Pregled Ampleforth (AMPL): Adaptivni stabilni kripto

Posljednjih nekoliko mjeseci, sve su oči u prostoru kriptovaluta bile usmjerene prema projektima uključenim u decentralizirano financiranje (DeFi).

Protokoli poput Compound, Aave i MakerDAO uveli su novu dimenziju financijskih mogućnosti s kamatnim stopama na bazi potražnje, flash kreditima i kriptokolateraliziranim stabilkoincima. Među tim izmjenjivačima igara je i projekt nazvan Ampleforth koji je nedavno dospio u središte pozornosti, i to s dobrim razlogom.

Dovoljni pregled

Dovoljno: protokol elastične opskrbe. Slika putem Ampleforth-a

Dovoljno je DeFi protokol koji želi u potpunosti preispitati način na koji je novac dizajniran unutar i izvan kriptovalute. Istodobno se bavi problemima klasičnih financija i decentraliziranih financija stvaranjem stabilne, ali fleksibilne valute koja može prihvatiti i inflaciju i deflaciju.

Općenito je bilo teško shvatiti ga, a neki su tvrdili da je za potpuno razumijevanje potrebno 2-4 tjedna proučavanja. Ovdje je Coin Bureau kako bi vam to objasnio na jednostavnom engleskom jeziku od vrha do dna za otprilike 15 minuta.

Povijest Ampleforth

Dovoljno je ideja o Evan Kuo, diplomirao na UC Berkley (strojarstvo i računarstvo) i bivši izvršni direktor Pythagoras Pizze. Njegova pizzeria objavio vijest kada je najavio da će tokenizirati svoju franšizu u pokušaju da “osigura jednaku ekonomsku mobilnost” kao zaposlenici u tehnološkim startupima za radnike u uslužnoj industriji.

Ukratko, omogućilo bi internim zaposlenicima, nezavisnim vozačima dostave, kupcima, pa čak i povezanim trgovcima, da zarađuju tokene koji predstavljaju udio u Pythagoras Pizza i njezinu dobit za izvršavanje jednostavnih zadataka.

Evan Kuo Pitagora pizza

Promotivna fotografija za Pitagorinu pizzu na kojoj je Evan Kuo: Slika Izvor

Ovaj je projekt skrenuo pozornost investitora iz Pantera Capital-a koji su se obratili Kuou i upoznali ga Brandon Iles, bivši zaposlenik Googlea i Ubera koji se specijalizirao za SEO i strojno učenje.

Spomenuo je Kuo u intervjuu da je njegova primarna osobna motivacija za stvaranje Ampleforth-a bila smrt njegovog oca. To ga je odlučilo stvoriti nešto što će trajati dugo nakon njegove smrti, a njegova strast prema financijama i tehnologiji jasno je dala do znanja da će to uključivati ​​kriptovalute.


Zaklada Ampleforth

Opis temelja Ampleforth. Slika putem Ampleforth-a

Ideja samog Ampleforth-a proizašla je iz ispitivanja dviju stvari koje kriptovaluta želi redizajnirati: novca i bankarstva. Kuo je zaključio da bi od ove dvojice redizajniranje novca bilo lakše od pokušaja ponovnog pronalaska bankarskog sustava.

U mjesecima koji su slijedili, zaklada Ampleforth stvorena je uz financiranje poput Huobija, izvršnog direktora Coinbasea Brian Armstrong (koja je išla na fakultet s Ilesom), i naravno Pantera Capital. Temelj Ampleforth sastoji se od “inženjera, akademika, investitora i entuzijasta” iz institucija kao što su Harvard, MIT, Stanford i Yale.

Kuo i Iles stvorili su kriptovalutu Ampleforth uz pomoć poznatog think-tanka Hoover Institute, koji je pomogao u pisanju Dovoljno bijelog papira. Kriptovaluta Ampleforth oblikovana je prema teoretskoj valuti tzv dukat predložio poznati ekonomist i filozof Fredrich Hayek. Ukupna ponuda ove valute širila bi se i smanjivala kako bi zadržala svoju kupovnu moć prema robama kao što su hrana, ulje, stanovanje i plemeniti metali.

