Pregled derivata Huobi: Kompletan pregled razmjene

Tržište derivata Huobi je platforma digitalnih derivata imovine burze kripto valuta Huobi – jedne od najvećih i najpoznatijih u svemiru.

Pokrenut godinu dana nakon glavne razmjene, Huobi DM nudi širok spektar alata i funkcionalnosti za trgovanje kripto s polugom do 100x. Također pokušava izbaciti reputaciju spomenute burze.

Međutim, je li doista sigurno?

U ovom pregledu Huobi derivata pokušat ćemo odgovoriti na to. Također ćemo vam dati nekoliko glavnih savjeta koje trebate znati kako biste maksimalno iskoristili svoje trgovanje.

Pregled derivata Huobi

Huobi DM pokrenut je u prosincu 2018. To je bilo na poleđini uspješnog širenja glavne Huobi burze. Huobi je jedna od najvećih kripto burzi u prostoru koja je pokrenuta 2013. godine.

Huobi ima globalne urede u Aziji i Europi & Amerike. Osim razmjene derivata, oni imaju i svoju glavnu spot burzu, rudarske bazene, OTC stolove i Huobi cloud – tako da je prilično opsežan popis.

Kada je riječ o izvedenim instrumentima Huobi, oni nude terminske instrumente i vječne swap instrumente. Te su poluge do maksimalno 20x na terminskim ugovorima i 125x na swap instrumentu.

Od pokretanja Huobi Derivativa, prilično su uspješno povećavali svoj obim trgovine. Primjerice, tijekom posljednja 24 sata na platformi se trgovalo s ukupno 9 milijardi dolara.

Huobi DM pruža ovu funkciju trgovanja putem brojnih platformi. Uključuju sličnosti njihovog sučelja za web trgovinu, kao i klijente za računala i mobilne aplikacije.

Ovo je globalna platforma i kao takvu preveli su je na 7 različitih jezika. Unatoč dosegu, postoji niz zemalja u kojima usluga nije dostupna. To uključuje poput SAD-a, Hong Konga, Turske i nekoliko drugih regija. Možete vidjeti cijeli popis ovdje.

Da li je sigurno?

Ovo je možda jedno od najvažnijih pitanja koje se može postaviti prije nego što koriste novu razmjenu i to je razlog što su to naši glavni kriteriji.

S Huobi berzom derivata, stručnost i sigurnost na glavnoj burzi nesumnjivo utječu na mjere koje su na snazi ​​na berzi derivata. Pogledajmo neke od njih.

Sigurnost razmjene


Huobi upravlja postupkom skladištenja topla i hladna novčanika. To znači da veliku količinu svoje kovanice drže u izvanmrežnom okruženju daleko od hakera. Tada imaju manji postotak u “vrućim” novčanicima s multisig sposobnošću.

Huobi razmjena sigurnosti

Neki od sigurnosnih postupaka na mjestu derivata Huobi

Oni također upravljaju decentraliziranom strukturom poslužitelja širom svijeta koja može osigurati neprekidni rad bez obzira na to pada li jedan od poslužitelja. Možete to smatrati učinkovitim uravnoteženjem opterećenja.

Konačno, na raspolaganju su im mjere protiv DDoS-a. Svi znamo da su kripto razmjene glavna meta za napade uskraćivanja usluge i može biti prilično frustrirajuće kada se počine u vrhuncu tržišta.

Upravljanje rizicima

To je specifično za razmjenu derivata. Moraju imati osigurane mjere kako bi upravljali rizikom koji proizlazi iz ozbiljnih kretanja na tržištu kada trgovci koriste značajnu polugu.

Zbog toga Huobi DM vodi fond osiguranja. To je nešto što koriste i brojne druge burze i pomaže u zaštiti trgovinskog fonda u slučaju da se likvidacija ne dogodi iznad bankrota.

Huobi osiguranje

Fond osiguranja Huobi koji štiti trgovine

U osnovi se fond osiguranja koristi kako bi se spriječio ono što se naziva „socijaliziranim gubicima“. To se događa kada će profitabilnim trgovcima s druge strane trgovine biti umanjena dobit za financiranje nesolventnosti.

