Pregled Edge novčanika: Cjelovit vodič za mobilnu pohranu

Novčanik Edge mobilni je kripto novčanik s više valuta koji je razvio bivši Airbitzov tim, a objavljen je u veljači 2018..

Podržava Android i iOS mobilne uređaje. Jedna od njegovih prednosti je podrška za pohranu, slanje i primanje 21 različitih altcoina, kao i svih ERC-20 tokena. Tehnologija je također prilično dobro uspostavljena s obzirom na to da je Airbitz novčanik izvorno objavljen kao Bitcoin novčanik 2014. godine.

No, je li Edge pravi mobilni novčanik za vas?

U ovom pregledu Edge novčanika dat ću vam sve što trebate znati o značajkama, sigurnosti i podršci za programere. Također ću vam dati a korak-po-korak vodič kako postaviti i početi koristiti rubni novčanik.

Značajke Edge novčanika

Pet godina razvoja dalo nam je novčanik prepun mogućnosti. Svi, od korisnika kriptovaluta početnika do iskusnih hodlera, cijenit će sljedeće dvije glavne značajke dizajna Edge novčanika:

Jednostavnost korištenja

Jedno od glavnih žarišta u razvoju Edge novčanika bila je jednostavnost upotrebe. Željeli su novčanik koji ni na koji način nije zastrašujući, a rezultirajući Edge omogućit će vam da napravite račun i počnete koristiti novčanik za minutu ili dvije.

Prednosti Edge novčanika

Prednosti Edge novčanika u odnosu na alternative. Slika putem Edge.app

Također su olakšali vraćanje novčanika, omogućujući vam instaliranje Edgea na bilo koji uređaj i vraćanje novčanika pomoću vašeg korisničkog imena i lozinke. Nije potrebno zapamtiti frazu sjemenke od 25 riječi. Naravno, to znači da Edge nije toliko siguran kao neki drugi novčanici, pa je pametno ne držati veliku ravnotežu u Edge novčaniku.

Sjećate se?: Ovo je mobilni novčanik za jednostavno korištenje kad ste u pokretu. To nije sigurna opcija hladnjače za vaše značajne zalihe kovanica.

Korisničko sučelje

Korisničko sučelje smatra se vrlo jednostavnim i lakim za navigaciju. To je zato što je Edge dizajniran s četiri glavna zaslona, ​​a ne s beskrajnim stranicama opcija. Možete odabrati između zaslona „Novčanici“, „Zahtjev“, „Skeniranje“ i „Razmjena“. I to je sve što vam stvarno treba za učinkovitu interakciju sa svojim kriptovalutama.


Postoje mnoge druge značajke Edge novčanika, a vi ćete ih upoznati u korisničkom vodiču za Edge u nastavku.

Podrška za rubnu kriptovalutu

Jedan od razloga za odabir Edgea kao mobilnog novčanika za kriptovalute je podrška velikom broju različitih altcoina. Iako mnogi mobilni novčanici imaju ograničenu podršku, Edge će vam omogućiti pohranu, slanje i primanje:

Podrška za novčiće Edge Wallet

Neki od novčića koje podržava Edge Novčanik

Ovo je prilično opsežan popis i primijetit ćete neke dobro poznate novčiće. Ono što je također iznenađujuće je da je to jedan od službeno sankcioniranih mobilnih novčanika za XMR Moneroov glavni tim. Ovi su programeri neki tehnički vješti i svjesni privatnosti, pa je veliko povjerenje.

Štoviše, Edge je jedan od rijetkih mobilnih novčanika koji podržava pohranu svih tokena ERC-20. Ako držite bilo koji od ovih tokena, tada ih jednostavno trebate poslati u svoj Ethereum novčanik na uređaju i oni će biti sigurno pohranjeni.

Sigurnost ruba

Kao što je gore spomenuto, Edge novčanik nije najsigurnija pohrana za vašu kriptovalutu, jednostavno zato što su mobilni novčanici općenito skloniji ranjivostima. Mobilni novčanik poput Edgea trebao bi se koristiti za svakodnevnu potrošnju i ne smije odjednom držati veliku količinu valute. Imajući to na umu, Edge je siguran za mobilni Android / iOS novčanik.

