Pregled glavnog računala: Decentralizirana platforma za razvoj aplikacija

Mainframe (MFT) je blockchain projekt čiji je cilj stvoriti platformu za distribuirane aplikacije koja će zatvoriti rupe u privatnosti i sigurnosti trenutne internetske arhitekture.

Pruža nekoliko novih alata, uključujući otpor cenzuri, otpor nadzoru i privatnost podataka, svi zasnovani na potpuno funkcionalnoj platformi gdje su protokoli apstrahirani, tako da se programeri mogu usredotočiti na izgradnju svog dApp-a bez kompromisa.

Međutim, mogu li doista izvršiti svoje ambiciozne planove?

U ovom pregledu Mainframe-a pokušat ću odgovoriti na to uronivši u njihovu tehnologiju, slučajeve upotrebe i razvojne ciljeve. Također ću analizirati potencijal dugoročnog usvajanja MFT tokena i treba li ih uopće uzeti u obzir.

Ideja iza glavnog računala

Pokretački razlog razvoja Mainframe bio je vratiti korisnike slobode i privatnost korisnicima interneta uklanjanjem centralizacije. Tim glavnog računala duboko je uvjeren da bi korisnici trebali moći kontrolirati pristup svojim mrežnim podacima i da bi trebali biti dostupni alati koji vam omogućavaju da dijelite i otkrivate samo one stvari o sebi koje želite objaviti.

Prednosti izgradnje glavnog računala

Prednosti nadogradnje na MainFrame-u

Glavni tim shvaća da su građani kontinuirano bilježili pad povjerenja svojih vlada, kao i povjerenja u medije i korporacije. Tijekom proteklog desetljeća vidjeli smo milijardama podataka korisnika kojima se pristupa putem desetaka sigurnosnih propusta u tvrtkama kao što su Yahoo i Equifax.

Korisnici vide da upotreba interneta nosi ogromne rizike, a sve manje povjerenja u naše vlade i korporacije dovelo je do prosvjeda poput Arapskog proljeća i Okupiraj Wall Street.

Mainframe želi zaustaviti narušavanje sigurnosti stvaranjem potpuno decentralizirane web3 komunikacijske mreže. Vratit će privatnost korisnika i kontrolu nad osobnim podacima.

Mainframe tehnologija

Mainframe stvara platformu koja će, između ostalog, pružiti sigurne podatkovne usluge i pohranu datoteka. Jedan od načina na koji to omogućuje je stvaranje peer-to-peer mreže koja je izgrađena na vrhu Internet Protocol Suite-a kao virtualna mreža. Ova konfiguracija onemogućava utvrđivanje lokacija čvorova i sprječava hakere da ciljaju bilo koji od glavnih čvorova.

Čvorovi omogućuju komunikaciju između slojeva mreže. To uključuje osnovno usmjeravanje i zadržavanje paketa, ali također uključuje podatkovne usluge, pohranu datoteka i blockchain transakcije. Sve se to koristi nehostiranom, decentraliziranom uslugom.


Glavna arhitektura mreže

Web3 infrastruktura glavnog računala

Glavna mreža izgrađena je s pet temeljnih temeljnih principa:

  1. Šifriranje: Jedan od ključeva pružanja sigurnih i privatnih podataka je šifriranje. Ovo je glavni način da spriječite druge da vide informacije u porukama i znaju tko su pošiljatelji i primatelji. Šifriranje će se dogoditi na svakom čvoru pomoću unaprijed podijeljenog ključa ili javnog ključa čvora primanja. Da bi se smanjilo opterećenje mreže i CPU-a, Mainframe također omogućava pregovaranje o zajedničkom ključu.
  2. Tamno usmjeravanje: To autsajderima onemogućava nadgledanje ili praćenje poruka na mreži. Mainframe to postiže davanjem čvorovima odgovornosti odabira specifičnosti adresiranja poruka. To je osjetljiva ravnoteža jer će premala specifičnost odgoditi prijenos poruke, ali previše specifičnosti olakšava hakerima. Mainframe ima vlastiti algoritam za određivanje ispravne razine specifičnosti za svaku poruku. Mreža također osigurava sigurnost korištenjem ID-ova tema kako bi se omogućilo šifriranje za članove grupe koji su se prethodno složili s tim.
  3. Poticaj: MFT token služi kao poticaj čvorovima da omoguće pohranu datoteka, podatkovne usluge i potrebnu propusnost za prijenos i pohranu paketa.
  4. Peer-to-peer arhitektura: Decentralizacijom podatkovnih usluga konfiguracijske postavke i poruke sigurno se pohranjuju na blockchain mreži. Također je moguće pohranjivati ​​poruke kada su čvorovi odvojeni od mreže. Ova konfiguracija osigurava da cenzura i oslanjanje na infrastrukturu pojedinca nisu dopušteni.
  5. Interoperabilnost: Uz Mainframe korisnik može pristupiti mreži i njezinim aplikacijama bilo gdje gdje su potrebne privatne komunikacije. Sve dok blockchain ima podršku pametnih ugovora, glavna mreža sigurnih poruka će raditi. To uključuje Ethereum, Tezos i RSK.