Što je Ampleforth?

Ampleforth je kriptovaluta koja podešava svoju opskrbu na temelju potražnje. Ampleforth je izgrađen na Ethereum blockchainu kao ERC-20 token, a svaki AMPL token naziva se Ample. Kada potražnja raste, ukupna ponuda AMPL-a raste, a kada potražnja opada njegova ukupna ponuda opada.

Dovoljno prilagodljivog novca

Dovoljno u rečenici

To se čini radi održavanja kupovne moći bez obzira na ekonomski pritisak (ista “vrijednost dolara”). Ove prilagodbe opskrbe vrše se izravno na svim vagama AMPL novčanika koje održavaju isti postotak ukupne opskrbe AMPL-om bez obzira na neobrađene numeričke promjene.

Ampleforth se često pogrešno shvaća kao stabilancoin. Iako je cilj Ampleforth-a u osnovi pružiti istu funkciju kao i stabilcoin, on nije potpomognut američkim dolarima kao što je USDC niti bilo koja zaključana Ethereum imovina poput MakerDAO-ovog DAI stablecoina.

To se može činiti pravom mozgalicom dok ne shvatite velike (makroekonomske) probleme pronađene u robnom novcu (zlato, srebro itd.) I fiat novcu (USD, EUR itd.) Kojima protokol Ampleforth u osnovi želi riješiti.

Ekonomija opsega

U jednoj krajnosti, robni novci poput zlata izvrsno pohranjuju vrijednost, ali nemaju fleksibilnu opskrbu i riskiraju od odbjegle deflacije. Za one nepoznate, američki su dolari nekoć bili potkrijepljeni zlatom i doslovno su predstavljali apoen zlata koji su mogli otkupiti u bilo kojoj banci za fizičko zlato (otuda i prethodni naziv: novčanica). Sjedinjene Države su otpale od “zlatnog standarda” 1971. godine a to se često krivi zbog razloga što je otkupna moć američkog dolara od tada pala.

Dovoljna dinamika cijena

Pregled ekonomije Ampleforth-a. Slika putem Ampleforth-a

O čemu se rijetko govori (i o čemu Kuo je istaknuo mnogo puta) jest da su Sjedinjene Države morale odbaciti zlatni standard zbog prijetnje deflacije. Nakon Drugog svjetskog rata američki su dolari bili internacionalno traženi. Budući da je ponuda zlata na Zemlji (a posebno u Sjedinjenim Državama) fiksna i na tržište se uvodi polako rudarstvom, američka vlada nije mogla jednostavno tiskati više novca kako bi zadovoljila potražnju, jer ne bi imala zlato potrebno za natrag.

Ako se ne ispiše više dovoljno novca za zadovoljenje potražnje, međunarodna bi trgovina stagnirala, a svjetska ekonomija bi se ispuhala. Također, ako i kada druge zemlje saznaju da Sjedinjene Države nemaju dovoljno zlata u svojim trezorima za vraćanje valute, vjera u samu valutu opala bi i unutar i izvan Sjedinjenih Država. Kao takva, stvorena je fiat valuta kao sredstvo zadovoljenja međunarodne potražnje za američkim dolarima bez rizika od deflacije.

Brrr Novac

Poznati prikaz trenutne američke monetarne politike: Image Izvor

To nas dovodi u drugu krajnost. Fiatove valute poput američkog dolara imaju vrijednosti povezane s potražnjom te valute. Tiskanje fiat valuta omogućuje prilagođavanje ponude u skladu s međunarodnom potražnjom, ali postoje dva problema: ponuda novca može samo realno rasti (biti tiskana), a ne smanjiti se (uništena), a postoje i koruptivni ljudi koji prstima drže novac pisač. Drugim riječima, fiat valuta funkcionirala bi da njezine nesposobnosti nije smanjila i odgovorno povećala.