Komunikacija

Sva komunikacija s Huobi poslužiteljima odvija se putem 256-bitne SSL šifrirane veze. To znači da su svi vaši privatni podaci, uključujući lozinke i KYC informacije, skriveni od znatiželjnih očiju.

Ovo također može biti izvrstan način za prepoznavanje potencijalnih pokušaja krađe identiteta. Ako sletite na stranicu koja nema siguran lokot u pregledniku, to znači da biste trebali odmah napustiti jer će oni koristiti vaše privatne podatke.

Sigurnost računa

Često smo najslabija karika u vlastitoj sigurnosti. Zbog toga je Huobi pružio brojne alate kako bi osigurao vašu sposobnost i spriječio upad.

Prva i najvažnija mjera koju imaju je dvofaktorska autentifikacija. To znači da ćete prilikom prijave morati potvrditi prijavu na telefonu. To se može učiniti putem SMS-a ili putem Google Autentifikatora. Predložili bismo potonje kako bi se izbjegla prevara sa sim-zamjenama.

Huobi 2FA

Postavljanje dvofaktorske provjere autentičnosti na računu

Osim 2FA, imate i mogućnost postavljanja lozinke za svoja sredstva. To znači da ćete, ako želite podići svoja sredstva, morati prethodno umetnuti lozinku – koja bi mogla zaštititi od hakera.

Napokon, oni također imaju mogućnost postavljanja anti-phishing koda. To znači da će sve e-adrese koje dobijete od Huobija imati ovaj jedinstveni kôd i omogućit će vam prepoznavanje podlih e-adresa.

Imovina & Instrumenti

Kao što je spomenuto, postoje dvije vrste instrumenata kojima možete trgovati na platformi derivata Huobi. To su vaše tradicionalne budućnosti, kao i vječne zamjene ili terminske pogodnosti.

Ovim instrumentima trgujete kripto na marži. To znači da se oni povećavaju i vaša izloženost često je višestruka od iznosa koji ste stavili kao osiguranje.

Tako, na primjer, ako imate početni zahtjev za maržom od 2%, to znači da imate polugu od 50x. Ako se Bitcoin pomakne za 1 dolar, vaša će se pozicija pomaknuti 50 puta više od toga.

Sad kad ste kratko razumjeli utjecaj, pogledajmo instrumente u ponudi na burzi Huobi.

Budućnosti

Fjučersi su instrumenti koji nositelju omogućuju kupnju ili prodaju neke imovine u budućnosti. U osnovi, trgujete nekom budućom cijenom instrumenta na odabrani datum isporuke.

S terminskim instrumentima imate mogućnosti poluge od 1X, 5X, 10X i 20X. Riječ je o 9 različitih sredstava kriptovaluta, uključujući Bitcoin, Ethereum, EOS, Litecoin, Bitcoin Cash, XRP, Etheruem Classic, Tron & BSV.

Što se tiče datuma isteka, imaju tjedne, dvotjedne i tromjesečnike koji se podmiruju svakog petka. Što se tiče specifičnosti ugovora, oni se razlikuju ovisno o tome kojom se imovinom trguje. Evo nekoliko primjera:

 • Bitcoin: Nominalna vrijednost od 100 USD, a minimalna promjena cijene 0,01 USD.
 • XRP: Nominalna vrijednost 10 USD i minimalna promjena cijene 0 0001 USD.
 • TRX: Nominalna vrijednost 10 USD i minimalna promjena cijene 0,00001 USD.
 • Svi ostali: Nominalna vrijednost 10 USD i minimalna promjena cijene 0,001 USD.

Također biste trebali pogledati detalje ugovora u Huobi dokumenti. To uključuje informacije kao što su indeksna referenca za cijene kao i vaša posljednja cijena trgovanja. Potonje se može izvršiti samo do 10 minuta prije isteka roka valjanosti.

Također je važno naglasiti da, iako su to terminski instrumenti na imovinu, oni se isporučuju samo u razlici u cijenama digitalne imovine. Dakle, u osnovi će se dogoditi fizička isporuka.

Zamjene

Vječne zamjene su instrumenti s polugom koji nemaju datum isporuke. Označeni su za svakodnevno plasiranje i podmiruju se 3 puta dnevno. Na drugim se burzama ponekad nazivaju i „vječnom fjučersima“.