Mainframe OS

Operativni sustav za glavnu mrežu je mjesto na kojem će programeri moći graditi svoje decentralizirane aplikacije (dApps). To je integrirano razvojno i izvršno okruženje koje će pojednostaviti stvaranje i upotrebu dApps-a.

OS ima korisničko sučelje i niz drugih značajki. To uključuje instalacije jednim klikom, laku ugradnju, alate za programere, glavne SDK-ove i dopušteni pristup podacima. Ispod je snimka zaslona korisničkog sučelja glavnog računala.

Korisničko sučelje glavnog računala MFT OS

Korisničko sučelje OS glavnog računala

Ako ste programer i želite započeti izgradnju na Mainframeu, možete prijeći na njihov dokumenti za programere. Oni su dobro postavljeni i vode vas kroz proces razvoja dApp-a korak po korak. OS glavnog računala upravo je podvrgnut nadogradnji (više u nastavku).

Glavni tim

Tim Mainframe-a predvodi osnivač i izvršni direktor Mick Hagen. Bivši student s Princetona i napuštajući školu, Hagen je osnovao tvrtku Zinch, koja je studentima pomogla u pronalaženju stipendija, a istovremeno im je omogućila umrežavanje i zapošljavanje na fakultetima. Ta je tvrtka narasla na više od 800 sveučilišta širom svijeta, a stekla ju je američka tvrtka za obrazovanje Chegg.

Članovi glavnog tima

Članovi tima Mainframe-a

Šef poslovnog razvoja u Mainframeu je Brad Hagen, koji je ujedno bio i suosnivač Zincha. Kasnije je radio kao potpredsjednik tvrtke Lendio i bio je suosnivač Studio / Brandr.

Njima se pridružuje Sarah Wiley na mjestu zamjenice inženjera u Mainframeu. Wiley donosi preko 20 godina iskustva kao programerica cijelog steka, a njezina su specijalizacija visoko skalabilne web aplikacije. Nova je u razvoju blockchaina, ali nestrpljivo uči i primjenjuje svoje znanje na projektu.

Ostatak tima čini otprilike desetak pojedinaca u disciplinama, od softverskog inženjerstva do strategije društvenih medija.

Glavni društveni kanali

Mainframe je bio izuzetno uspješan u izgradnji njihovog Telegram kanala, ponajviše zato što je bilo potrebno pridružiti se Telegram kanalu da bi sudjelovao u zračnom prevozu. Telegram kanal trenutno broji preko 90 000 članova.

Ostali društveni kanali nisu bili toliko uspješni. Mainframe ima samo 248 čitatelja pod-Reddit, što je izuzetno malo za kripto-projekte na Redditu. Interakcija je ograničena tjednima između postova i vrlo malo, ako uopće ima komentara.

Cvrkut je malo bolji sa 17.600 sljedbenika, iako opet nema puno aktivnosti. Tamo gdje neki projekti rutinski tweetuju više puta dnevno, u nekim slučajevima prođe nekoliko dana bez tvita iz projekta Mainframe.

I Facebook i Youtube kanali imaju nešto manje od 1500 sljedbenika / pretplatnika, što je malo za Facebook, ali nije loše za Youtube u usporedbi s drugim kripto-projektima.

Sve u svemu, rekao bih da socijalno umrežavanje projekta treba napraviti neka poboljšanja.

MFT glavni žeton

Mainframe je stvorio 10 milijardi MFT tokena i objavio polovicu od njih. 2,5 milijarde dodijeljeno je tvrtki za kontinuirani razvoj, ali ostalih 2,5 milijardi objavljeno je tijekom niza događaja fizičkih aerodropa koji su se održavali u gradovima širom svijeta, a koji su kulminirali internetskim globalnim airdropom koji je tokene dijelio stotinama tisuća korisnika. Vjerujem da je to bila najveća zračna kap ikad.

Fizička zračna zračenja odvijala su se od ožujka do lipnja 2018., a konačni globalni airdrop dogodio se 4. srpnja 2018. Tada je jedan MFT token vrijedio 0,02 USD. Cijena je dosegla najvišu razinu od 0,024557 dolara samo nekoliko dana kasnije, 9. srpnja, a ostatak 2018. godine proveo je padajući kao dio masivnog medvjeđeg tržišta u kripto.