Dovoljno u usporedbi

Dovoljno u usporedbi sa sličnim kriptovalutama

Ampleforth se predstavlja kao rješenje ove dileme jer može zadržati vrijednost dok prilagođava svoju ponudu kako bi udovoljila potražnji. To se najbolje objašnjava primjerom navedenim u bijeloj knjizi Ampleforth koji glasi ovako: Alice u novčaniku ima 1 AMPL u vrijednosti od 1 USD. Potražnja za AMPL naglo raste, a tržišna cijena za AMPL skače na 2 USD.

Protokol Ampleforth prilagođava opskrbu, a sada Alice ima 2 AMPL u vrijednosti od 1 USD svaki. Ono što je izvanredno kod Ampleforth-a je da nije razrjeđivač, što znači da će Alice u novčaniku i dalje imati isti postotak ukupne ponude Ampleforth-a kad se promijeni.

Za što se koristi Ampleforth?

Iako je zamišljen da bude konačni oblik novca i na kraju se želi natjecati za svjetsku valutu, Ampleforth još uvijek nije prihvaćen kao zakonsko sredstvo plaćanja u vašoj lokalnoj trgovini. Za sada, Ampleforth’s slučajevi primarne upotrebe su unutar kriptovalute.

Prva je kao kriptovaluta koja uistinu nije u korelaciji s Bitcoinom, a druga je kao stabilno spremište vrijednosti unutar DeFi aplikacija. Ampleforth nije poduprt ničim, što ga čini izvedivijom dugoročnom alternativom kripto-podržanim stabilcoinima poput DAI-a, a možda čak i fiat-podržanim stabilcoinima poput Tether-a.

Široki slučajevi korištenja

Dovoljni primjeri korištenja kako je opisano na njihovoj web stranici

Posljednji slučaj Ampleforth-a je arbitraža. Jednostavno rečeno, trgovci kripto valutama koji brzo reagiraju imaju priliku ostvariti ozbiljnu dobit tijekom kratkih vremenskih perioda prije nego što se ponuda smanji kad cijena poraste i imaju priliku povećati dodjelu AMPL tokena (kao postotak od ukupna ponuda) prije nego što se ponuda poveća kada cijena padne.

Profitni potencijal AMPL trgovanja prilično je golem kad shvatite da iskusni trgovci mogu ostvarivati ​​stalne povrate neovisno o ostatku kripto tržišta budući da cijena AMPL-a nije ovisan na Bitcoin.

Ampleforth ICO

Dovoljno podignuta gotovo 10 milijuna USD kroz 2 početne ponude kovanica (ICO) i 1 početnu zamjenu (IEO). Dva ICO-a održala su se početkom i krajem 2018. godine i prikupila su 3 milijuna, odnosno 1,75 milijuna USD. IEO se održao na burzi Bitfinex u lipnju 2019. godine, a svi AMPL tokeni rasprodani su za 11 sekundi za pozamašnih 4,9 milijuna USD. KYC je trebao sudjelovati u IEO.

Dovoljno investitora

Najveći ulagači Ampleforth-a

Ukupan iznos AMPL tokena prodanih u sve tri ponude iznosio je nešto manje od 16 milijuna, s tim da je prvi ICO prodao 9,25 milijuna AMPL tokena po cijeni od 0,32 USD, drugi prodao 1,65 milijuna AMPL tokena po cijeni od 1,06 USD, i IEO prodaje 5 milijuna AMPL tokena po cijeni od 0,98 USD.

Čudno, ukupna ponuda AMPL-a kad je stvoren bio 50 milijuna. Ti su tokeni dodijeljeni na sljedeći način: Ekosustav (23,2%), Ulagači sjemena (18,5%), Ulagači serije A (3,3%), IEO (10%), Tim i savjetnici (25%) i Riznica Ampleforth (20%).