Razlog što se kod Huobi derivata nazivaju “zamjenama” jest taj što zamjenjujete prinose jednog sredstva za prinose drugog. Ovdje zamjenjujete kripto prinose za prinose na američki dolar.

Huobi vječni zamjene

Specifičnosti vječne zamjene u Huobi DM-u

S obzirom da to radite, morat ćete platiti stopu financiranja. To se koristi kako bi se osiguralo da je vječna cijena swap-a usidrena na spot tržištu. Kad je pozitivno, imat ćete dugo vremena za plaćanje kratkih hlača i obrnuto za negativno.

U Huobi DM-u vječne zamjene imaju utjecaj do 125x i napisane su na 5 različitih sredstava. To su Bitcoin i Ethereum s ostalim novčićima koji će se uskoro dodati.

Indeksna referenca ❓: To je u osnovi cijena koju burza koristi za referencu na temeljnu stavku. To je kombinirana cijena koja uzima u obzir sve potencijalne anomalije.

Također biste trebali primijetiti da, iako je maksimalna poluga na burzi 125X za swapove, to je samo za niže pozicije. Što su veće pozicije koje zauzmete veća je početna marža i marža za održavanje.

Naknade za derivate Huobi

Ovo je još jedno jako važno razmatranje za svakog trgovca. Naknade koje plaćate izravno utječu na vašu profitabilnost trgovanja na duži rok.

Huobi za svoje naknade upravlja onim što se naziva modelom „preuzimača tvorca“. To u osnovi znači da će nuditi različite naknade ovisno o tome stvarate li ili koristite likvidnost.

Naknade će se također razlikovati ovisno o tome je li instrument budućnost ili zamjena. Pa pogledajmo ovo hoćemo li?

Budućnosti

U rasporedu naknada za Futures postoje tri naknade. To su proizvođač, korisnik i isporuka. Naknada za isporuku je ona koja se plaća ako vam je osnovno sredstvo stvarno isporučeno.

Za standardnu ​​strukturu naknada, sve naknade Makera jesu 0,02% a sve naknade za uzimatelje su 0,03%. Bitcoin fjučersi imaju naknadu za isporuku 0,015% dok će svi ostali terminski instrumenti imati naknadu za isporuku 0,05%.

Struktura naknade Huobi DM

VIP & Strukture naknada za Market Maker na terminskim ugovorima

Ako ste međutim trgovac koji platformi može pružiti značajan opseg, tada se možete prijaviti za market markera. Ovo će zapravo vidjeti da dobivate rabat po stopi proizvođača, ovisno o razini glasnoće koju radite.

Također imate priliku prijaviti se za VIP klijenta. Ovo je rezervirano za one trgovce koji dolaze s drugih platformi na burzu Huobi DM. Ovdje također postoje različite razine, iako biste trebali imati na umu da stope nisu toliko unosne kao cijene markera.

Primjeniti &# 128221 ;: Ako se želite prijaviti za market markera, tada možete poslati e-mail na [email protected], a ako se želite prijaviti za VIP, možete poslati e-mail na [email protected]

Druga zaista važna prednost korištenja Huobijevih derivata u odnosu na neke konkurente je ta što oni ne naplaćuju naknade za likvidaciju. Dakle, ako ne budete mogli zatvoriti svoju poziciju prije likvidacije, povrh toga neće vam se naplaćivati ​​naknade.

Vječni zamjene

Što se tiče trajnih zamjena, naknada za tvorca iznosi 0,02% za sve parove i 0,04% za naknadu za uzimanje za sve kripto. Naknada za dostavu ne postoji, jer su to vječne zamjene bez osnovne isporuke.

Kao što je slučaj s fjučersima, Huobi ima različite razine naknada za one koji su VIP ili oni koji pružaju značajnu likvidnost burzi.

Naknade za zamjenu Huobi

VIP & Naknade markera na zamjenama

Općenito, naknade na Huobi DM približno su u skladu s naknadama drugih terminskih burza kao što su ByBit ili OKEX. Oni nude malo bolje popuste za proizvođače onima koji pružaju potrebnu likvidnost da bi bili na ovom nivou.

