocjenu povjerenja možete sa sobom prikazati bilo kojoj platformi koja podržava Monethu, koja već uključuje Shopify, Facebook Marketplace, Craigslist i mnoge druge.

Povećana sigurnost

Pametni ugovori čine svaku transakciju sigurnom i rješavaju se potrebe za partnerstvima trećih strana koja mogu i kupce i prodavače izložiti nepotrebnim rizicima. Kada se vaše transakcije odvijaju na blockchainu, više ne morate brinuti o sigurnosti, plaćanju ili teretu dokazivanja u bilo kojem aspektu transakcije. Pametni ugovori pružaju sigurnost koja je superiornija od tradicionalnog ugovornog prava.

Niže naknade i provizije

Pametni ugovori ne samo da povećavaju sigurnost, već smanjuju naknade i provizije povezane s transakcijama e-trgovine. Trošak koji nestaje u sustavu Monetha su troškovi osiguranja da se obje strane drže ugovora i troškovi poduzimanja radnji ako se to ne dogodi.

Ukupni prihod od plaćanja

Novac koji unovčava…

Još jedan trošak koji nestaje je višestruka naknada od strane nezavisnih procesora. Umjesto 5% -20% skrivenih naknada, Monetha transakcija ima ravno 1,5% naknade za transakciju, a 0,5% od toga vraća se dionicima Monethe. Također se planira uvesti program vjernosti od 0,2% za kupce.

Brža obrada plaćanja

Tradicionalni načini plaćanja mogu značiti da trgovcu treba nekoliko dana da stvarno primi uplatu na svoj bankovni račun. S Monethaom se transakcije dovršavaju za 2 minute. Poboljšani novčani tijek pomaže jačanju trgovačkog poslovanja.

Sustav povjerenja i ugleda

Monetha gateway plaćanja vezan je uz blockchain, što znači da svaka transakcija ima podatke kao što su adresa novčanika za slanje i primanje, vrijeme transakcije, ono što je preneseno, podaci o jamstvu, upute za dostavu i ostali podaci nepromjenjivo spremljeni u blockchain. To olakšava pregled i trgovaca i kupaca i pregled povijesti svih takvih pregleda, što dovodi do funkcionalnog sustava povjerenja i ugleda.

Sposobnost pregledavanja i ocjenjivanja transakcija nije novost, ali Monetha je čini pouzdanijom vežući je za prodaju i stavljajući sve podatke na blockchain. Također dodaju ocjene za kupce, što je jedinstvena značajka. Ovaj sustav ocjenjivanja omogućuje trgovcima i kupcima rast svojih profila dok obavljaju više transakcija.

Budući da je sve osigurano sigurnost i anonimnost temeljenu na blockchainu. A sustav je globalni, izvršava se sam i bez smjernica bilo kojeg centraliziranog autoriteta.

Trgovce na platformi ocjenjuju samo provjereni kupci, a ta ocjena temelji se na njihovim razinama usluge, poput brzine isporuke, poštivanja svih uvjeta i je li proizvod opisan.

Kupci također dobivaju ocjene povjerenja na platformi Monetha na temelju broja i veličine kupnji, kao i povijesti pregleda. Pregled transakcija povećava ocjenu povjerenja kupca jer povećava njihovu vrijednost za platformu. Platforma čak omogućuje trgovcima da odbiju prodati kupcu ako smatraju da je njihova ocjena povjerenja preniska.

Aplikacija Monetha koristi se za unos recenzija i polaganja prava, a sve te podatke pohranjuje na blockchain. Kupci mogu podnijeti zahtjev ako prime predmet koji je oštećen, neispravan ili jednostavno nešto čime nisu zadovoljni, a ta će polaganja utjecati na trgovčevu ocjenu povjerenja. Zbog toga je presudno da trgovci prvi put pravilno isporučuju ili se brzo isprave ako postoji problem s narudžbom.

Do sada je sustav ocjenjivanja povjerenja imao pozitivne kritike i od kupaca i od trgovaca. Kupci mogu pronaći najpouzdanije trgovce, a trgovci mogu procijeniti vjerodostojnost svojih kupaca, što ranije nije bilo moguće. A kako se korištenje sustava povećava, tim Monethe uspio je precizno prilagoditi ocjene kako bi ih učinio još preciznijim i učinkovitijim.

Monetha tim

Osnivači Monethe okupili su se početkom 2017. godine kako bi riješili probleme povezane s povjerenjem u globalnu trgovinu. Kasnije tijekom godine odlučili su da je za postizanje ovih razina povjerenja potreban decentralizirani ekosustav. To im je dalo poticaj za pokretanje naknadnog ICO-a.

Monetha ima sjedište u Litvi, a trojica osnivača imaju različito porijeklo. Andrej Ruckij prethodno je bio tehnički direktor i suosnivač tvrtke koja se zvala Wowtto koja je bila agencija za digitalno oglašavanje na otvorenom. Prije osnivanja Monethe radio je u Adformu kao potpredsjednik strateških inicijativa.