Dovoljno ICO fondova

Distribucija AMPL tokena. Slika putem Srednji

Ekosustav je fond namijenjen razvoju partnerstva i poticanju rasta zajednice. Ulagači sjemena uključuju poput Pantere Capital i Briana Armstronga. Ulagači serije A uključuju poput Huobi Capital-a.

Tim i savjetnici uključuju postojeće i buduće zaposlenike i savjetnike Ampleforth-a. Riznica Ampleforth “koristit će se za održavanje temelja na odgovoran način, s krajnjim ciljem distribucije što većem broju korisnika unutar ekosustava na razuman način.”

Kako Ampleforth djeluje?

Čudno, Ampleforth je jedan od rijetkih DeFi projekata koji je puno lakše razumjeti na tehničkoj razini nego na konceptualnoj. Ukratko, opskrba Ampleforthom je izmijenjena svakodnevno (točnije u 13:00 EST) kako bi se zadovoljila potražnja pomoću pametnog ugovora (prebaziranje).

Ovaj pametni ugovor koristi Chainlink oracle oracle zajedno s vlastitim Ampleforth oracleom (koji je Chainlink pomogao izgraditi) za izvor podataka o cijenama iz KuCoin i Bitfinex kako bi provjerio je li tržišna cijena po AMPL u rasponu od 0,96-1,06 USD. To je poznato kao raspon ravnoteže i nalazi se unutar 5% od 1 USD.

Široke osnove

Osnove protokola Ampleforth

Vrijedno je napomenuti da protokol Ampleforth svoje prilagodbe odnosi na cijenu američki dolar 2019. To znači da će za razliku od ostalih stabilnokovanica koje su vezane za američki dolar, cijena svakog AMPL tokena u budućnosti porasti u vrijednosti američkih dolara, budući da američki dolar ima godišnju stopu inflacije od oko 2-3%.

Ako bi protokol Ampleforth svoju cijenu simbola uputio na “trenutne” američke dolare, doživio bi isti gubitak kupovne moći od 2-3% godišnje kao američki dolar. Ukratko, porazila bi svoju svrhu.

Dovoljno širenje

Grafikoni koji prikazuju razdoblje širenja kada se povećava potražnja za AMPL

Ako je cijena AMPL veća od 1,06 USD, ponuda će se povećati, a ako je niža od 0,96 USD, ponuda će se smanjiti. Ove dvije države nazivaju se širenje i stezanje, odnosno. Proširenje ili sužavanje nastavlja se sve dok se tržišna cijena AMPL tokena ne ustali unutar ravnotežnog raspona.

Ova promjena u opskrbi vrši se postupno i započinje kao da se događa tijekom desetodnevnog razdoblja kako bi se “izbjegla nepotrebna korekcija”. Kao što je spomenuto na početku ovog odjeljka, procijenjena promjena u opskrbi preračunava se svaki dan.

Dovoljno Redbook

Ampleforth Crvena knjiga tečaj vas uči o protokolu Ampleforth

Posljednja važna stvar koju treba napomenuti jest da protokol Ampleforth, iako autonoman, nije decentraliziran. Zaklada Ampleforth još uvijek ima ključeve kraljevstva – sposobni su kako bi zaustavili promjene u ponudi tokena, pa čak i zamrznuli sve AMPL tokene u optjecaju.

Ako ste stigli toliko daleko kroz članak i još uvijek osjećate kao da vam je teško razumjeti Ampleforth, pokušajte gledati naš YouTube video o tome i razmislite o tome da pogledate internetski “tečaj” Ampleforth’s Red Book. Potrebno je samo oko 30 minuta da završite i daje vam objašnjenje protokola od vrha do dna.

Gejzir Ampleforth

The Dovoljno gejzir suradnja je s Uniswap-om radi poticanja korisnika na osiguravanje likvidnosti na platformi. To se postiže nagrađivanjem korisnika u AMPL tokenima za polaganje njihovih AMPL tokena u protokol Uniswap. Što više AMPL tokena položite i što ih duže držite u Uniswap-u, to ćete veći povrat AMPL tokena dobiti.