Kada su u pitanju bilo koje druge naknade na mreži, imat ćete naknade za povlačenje koje su u osnovi samo naknade za rudarske mreže. Oni su ipak minimalni i ne naplaćuju se na strani zamjene.

Registracija

Ako želite pokušati s izvedenicama Huobi, morat ćete otvoriti račun. Ovo je zapravo prilično jednostavno. Sve što im je potrebno za prijavu je telefon ili adresa e-pošte, kao i vaša nacionalnost.

Poslat će vam e-poštu s kontrolnim kodom koju zatim možete koristiti za potvrdu e-pošte. Imajte na umu da ovo vrijedi samo 60 sekundi pa ga brzo potvrdite.

Nakon što potvrdite svoju e-poštu, registrirani ste. Jedna od prvih stvari koje ćete sada htjeti učiniti je postaviti dvofaktorsku provjeru autentičnosti kako biste osigurali sigurnost svog računa od početka..

KYC & Verifikacija

Nešto što trebate znati o Huobi DM jest da im je potreban puni KYC i potvrda prije nego što možete trgovati. To znači da ćete svoj račun trebati potvrditi nekom osobnom dokumentacijom poput putovnice, osobne iskaznice ili nekog drugog oblika osobne iskaznice.

Huobi prijava

Prijavljivanje u Huobi DerivativesJastrebovi privatnosti &# 128064 ;: Ako ne želite predati svoju osobnu dokumentaciju, još uvijek postoji niz razmjena koje ne zahtijevaju KYC, uključujući PrimeXBT i Binance

Ako ćete svoj račun potvrđivati ​​u tvrtki Huobi Derivatives, to ne bi trebalo trajati više od jednog dana. Nakon što je to učinjeno, morat ćete odobriti terminsko trgovanje na svom računu. Oni samo traže da elektronički priznate rizike koji proizlaze iz terminske trgovine.

Depoziti & Povlačenja

Ako želite financirati svoj futures račun, morat ćete prenijeti sredstva sa svog spot računa. Na vašem spot računu postoji nekoliko načina na koje možete kupiti kripto s fiatom.

Možete koristiti karticu ili možete financirati putem žica u brojnim različitim kriptovalutama. Možete odabrati i obavljanje OTC transakcije s jednim od brojnih prodavača koje su uvrstili na svoje tržište.

Ovo OTC tržište možete smatrati sličnim lokalnim bitcoinima. Možete pregledati sve statistike ovih prodavača, a zatim možete odabrati one koji imaju najbolje uvjete ponude za vas. Ovi trgovci imaju opcije kao što su Wires, Alipay, Western Union, SWIFT itd.

Položite sredstva Huobi

Financiranje vašeg sredstva s Bitcoin-om

Ako već imate Bitcoin, tada je puno lakše financirati svoj račun. Jednostavno ćete morati prijeći na svoj “Fiat račun” i pritisnuti “Deposit”. Ovo će izvući Bitcoin adresu pomoću koje možete financirati svoj račun.

Bilješka &# 128221 ;: Morat ćete pričekati jednu potvrdu na Bitcoin mreži prije nego što se sredstva uplate. Možete pregledati istraživač blokova kako biste pratili svoj depozit.

Naravno, sredstva možete položiti i u niz drugih kriptovaluta. Savjetujem vam da prijeđete na pregled računa za zamjenu i vidjet ćete cjelovit popis.

Povlačenja

Podizanje je jednako jednostavno. Morat ćete pritisnuti opciju “povuci” i to će generirati obrazac. Ovdje možete umetnuti svoju izvanmrežnu Bitcoin adresu i poslati novčiće u svoj novčanik. Ipak uzmite u obzir ograničenja povlačenja na burzi.

Huobi DM Futures platforma

Što se tiče trgovine, trebaju vam pravi alati za rad. Tu nastupaju Huobi futures i swap platforme.

Platforma je gotovo identična kada je u pitanju izgled terminskih ugovora i zamjena. Razlikovat će se samo u načinu rada i imovini kojom možete trgovati s tim instrumentima.