Binance MFT

Registrirajte se na Binance i kupujte MFT tokene

Dostigla je najnižu razinu od 0,002453 dolara 15. prosinca 2018. i provela nekoliko mjeseci zadržavajući se ispod razine od 0,003 dolara. Do travnja 2019. cijena se popela kroz razinu od $ 0,003 i testirala je razinu od $ 0,004 dok su se tržišta kriptovaluta oporavljala.

MFT token je uslužni token za glavnu mrežu i token je zasnovan na ERC-20. To znači da ga možete pohraniti u bilo koji novčanik kompatibilan s ERC20, kao što je MetaMask ili MyEtherWallet. To je možda najrazboritije s obzirom na svojstveni rizik centralizirane razmjene.

Ako želite investirati u MFT, jer smatrate da je trenutno precijenjen, možete ga kupiti na nekoliko burzi. Preko 95% glasnoće za MFT trenutno je na Binanceu ili Upbitu. Zatim, na udaljenoj trećini dolazi Bittrex sa samo 3% preostalog volumena. Nalazi se na drugim burzama, ali s zanemarivim volumenom.

Iako se većim dijelom dionica trenutno trguje na ove dvije glavne burze, čini se da i dalje postoje zdrave razine likvidnosti. Međutim, MFT će vjerojatno i dalje biti prilično nestabilan prema naprijed s obzirom na hirovitosti korejskog kripto tržišta.

Razvoj glavnog računala & Putokaz

Jedan od najboljih načina da se utvrdi koliko se posla radi na blockchain projektu je proučavanje aktivnosti kodiranja u njihovim javnim GitHubovima. Stoga sam odlučio zaviriti u Glavni GitHub repos-ove kako bi se vidio napredak koji tim postiže.

U njihovom GitHubu postoji ogromnih 88 spremišta. Međutim, većina posla odrađena je u nekoliko ključnih repo poslova. Ispod je ukupan broj predaja iz 2 najaktivnija prikvačena spremišta:

Glavni računari GitHub se obavezuju

GitHub se obvezao na Repos u posljednjih 12 mjeseci

Kao što vidite, programeri su tijekom prošle godine pokrenuli prilično aktivnosti jer su aktivno gurali kôd. To je općenito više nego što vidimo na drugim projektima u sličnim fazama njihova razvoja.

Postoji i nekoliko drugih spremišta koja nismo gore naveli, a koja su imala brojna predavanja u istom razdoblju. Ovaj frenetični razvojni tempo mogao bi biti rezultat ambiciozne mape puta koja je pred timom.

Četiri su glavna područja na kojima trenutno rade, a uključuju razvojno iskustvo, iskustvo krajnjeg korisnika, Mainframe Apps i Erebos / Morpheus UI. Nećemo ulaziti u detalje u ovom postu, ali možete vidjeti njihov puni plan ovdje.

Jedno od najvažnijih ažuriranja bilo je izdanje njihove nove verzije OS Mainframe. Ispod je njihov video najavni javni nastup.

Novi OS sadrži niz ažuriranja koja uključuju novog programera i korisnika značajke. Također su poboljšali korisničko sučelje i predstavit će niz dApps-a za koje se tim nada da će privući nove korisnike.

Ako ste željeli pratiti najnovija ažuriranja tima kako na izdanju OS Mainframe, tako i na ostalim važnim događanjima, možete provjeriti njihove službeni blog.

Zaključak

Mainframe ima izvrsnu misiju, ali također je sličan mnogim drugim decentraliziranim projektima koji žele pružiti poboljšanu sigurnost i zaštitu podataka za korisnike. Tim ima funkcionalni glasnik koji funkcionira slično Telegramu, ali s potpunom privatnošću korisnika.

Također su na dobrom putu da objave portal za programere, a OS Mainframe pokreće se 15. travnja, što bi moglo pružiti poticaj za MFT token.

U konačnici će usvajanje Mainframea ovisiti o tome koliko brzo mogu isporučiti, koliko su učinkoviti njihovi proizvodi i koliko dobro šire vijest o Mainframeu. S obzirom na njihov dosadašnji loš marketing na društvenim mrežama, nije sigurno koliko dobro mogu proširiti vijest, premda su im to išlo dobro tijekom njihove airdrop kampanje.

Pokretanjem Mainframe OS-a ovo bi mogla biti i godina kada kreće i sam projekt. Ili bi to mogla biti godina kada saznamo koliko će se projekt truditi pronaći svoju nišu.

Istaknuta slika putem Fotolia

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovo su mišljenja pisca i ne bi ih se trebalo smatrati savjetima za ulaganje. Čitatelji bi trebali samostalno istraživati.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me