Dovoljno gejzir

Statistika o uloženim i izdanim sredstvima u gejziru Ampleforth

Da biste koristili gejzir Ampleforth, morate deponirati protuvrijednost USD Ethereuma kao AMPL tokene koje deponirate. Primit ćete polagano kapanje UNI-V2 LP žetona (Uniswap V2 žetona), koji će potom trebati biti uloženi u gejzir Ampleforth da biste dobili nagrade za AMPL tokene.

Možeš čitati ovaj članak za više informacija o tome kako koristiti Ampleforth Geyser i pogledajte ovaj video za pojašnjenje o statistici koju vidite u gejzirima.

AMPL Analiza cijena

Ampleforth ima povijest cijena za razliku od bilo koje druge kriptovalute. Od svog predstavljanja na kripto tržištima u lipnju 2019., cijena AMPL-a nalikuje na stabilnu valutu i kreće se između 0,50 USD i 1,50 USD USD.

U nedavnom porastu potražnje za AMPL-om cijena mu je porasla na više od 4 USD po žetonu i više je od 1,50 USD za više od mjesec dana. Ovo se može činiti nevjerojatno bizarno s obzirom na to da je AMPL dizajniran da ostane između 0,96 USD i 1,06 USD USD.

Izvedba cijene AMPL

Izvedba cijene AMPL. Slika putem CMC

Razlog zašto je cijena AMPL-a ostala tako visoka jest taj što je potražnja za tokenom nadmašila brzinu kojom protokol može prilagoditi svoju ponudu.

To je zato što protokol mijenja ukupnu opskrbu AMPL-om kao da to čini tijekom 10-dnevnog razdoblja koje se svakodnevno “resetira” (pod pretpostavkom da se potražnja nastavlja povećavati ili smanjivati ​​brzim tempom). Stoga je važno uključiti krivulju tržišne kapitalizacije AMPL-a prilikom ispitivanja njegove cijene.

Kao što vidite, tržišna se kapitalizacija AMPL-a znatno povećala tijekom posljednjih mjesec dana. To je zbog povećanja ponude kako bi se zadovoljila potražnja.

AMPL Cijena u mjesecu

Učinak cijene AMPL u proteklih mjesec dana.

To je pomoglo protokolu da polako, ali sigurno korigira svoju tržišnu cijenu i vrati ga u područje ravnoteže. Krajnji rezultat je veća ukupna ponuda i tržišna kapa s istom cijenom po AMPL tokenu kao i prije skoka potražnje i ponude.

Podsjetimo da, iako se stanje AMPL tokena u svim novčanicima prilagođava u skladu s opskrbom, imatelji tokena održavaju isti postotak ukupne opskrbe.

To znači da su pametni trgovci mogli ozbiljno zaraditi ako su prodali po cijeni od 4 USD, jer ne samo da je token postao vrjedniji, već se povećala i ponuda što znači da je stvarni broj AMPL tokena u njihovim novčanicima imao također povećao.

Kako kupiti AMPL

Ako se želite domoći nekih AMPL tokena, jedini način da to učinite je kupiti ih na razmjeni kripto valuta. Nažalost, podrška za zamjenu kriptovaluta AMPL prilično je ograničena.

Vaše su mogućnosti u osnovi ograničene na KuCoin i Bitfinex. Kao što vidite, čini se da se gotovo 100% volumena odvija na tim burzama. Međutim, čini se da se na računalu odvija značajna količina Otključajte decentralizirano razmjene, gotovo 3x više nego na KuCoinu.

AMPL tržišta

Razmjene popisa & Količina AMPL tokena

Iako bismo u svakom drugom slučaju digli gustu obrvu pri centraliziranoj koncentraciji volumena trgovine na jednoj burzi (ili dvije), Ampleforthov dizajn čini je znatno manje sklonom manipulaciji cijenama.