Izgled je prilično intuitivan i lako se snaći. Na lijevoj strani imate sva tržišta na kojima možete trgovati. U sredini ćete imati grafikon, s lijeve strane imate knjige narudžbi, kao i prethodne narudžbe. Zatim, ispod grafikona imate svoje narudžbenice. Odmah ispod toga nalaze se sve vaše prošle narudžbe i pozicije.

Huobi Futures UI

Korisničko sučelje platforme Huobi Futures

Što se tiče ljestvica, za vas postoje tri različite opcije. To su ili standardni Huobi grafikon, grafikon dubine tržišta ili tradingview grafikon. Za one koji ne znate, Tradingview je jedan od najboljih paketa za kartiranje na tržištu. Često ga koriste trgovci tehničkim analizama.

Noćne sove &# 129417 ;: Ako više volite tamnije korisničko sučelje, možete se prebaciti na Tamnoplavo ili Tamno. Ovo je na prekidaču odmah iznad karata

Kad je riječ o razlici između Futures-a i Swap-sučelja, primijetit ćete da ćete za futures imati informacije o isteku i otvoreni interes na vrhu. Međutim, ako ste na zamjenama, primijetit ćete stopu financiranja na vrhu platforme. O ovome sam govorio gore.

Još jednu stvar koju treba napomenuti u vezi s platformom je da iako je prilično intuitivna, nema panela / dodataka kojima se možete kretati. To znači da se za razliku od ostalih platformi izgled ne može prilagoditi.

Obrasci za narudžbu

Imate neke mogućnosti prilagodbe oko svojih narudžbi na Huobi platformama. Prvo, možete odabrati želite li otvoriti long ili zatvoriti obrt.

Obrasci narudžbi za Huobi Futures

Obrasci za narudžbe na platformi Huobi Futures

Kada su u pitanju vrste narudžbi, možete ih postaviti dvije:

 • Granični poredak: Ovo je u osnovi narudžba koja se postavlja po unaprijed određenoj cijeni koju ste odabrali. Narudžba se neće izvršiti dok tržište ne dosegne ovu razinu.
 • Naredba okidača: S nalogom okidača, granični nalog postavit će se tek nakon što je tržište prešlo određenu cijenu okidača.

Na raspolaganju su vam i dodatni parametri oko toga koliko dugo želite da narudžba bude otvorena. Pogledajmo neke od njih?

 • Samo post: Uz ovu narudžbu, ona se neće odmah izvršiti na tržištu. Postavljeni su tako da možete biti sigurni u taj status marketera s smanjenim naknadama.
 • Odmah ili Otkaži: Ovim će se nalogom izvršiti njegov dio ili dio odmah i poništiti onaj koji nije izvršen odmah.
 • Ispuni ili ubij: S FOK nalogom izvršit će se ili cijela vaša narudžba ili se uopće neće izvršiti. Glavna razlika između ovog MOO-a je ta što ne dopušta djelomične naredbe

Na obrascu za narudžbu primijetit ćete i da imate mogućnost “prijeći marginu”. isto sredstvo digitalne valute vašeg računa koristit će se kao marža svih otvorenih pozicija te digitalne valute.

Na primjer, ako otvorite jednu poziciju BTC ugovora, tada će svi BTC na vašem računu biti marža te pozicije, a ako otvorite nekoliko pozicija BTC ugovora, tada će svi BTC na vašem računu biti marža koju dijele ove otvorene pozicije. Dobici i gubici pozicija jedne digitalne valute mogu se međusobno nadoknaditi.

Upozorenje ⚠️: Ako ćete trgovati trgovinom, pobrinite se da uvijek ostavite odgovarajuće mjesto na mjestu. Ovo će zaštititi vaš negativni rizik

Još jedan vrlo praktičan alat koji vam stoji na raspolaganju je kalkulator položaja. To će vam omogućiti da izračunate sve svoje najvažnije razine prije trgovine. To uključuje likvidaciju, potencijalnu dobit i potrebe za maržom.

Huobi Apps

Iako imate internetsko sučelje za trgovanje, Huobi ima računalne programe i mobilne aplikacije koje možete koristiti.

Otkrio sam da su računalni programi funkcionalniji jer se ne moraju oslanjati na preglednik računala i stoga su bili mnogo brži. Oni također imaju bolje grafikone i vi više kontrolirate svoje parametre trgovanja. Ti su programi dostupni na Windows i Mac uređajima.