Osnivači Monethe

Osnivači Monethe

Jedan od njegovih drugih suosnivača je Justas Pikelis koji je također osnovao niz drugih start-upova, uključujući NLO Favors i Stebink. Konačni suosnivač je Laurynas Jokubaitis koji je također osnivač Wowtta i član je Forbesa 30 do 30 godina za svoj rad na blockchain tehnologiji i sustavima reputacije.

Od završetka ICO-a, Monetha povećava broj svog tima i trenutno imaju 15 drugih zaposlenika koji imaju iskustva u razvoju softvera, korisničkoj podršci i marketingu.

Monethine snage, slabosti i zabrinutosti

Monetha je jedinstveno rješenje za probleme e-trgovine, a kako njezin utjecaj raste, obećava da će biti ometač u svemiru.

Pomoću Monetha Trust Ratings kupci će moći brže donositi odluke o tome od koga su spremni obaviti kupnju i znat će da su njihove transakcije sigurne i zaštićene. Tradicionalne platforme za e-trgovinu ne mogu obećati razinu povjerenja i transparentnosti koje nudi Monetha.

Decentralizirani sustav koji su razvili vratio je moć trgovcima i kupcima i uzeo ga iz ruku centraliziranih nezavisnih platformi koje su e-trgovinu učinile skupljom i manje pouzdanom.

Monetha blagodati

Pogodnosti za kupce i prodavače Monethe

Sustav je također osmišljen kako bi držao prevarante na cesti, čineći ekosustav pouzdanijim i za trgovce.

Najveći izazov s kojim se Monetha suočava isti je kao i izazov s kojim se suočava blockchain ekosustav u cjelini. Kriptovalute treba demistificirati za širu javnost i ukloniti povezanost koju imaju s kriminalnim ponašanjem.

Sustav nije bez nedostataka. Budući da se sustav ocjenjivanja povjerenja primjenjuje na trgovce, proizvode neće pokrivati ​​pojedinačno. To bi moglo dovesti do proklizavanja problema s kvalitetom proizvoda, ali buduća poboljšanja platforme mogu uključivati ​​ocjene proizvoda.

Iako još nisu pronađene, u sustavu ocjenjivanja mogu postojati rupe koje trgovcima ili kupcima omogućuju korištenje sustava. To je reklo, sve dok tim Monethe brzo reagira na bilo koje takve rupe, sustav bi trebao ostati siguran i elastičan.

MTH žeton

Monetha je u kolovozu 2017. provela ICO, prikupivši otprilike 37 milijuna dolara prodajom 200 milijuna tokena po prosječnoj cijeni od 0,19 dolara. U mjesecima nakon ICO-a cijena tokena pala je na oko 0,05 USD. Okupio se u prosincu 2017. i dosegao najvišu razinu od 0,566 dolara 11. siječnja 2018.

Stalno se kretao niže tijekom cijelog tržišta medvjeda u 2018. godini i spustio se ispod 0,02 dolara u rujnu 2018. Od tada se donekle oporavio i od 13. studenog 2018. trguje se oko 0,048 dolara, što je još uvijek malo ispod njegove ICO cijene.

Binance MTH

Registrirajte se na Binance i kupujte MTH žetone

Gotovo sav obim trgovanja MTH tokenima nalazi se na Binance Exchange, iako je dostupan na nekolicini drugih platforma za razmjenu poput Mercatoxa, OKExa i KuCoina. Nije moguće kupiti MTH s fiat valutama, a sve kupnje moraju se obaviti putem BTC-a ili ETH-a.

Budući da je MTH token utemeljen na Ethereum ERC-20, može se pohraniti u bilo koji novčanik kompatibilan s ERC-20.

Zaključak

Monetha je započela kao jednostavan gateway za plaćanje koji se suprotstavlja Paypalu, ali dodavanjem sustava za pregled trgovaca i kupaca koji se može prenijeti u bilo koju trgovinu e-trgovine čini se da je jači konkurent u prostoru e-trgovine. Dodavanjem povjerenja internetskim kupnjama nada se da će dobiti dio od preko 1 bilijuna dolara u globalnoj e-trgovini.

Iako postoje druge blockchain platforme uključene u plaćanja i e-trgovinu, Monetha je jedinstvena u borbi protiv povjerenja i transparentnosti unutar ekosustava e-trgovine. Ako mogu uspješno postati vodeći pružatelj usluga povjerenja za e-trgovinu, ustat će i postati jedna od najjačih blockchain platformi.

Snaga valute MTH ostaje upitna, budući da je to samo uslužni žeton. Budući da je koristan samo u Monetha ekosustavu, ima manju vrijednost za investitore, ali ako razvojni tim pronađe način da ga koristi izvan ekosustava Monetha, mogao bi brzo eksplodirati u vrijednosti.

Sve u svemu, Monetha je jedinstveni projekt koji se može podcijeniti i podcijeniti.

Istaknuta slika putem Fotolia

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovo su spisateljska mišljenja i ne bi ih se trebalo smatrati savjetima za ulaganje. Čitatelji bi trebali samostalno istraživati.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me