To je jednostavno zato što će svaki pokušaj toga samo rezultirati protokolom koji prilagođava svoju ponudu kako bi udovoljio potražnji. Možda bi dovoljno velik trgovac mogao postići lijep mali profit od arbitraže, ali i cijena i ponuda na kraju bi se stabilizirale same od sebe, ostavljajući tržište u cjelini neoštećeno.

AMPL Glasnoća & amp; Tržišna kapitalizacija

Ampleforth-ov 24-satni obujam u odnosu na tržišnu granicu. Slika putem CMC

Također kratko ne vrijedi ništa što nije puno AMPL tokena u optjecaju u usporedbi s njegovom ukupnom ponudom, niti je količina od 24 sata značajna u odnosu na njegovu tržišnu granicu. Prva se objašnjava dodjelom početnih 50 milijuna tokena, od kojih primatelji i dalje drže velik postotak kolebljive ponude AMPL-a.

Drugo se objašnjava činjenicom da mnogi ljudi iskorištavaju nagrade Geyser-a i stavljaju svoj AMPL na Uniswap – uložajne kripto-datoteke često imaju malu količinu od 24 sata.

Dovoljno novčanika za kriptovalute

Budući da je Ampleforth ERC-20 token, može se pohraniti u bilo koji novčanik koji podržava imovinu zasnovanu na Ethereumu. Za hardverske novčanike to uključuje Ledger, Trezor i Keepkey. Također ne nedostaje softverskih novčanika koji podržavaju AMPL.

Neki od najuglednijih uključuju MyEtherWallet (web), Exodus novčanik (stolno računalo / mobitel), Coinomi (mobitel), Atomski novčanik (stolno računalo / mobitel), Vjerujte novčaniku (mobilni) i Novčanik Coinbase (mobilni). Ne zaboravite da ne izbezumite kad vidite da se AMPL stanja mijenjaju!

Mapa puta Ampleforth

Ampleforth nema jasno definiranu kartu puta. Iako Profil Ampleforth-a na ICOdropsu sadrži sliku puta, čini se da je nema na web mjestu Ampleforth, Ampleforth’s Medium, ni dalje Ampltalk, svoj ekonomski web forum.

Dovoljna karta puta

Dovoljna karta puta prikazana na ICO kapljicama. Slika putem ICO kapi

Posljednje prekretnice Ampleforth mape puta za ICOdrops sugeriraju prijelaz na upravljanje protokolom u zajednici. Međutim, o ovome nisu razgovarali niti događaj nagovijestili Evan Kuo ni Brandon Iles, obojica koji i dalje vode projekt.

S obzirom na to, treba istaknuti nekoliko važnih stvari. Prvo je da će Ampleforth Geyser, koji je pokrenut 24. lipnja ove godine, trajati samo 90 dana. Kuo je primijetio da je to razdoblje može se produžiti ako i dalje bude potražnje, a tim Ampleforth-a tek treba odlučiti hoće li se inicijativa nastaviti i koliko dugo. I Kuo i Iles naglasili su da je za sada Ampleforth zapravo ekonomski eksperiment – oni samo žele vidjeti što će se dogoditi.

Druga stvar koju treba napomenuti kod Ampleforth-a je da iako je izgrađen na Ethereum blockchainu, dizajniran je tako da se može integrirati u druge blockchains-e poput EOS-a.

Dovoljno AMA osnivača

Dovoljno AMA s Brandonom Ilesom (lijevo) i Evanom Kuom (desno):. Slika putem YouTube

U AMA-i iz rujna 2019., Kuo i Iles primijetili su da je to u dugoročnom planu Ampleforth-a da vidi protokol postoje i na drugim blockchainima osim Ethereuma. Posljednja i možda najvažnija stvar koju treba primijetiti uključuje zaključavanje distribuiranih tokena Ampleforthom. Pojedinosti o tome mogu se vidjeti na donjem grafikonu.

Kao što vidite, AMPL tokeni dodijeljeni ekosustavu, ulagačima sjemena, ulagačima serije A, timu i savjetnicima te ampleforth riznici djelomično su ili u potpunosti zaključani na određeno vrijeme. To je učinjeno radi održavanja integriteta mreže. Svaka će se kategorija raspodjele otključavati po različitoj stopi, a svi će se fondovi otključavati do ožujka 2024.