Međutim, ako ste trgovac koji je uvijek u pokretu, tu dolaze i mobilne aplikacije Huobi. One su razvijene za glavnu burzu, ali možete se prebaciti na izvedena tržišta na futures i swaps platformi.

Ovo je bila prilično dobro dizajnirana aplikacija i imate narudžbu jednim dodirom, kao i neke osnovne funkcije grafikona. Aplikacija je dostupna u iOS-u i Androidu, a možete prijeći u odgovarajuće trgovine aplikacija da biste stekli osjećaj povratnih informacija.

Huobi Apps

Povratne informacije kupaca u iTunes Store i Google Play

Kao što vidite, povratne informacije su uglavnom prilično pozitivne. Ono što je također ohrabrujuće je da za one koji imaju nedoumica možete vidjeti da tim za podršku odmah slijedi. To pokazuje da su prilično brzi na lopti (nešto o čemu ću se malo pozabaviti).

Mislim da bih sada trebao naglasiti da, općenito, nisam jedan od najvećih ljubitelja mobilnog trgovanja. To je zato što nikada zapravo ne mogu biti toliko učinkoviti kao uspostavljanje karata i nadgledanje tržišta na računalu. Međutim, ako praktički ne možete biti stalno ispred svog računala, onda je to pristojna alternativa.

API

Za one koji ste programeri, rado će saznati da se Huobi globalni API može koristiti na Futures i Swap tržištima.

Dostupna je i websocket kao i REST verzija. Predlaže se da REST koristite za jednokratnu operaciju trgovanja i povlačenja. Trebali biste koristiti web-utičnicu za tržišne podatke & narudžbe ažuriranja. Također biste trebali imati na umu da putem API-ja možete biti market market.

Ključ API-ja Huobi

Generiranje API ključa na Huobiju

Ako želite početi koristiti API, tada ćete si nabaviti API ključ. To se lako može učiniti u API upravljanju nadzornom pločom vašeg računa. Ovdje možete odabrati želite li da to bude samo za čitanje, povlačenje ili trgovina. Na ovaj API također možete vezati IP adresu kako biste bili sigurni da nitko drugi neće koristiti vaš račun čak i ako je ugrožen.

Upozorenje ⚠️: Ne pružajte ovaj API ključ vanjskim stranama kao što su bot operatori itd. Bilo je nekoliko slučajeva kada su ove usluge koristile API ključeve trgovaca da bi krenule u podlu taktiku

Postoji mnoštvo korisnih vodiča koji vas mogu provesti kroz API i sve funkcije u dokumentima koje možete pročitati ovdje. Podijeljeni su između dokumenata za Spot trgovanje, Futures i Swapove.

Podrška

Nešto drugo ključno za cjelokupno iskustvo trgovanja je razina podrške koju pruža razmjena. Nema ništa frustrirajuće nego što treba čekati satima na odgovor od podrške.

Kad je Huobi u pitanju, zapravo postoji prilično puno mogućnosti da se dosegne njihova korisnička podrška. Možda je najbrži i najučinkovitiji način njihove funkcije chata uživo. Prvo, oni će vam pokušati pomoći s raspoloživim resursima. Ako to ne uspije, možete se obratiti agentu uživo.

Podrška za Huobi

Podrška putem chata uživo u Huobi derivatima

Kad smo to učinili, pomogli su nam u roku od 2 minute. Osoba koja nam pomaže također je brzo odgovorila na naše upite i znala je što tražimo. Ova funkcija chata uživo otvorena je 24/7

Možete i poslati kartu putem odjeljka za njihovu podršku. To će osigurati da vaš upit bude usmjeren na pravi odjel i omogućit će vam da najprikladnije pratite svoj slučaj. Na sve upite pokušavaju odgovoriti u roku od 24 sata.

Vrh savjeta ✅: Ako želite loviti kartu, možete ih udariti na njihovim kanalima na društvenim mrežama. To uključuje lajkove Cvrkut i Telegram

Ako je vaše pitanje uobičajenije, uvijek možete jednostavno prijeći na njihova često postavljana pitanja i dokumente za podršku – oni su ispunjeni priručnim vodičima, a drugi će bez sumnje postavljati slična pitanja i prije.