Vaši privatni ključevi pohranjeni su na vašem vlastitom uređaju i koriste heš vašeg korisničkog imena i lozinke. Privatni ključevi, korisničko ime i lozinke nikada se ne dijele niti pohranjuju na Edge poslužiteljima na bilo koji način.

Jednom kada se novčanik stvori, Edge ga izrađuje sigurnosnu kopiju i možete ga sinkronizirati na bilo koji broj uređaja. To vam omogućuje pristup sredstvima na bilo kojem uređaju na koji instalirate Edge. To je također korisno u slučaju da se vaš telefon ikad izgubi ili ukrade jer brzo možete dobiti pristup svojim novčićima.

Sigurnost rubnog novčanika

Šifriranje na strani klijenta, automatske sigurnosne kopije i moćni sigurnosni alati

Preporučuje se postavljanje dvofaktorske provjere autentičnosti na vašem Edge novčaniku. Web stranica Edge predlaže poduzeti ovaj korak jer će onome onemogućiti upotrebu softvera za snimanje zaslona ili zapisivanje ključeva kako bi ugrabio vaše korisničko ime i lozinku, a zatim se prijavio u novčanik.

Napokon, u slučaju da ste ikad izgubili lozinku, postoji drugi način za pristup privatnim ključevima. To se koristi pomoću dva sigurnosna pitanja i vaše e-pošte. Možete ovo smatrati analognim pristupačnijoj verziji sjemena za oporavak od 25 riječi.

NAPOMENA ⚠️: Ako ćete koristiti ovu opciju, svakako upotrijebite pitanja koja hakeri mogu o vama na mreži.

U razmjeni novčanika

Još jedna stvarno korisna značajka koja je uključena u Edge novčanik je razmjena aplikacija. Novčanik ima integrirane usluge trenutne kripto razmjene kao što su Shapeshift, Changelley i Changenow. To znači da možete mijenjati jedan novčić za drugi pomoću njihovog mrežnog prolaza na uređaju.

Funkcija razmjene rubnika novčanika

To bi vam moglo uštedjeti puno vremena i truda jer više ne morate slati kripto na centraliziranu burzu, prodavati ih, a zatim povući. Sve što trebate je odabrati kovanice koje biste željeli razmijeniti i novčanik na koji biste ga željeli poslati. Ovo je ujedno i sigurnije jer ćete uvijek imati kontrolu nad svojim ključevima.

Napomena o naknadama?: Tečaj u aplikaciji temelji se na tečaju usluge razmjene treće strane koji može biti veći / niži od tržišnog. 

Korisnički vodič za Edge novčanik

Evo detaljnog vodiča za početak korištenja Edge mobilnog multivalutnog novčanika.

1. Preuzmite i instalirajte aplikaciju

Možete ga dobiti na Trgovina Google Play, the iTunes trgovina, ili izravno od službene osobe Web stranica Edge. Ako koristite aplikaciju iPhone, trebat će vam da “autorizirate” kupnju u trgovini aplikacija.

Korištenje ove aplikacije ne naplaćuje se, a ovo je samo da biste bili sigurni da ste zaista vlasnik telefona. To je zato što iStore kupnje zahtijevaju identifikaciju otiska prsta korisnika koji je prebačen na telefon.

2. Stvorite svoj račun

Kad prvi put pokrenete aplikaciju, trebat će vam stvoriti račun. Kao dio postupka stvaranja računa trebat ćete postaviti korisničko ime, lozinku i četveroznamenkasti PIN. To su vjerodajnice koje ćete koristiti za pristup novčaniku i za njegovo vraćanje ako se išta dogodi s uređajem na kojem je instaliran Edge.

Početno postavljanje Edge novčanika

Početno postavljanje aplikacije Edge

Nakon stvaranja računa, aplikacija će vam dati mogućnost sigurnosne kopije podataka. Tada ćete potvrditi uvjete usluge Edge i vaš je novčanik spreman za prihvaćanje neke kripto valute.

Podaci sigurnosne kopije Edge novčanika

Izrada sigurnosne kopije podataka i potvrda

NAPOMENA?: Ne zaboravite zapisati svoje korisničko ime, lozinku i PIN i čuvati ih na sigurnom mjestu jer će vam trebati ako ikada budete trebali vratiti novčanik.