Naš pogled na Ampleforth

Bez sumnje, Ampleforth je uspio izmisliti novac. To bi legitimno bio najperspektivniji projekt u prostoru kriptovaluta da nisu dvije stvari: činjenica da se teoretski može kopirati i broj AMPL tokena koji padaju u čeljust dodijeljeni Zakladi Ampleforth i njezinim investitorima.

Dovoljna nadzorna ploča

Detaljan opis nadzorne ploče Ampleforth mijenja se u cijeni i ponudi:. Slika putem Dovoljna nadzorna ploča

Dugoročni cilj Ampleforth-a je natjecati se s nacionalnim valutama i uspostaviti se kao svjetska denacionalizirana valuta. The posljednji odjeljak u tečaju Ampleforth’s Red Book napominje da bi denacionalizacija valute prisilila postojeće valute da se međusobno natječu i povećala kvalitetu valuta, jer bi građani mogli slobodno birati desetke prethodno nepristupačnih valuta.

Jedini je problem što Ampleforth nije imun na ovo natjecanje i mogao bi jednako lako vidjeti kako se pojavljuje druga valuta slična Ampleforthu i svrgava je s unutarnje ili naše vanjske strane kripto prostora. To nas povoljno dovodi do najvećeg problema s protokolom Ampleforth: dodjela AMPL tokeni.

Distribucija AMPL tokena

Najveći AMPL novčanik prema Etherscan.io Slika putem Etherscana

Iako nije potpuno jasno je li bilo koji od AMPL tokena u prva dva ICO kruga završio u rukama redovnih pojedinaca (a čak je i dio IEO-a očito bio rezerviran za institucionalne investitore), čak i ako pretpostavimo svih ~ 16 milijuna tokena završio u rukama maloprodajnih ulagača, što je još uvijek samo trećina ukupne početne ponude od 50 milijuna.

To je problem jer ukupni postotni udio Ampleforth-ove ponude ostaje isti bez obzira na to što ta ponuda zapravo jest. To znači da, čak i ako je ponuda AMPL-a 400 milijuna (što je otprilike ono što je u trenutku pisanja ovog članka), 66% te ukupne ponude i dalje je pod skrbništvom različitih subjekata povezanih izravno ili neizravno s zakladom Ampleforth.

Sada to kombinirajte s činjenicom da programeri Ampleforth mogu zaustaviti prilagodbe kako bi opskrbili, pa čak i zamrznuli sve tokene u opticaju, a vi imate recept za katastrofu. Iako tim Ampleforth-a nije u mogućnosti manipulirati opskrbom poput središnje banke s fiat-valutom, ipak imaju pristup mogućnostima na vlastitom stroju za ispis novca.

AMPL Korelacija cijena

Korelacija cijene AMPL s ostalim glavnim kriptovalutama. Slika Izvor

Valuta kojom se može manipulirati i koja ima dvije trećine zaliha u vlasništvu njezinih stvaratelja nije održiv kandidat kao globalna valuta.

Činjenica je da uvijek možete pronaći nešto za kritiziranje u gotovo svakom projektu kriptovaluta, posebno onima koji su uključeni u DeFi (nismo čak ni razgovarali o tome kako bi promjene u potražnji za AMPL-om mogle poremetiti njegovu upotrebu kao stabilnog sredstva osiguranja unutar DeFi aplikacija).

Na kraju, projekti poput Ampleforth beta su verzije sljedeće generacije protokola i mogućnosti koje oni donose. U tu svrhu Ampleforth je predstavio koncept toliko jedinstven i obećavajući da će možda zauvijek promijeniti financijski svijet.

Istaknuta slika putem Shutterstocka

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovo su spisateljska mišljenja i ne bi ih se trebalo smatrati savjetima za ulaganje. Čitatelji bi trebali samostalno istraživati.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me