Zajednica & Obrazovanje

Iako neki brokeri svoje trgovce vole prepustiti sami sebi, drugi im vole dati korisne vodiče i obrazovne resurse za poboljšanje trgovanja. Ovdje Huobi pokušava napraviti iznimku.

Možda najbrži način da naučite kako koristiti Huobi platformu je kroz njihove poučne video zapise. Ovo su njihovi videozapisi o „ugovornom trgovanju 101“ koji su prilično dobro predstavljeni i dovoljno jasni za ljude s različitim stupnjevima iskustva.

Uključuju videozapise poput:

 • Što je digitalno trgovanje imovinom?
 • Kako otvoriti obrt
 • Poluga
 • Mehanizam margine
 • Mjesto & Ugovorno trgovanje

Ako ste željeli detaljniji pregled, možete provjeriti dodatne vodiče i resurse. Oni prelaze slične teme, ali koriste poučne primjere i prilično su sveobuhvatni.

Zajednica

Nešto drugo što Huobi Derivati ​​imaju što bi moglo koristiti svim trgovcima je aktivna zajednica. To je sjajno jer vam omogućuje da odbacite ideje drugih trgovaca i steknete predodžbu o tome što se događa na tržištu.

Ovim zajednicama upravlja Huobi u aplikacijama za chat, uključujući WeChat, Telegram i Tencent. Međutim, čini se da trenutno većina korisnika u Telegramu nije previše aktivna, što je nažalost.

Zajednice Huobi

Pridruživanje zajednici Huobi

Možda je sve više trgovaca koji počinju koristiti derivate u Huobiju, pa je vjerojatnije da će se uključiti u druge trgovce. Još uvijek postoji aktivna zajednica u WeChatu i Tencentu za one kineske trgovce.

Područja za poboljšanje

Iako nam se u ponudi Huobi DM-a jako puno svidjelo, još uvijek postoji dosta područja za poboljšanje na kojima treba poraditi.

Prvo, bilo bi sjajno vidjeti veću pokrivenost imovine oko njihovih proizvoda vječnih zamjena. To bi ih učinilo konkurentnima u odnosu na sve druge burze koje nude ove vrste instrumenata s brojnom imovinom.

Što se tiče trgovačke platforme, također bi bilo sjajno vidjeti više funkcionalnosti narudžbe. Trenutno možete postavljati samo ograničene i pokretati narudžbe. Iako će zadovoljiti većinu trgovaca, ostavit će neke od najprofesionalnijih vrsta da žele.

Napokon, bilo bi sjajno vidjeti mogu li uključiti panele u svoje korisničko sučelje. To bi trgovcima omogućilo da prilagode izgled kako bi najbolje odgovarao njihovim trgovinskim potrebama.

Zaključak

Dakle, ukratko. Jako su nam se svidjeli Huobi futures proizvodi. Nije samo visoko funkcionalan, već je i siguran te iskorištava stručnost koju tim ima na glavnoj Huobi burzi.

Za terminske instrumente postoji pristojan raspon imovine i poluge. Tržišta su također prilično likvidna i njima se trguje na pojednostavljenoj, ali tehnički osposobljenoj platformi za trgovanje. Sjajno je i što možete trgovati i na računalnim programima i mobilnim aplikacijama.

Što se tiče sigurnosti, poduzeli su sve iste mjere predostrožnosti koje se koriste na glavnoj burzi. Njihov snažni fond osiguranja od 20.000 BTC održava ih dobro zaštićenima i od svog osnivanja nisu imali niti jednu povrat novca trgovačkih fondova.

Da, postoje područja za poboljšanje, ali razmjene se još uvijek razvijaju i grade funkcionalnost. Može se samo nadati da uzimaju u obzir prijedloge trgovaca.

Pa, vrijedi li onda razmisliti?

Pa, ako tražite visoko funkcionalnu i sigurnu terminsku burzu iza koje stoji jedno od najvećih imena u poslu, onda vrijedi pokušati.

Upozorenje ⚡️: Trgovanje terminskim proizvodima s leveridžom nevjerojatno je rizično. Obavezno vježbajte adekvatno upravljanje rizikom

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me