3. Dodajte svoje druge Altcoine

Ako imate više od jedne kriptovalute za pohranu, možete dodati dodatne novčanike tako da odete na glavnu stranicu “Novčanici”, a zatim dodirnete simbol “+” pored “Moji novčanici”.

Dodavanje kovanica u Edge

Dodavanje kovanica u Edge novčanik

To će otvoriti popis podržanih kripto valuta, a da biste je dodali na svoj račun, jednostavno je dodirnite i novi novčanik za tu kriptovalutu bit će dodan. Tada možete odabrati i fiat valutu u kojoj želite prikazati svoje stanje.

Možete spremiti bilo koji ERC-20 token u Edge. Upute za dodavanje ovih ERC-20 tokena potražite u Edge korisnički vodič.

4. Počnite primati novčiće

Novčana sredstva možete zatražiti od drugih dodirom kartice „Zahtjev“ na navigacijskom izborniku. Na vrhu stranice prikazat će se koji je novčanik postavljen za primanje, ali ako želite promijeniti valutu, jednostavno taknite novčanik u koji želite primati.

Primanje novčića na rubu

Traženje sredstava u Edgeu

Sada drugu osobu možete skenirati prikazani QR kôd, podijeliti adresu s drugom aplikacijom ili kopirati adresu primanja u međuspremnik.

5. Slanje svojih novčića

Pošaljite kovanice drugim korisnicima. Ako ste s osobom kojoj šaljete novčiće, možete dodirnuti karticu “Skeniraj” na navigacijskom izborniku i otvorit će se skener pomoću vaše kamere koji vam omogućuje skeniranje QR koda. Ako biste radije izravno unijeli adresu, možete dodirnuti “Adresa” i otvorit će se skočni prozor koji omogućuje unos bilo koje adrese koju želite.

Slanje sredstava iz Edge novčanika

Slanje kriptoa na Edge novčanik

Kada to dovršite, morate potvrditi iznos koji želite poslati. Također možete izvršiti prilagodbu naknade za rudarstvo kako biste transakcije učinili bržim ili sporijim. Nakon što odaberete sve, pomaknite ikonu ulijevo da biste potvrdili slanje.

6. Lako mijenjajte kriptovalute

Edge ima ShapeShift i Changelly integrirane u novčanik, što olakšava jednostavnu razmjenu valuta. Prije nego što izvršite razmjenu, morate osigurati da imate novčanik za svaku kripto valutu.

Razmjena novčića Edge Novčanik

Razmjena novčića u aplikaciji Edge Wallet

Po potrebi dodajte novčanike i započnite dodirom na „Razmjena“ u navigacijskom izborniku. Zatim ćete “Odaberite izvorni novčanik” da biste odabrali materijal iz kojeg ćete se mijenjati.

Zatim ćete dodirnuti “Odabir novčanika za primanje” da biste odabrali valutu u koju se prebacujete. Sada možete unijeti iznos koji želite zamijeniti. Aplikacija će popuniti odgovarajući iznos. Odaberite “Dalje” i potvrdite svoju razmjenu ako sve izgleda ispravno. Zatim pomaknite ikonu ulijevo da biste započeli razmjenu.

Zaključak

Novčanik Edge dizajniran je da bude jednostavan za upotrebu i ispunjava obećanja.

Štoviše, Edge novčanik podržava više kriptovaluta od većine mobilnih novčanika, uključujući sve tokene ERC-20. To je također jedan od rijetkih mobilnih novčanika za koje znam da podržava razne kriptovalute, uključujući rijetko podržane kriptovalute poput Ripple i Monero.

Također sam veliki obožavatelj funkcije razmjene u aplikaciji. To mi omogućuje da brzo i bez napora zamijenim jedan novčić za drugi. Ne trebam premještati svoje novčiće na Coinbase i dr. Kako bih došao do drugog novčića.

Na kraju, ako tražite učinkovit i siguran mobilni novčanik, Edge je možda za vas. Naravno, predlažem da na uređaju držite samo ograničenu količinu kovanica, a većinu svog fonda držite na sigurnijem mediju za pohranu poput hardverskog novčanika.

Istaknuta slika putem Fotolia & Edge.app

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me