Poloniex se iskače iz kruga – neslavna razmjena ponovno posrće

>

Circle je najavio da će se Poloniex iz Circlea izdvojiti u vlastitu tvrtku “Polo Digital Assets, Ltd”.

Oh, kako su moćni pali.

Jednom zaređen za vodeću burzu kriptovaluta u SAD-u, Poloniex je od tada napisao knjigu o tome kako skliznuti s javne naklonosti na najspektakularniji način.

Pogoršanje razmjene nije ništa drugo do samo nanošenje. Polako krvari razmjenu iz hladnih mrtvih ruku vlasnika.

Vratimo se nekoliko godina unazad.

Sjećam se kad sam prvi put počeo trgovati na Poloniexu. Bio je svibanj 2017. Razmjena je dobivala zamah kako se tržište bikova 2017. oblikovalo.

Poloniex je postao velik. Kao VELIKI veliki. Stotine tisuća trgovaca vrvjelo je na burzi sa zdravim osjećajem optimizma. Bilo je to čarobno vrijeme za kripto tržište i Poloniex.

Ali…

Ulaznice za podršku počele su ostati bez odgovora. Razmjena je postala daleko više usmjerena na skaliranje nego na korisničku podršku. To je uzrokovalo da problemi traju mjesecima jer se burza borila da svi budu na mreži.

Do 2018. godine Poloniex je prikupio preko 140 000 ulaznica za podršku bez odgovora. Korisnici su bili bijesni, a internet su preplavile horor priče o trgovcima koji su izgubili pristup svojim sredstvima.

Dobivanje otkupio Circle je bio njihov najbolji udarac za otkup. Neki su čak mislili da će to nadahnuti novi val veličine za razmjenu.

Još…


Krug je donio samo više istih. Ulaznice za podršku su dobile odgovore, ali ne puno drugo. Web mjesto je i dalje ostalo identično danu kada su kupili Poloniex. Ali sa značajkama koje su američki kupci oduzeli radi usklađivanja sa špekulativnim propisima.

Poloniex je nastavio propadati dok je Circle lupao kako upravljati razmjenom. Uklanjanje značajki, zatim ponovno omogućavanje značajki i tako dalje. Postala je zbunjujuća situacija za sve uključene.

Samo dva mjeseca

Američki kupci imaju samo nekoliko mjeseci da svoje poslovanje završe na burzi i svoja sredstva odnesu negdje drugdje.

Trgovinska zaustavljanja

1. studenog 2019. prestat će se trgovati za američke kupce. Također se čini kao da će sredstva koja ostanu na burzi nakon tog vremena premještena u Circle.

Sredstva nestaju?

Investitori moraju povući sva svoja sredstva do 15. prosinca ove godine.

U izjavi Circlea:

“Kad završi trgovanje, američki kupci i dalje će moći povući svoju imovinu putem Circlea najmanje do 15. prosinca 2019.”

To zvuči kao da će ostavljanje sredstava na burzi nakon 15. prosinca značiti da su potpuno izgubljeni. Trenutno prelazak u vlasništvo Circlea (možemo samo pretpostaviti).

Sad, ne kažem da je ovo odvratno, ali rekao bih da je to sinonim – odbojan, prezir, gad. Samo dva mjeseca unaprijed obavještavam ljude da premjeste svoja sredstva, jer ih inače više nema.

To se savršeno uklapa u silazni trend koji je Poloniex očistio za sebe.

Pitanja bez odgovora

Mnoga pitanja su ostala bez odgovora. Gotovo dvije godine od stjecanja Circlea još uvijek uspijevamo ne vidjeti nikakvu jasnu viziju Poloniexa.

Kako će se natjecati na međunarodnoj razini?

U inozemstvu investitori imaju velik izbor burzi. Te razmjene dominiraju stranim tržištima već nekoliko godina i ne pokazuju znakove zaustavljanja. Binance, na primjer, zvjerka kriptografije, postat će izravnija konkurencija Poloniexu.

Biti donekle pouzdana burza na američkom tržištu možda im je bila jedina prednost u odnosu na međunarodne burze. Uz ovu promjenu strategije, nema jasnog načina da se Poloniex natječe.

Kako će rasti?

Poloniex se polako kretao posljednjih godina. Dodano je malo novih značajki. Popisi se događaju puževim tempom, marketing je grozan i još puno više.

Iako su tvrdili u a nedavni post na blogu da će ih ovo “osloboditi da se usredotoče na potrebe globalnih kripto trgovaca s novim značajkama, imovinom i uslugama”, samo će vrijeme pokazati je li to moguće.

Burza je prošla kroz dugu stagnaciju od akvizicije Circlea. Uprava mora shvatiti da se, kako bi se natjecali, moraju brže kretati. Ovo je možda njihov posljednji pokušaj iskupljenja.

Kada će završiti igra “vrućeg krumpira”?

Prolazak Poloniexa okolo poput vrućeg krumpira može trajati samo toliko dugo. Na kraju, nitko neće htjeti glumiti pijuna koji je ubio Poloniexa. Vrijeme je da shvatimo da se otkupna priča jednostavno ne događa. Burza je pretrpjela ozbiljne nedostatke zbog prethodnih propusta.

Možda nije moguće prikriti oznake. Ljudi su već vidjeli pravo lice Poloniexa i premještanje oko uprave možda neće napraviti dovoljnu razliku.

U ovom trenutku, možda je bolje započeti novu razmjenu ispočetka, nego uložiti novih 100 milijuna dolara u podupiranje mrtvog kostura nekad velike burze.

Zaključak

Što će se najvjerojatnije dogoditi? U naredne dvije godine osvrnut ćemo se na ovaj trenutak i biti poput “da, Poloniex je zapečatio njihovu sudbinu 18. listopada 2019.”.

Izgledi im se sužavaju dok se bore za svoj posljednji udah. Circle nije znao što učiniti s razmjenom i pretpostavljam da njihovi novi vlasnici također neće znati što s razmjenom.

Poloniex ima puno povijesti u prostoru kriptovaluta, pa je teško vidjeti da idu ovim putem. Bila je to moja razmjena sredinom 2017. Danas gledam smrt časnog vojnika. Onaj tko je gurnuo tržište kriptovaluta naprijed. Pozdravljamo vas Poloniex.

O škampu

Škampi predvodi tržište kao vodeća aplikacija za upravljanje kripto portfeljem. Korisnici su u mogućnosti konfigurirati prilagođeni kripto portfelj i implementirati pasivnu strategiju portfelja, uklanjajući gnjavažu zbog aktivne trgovine kripto.

Shrimpy web aplikacija: Shrimpy – upravljanje portfeljem kriptovaluta

API za trgovanje programerima Shrimpyja je jedinstveni način integriranja trgovačke funkcionalnosti u svaku veću burzu. Prikupljanje povijesnih podataka o tržištu, pristup web-utičnicama u stvarnom vremenu, izvršavanje naprednih strategija trgovanja i upravljanje neograničenim brojem korisnika.

API za shrimpy kripto trgovanje: Škampi | API-ji za kripto trgovanje za programere

Ne zaboravite nas slijediti Cvrkut i Facebook za ažuriranja i postavljajte bilo kakva pitanja našoj nevjerojatnoj, aktivnoj zajednici na Telegram.

Tim Shrimpy

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me