Otpornost Bitcoina: Kratki pogled na one koji su uskoro odustali od BTC-a

U vrijeme tiska, zloglasni “bitcoin”Bitcoin nekrolog”Ima ni manje ni više nego 186 Bitcoin nekrologa.

To su lagane i sarkastične osmrtnice, naravno, odnose se samo na incidente u kojima su istaknuti stručnjaci tvrdili da je Bitcoin umro.

Šaljiva šala je da ovi stručnjaci nisu mogli pogriješiti. Bitcoin se – čak i unatoč drami otkazivanja SegWit2x i ratovima koji se skaliraju – trenutno kreće oko impresivnih 7.200 američkih dolara, što je cijena nedaleko od najviših rekordnih vrijednosti novčića od 7566 američkih dolara..

Bitcoin cijena na Coinbaseu

Hoće li BTC uskoro postići 8 tisuća dolara? – Slika putem Coinbase

Dakle, Bitcoin očito nije mrtav i trebat će puno više od nekih akutnih vikend sparinga s Bitcoin Cashom da bi se Bitcoin zaista srušio.

Ali vrijedi vidjeti koliko su drugi pogriješili i jesu. Vrijedno je napomenuti “Bitcoin osmrtnice” neuobičajenih, tako da mi entuzijasti možemo prilagoditi vlastite perspektive u kripto prostoru, znajući da i sami moramo biti manje nefleksibilni da bismo kapitalizirali.

Pogledajmo onda neke od provokativnijih bitcoin “smrti”, kako bismo osvježili naše perspektive.

Prva “smrt” Bitcoina

Još 2010. godine, kada je Bitcoin bio tek novopečeni projekt, publikacija pod nazivom The Underground Economist zaslužila je prepoznatljivost kao prvog pisca nekrologa 99 Bitcoin-a.

Kad se BTC još uvijek kretao oko 0,23 centa, The Underground Economist napisao je oštar traktat pod nazivom “Zašto Bitcoin ne može biti valuta.”

U njemu je autor izjavio da će Bitcoin “zauvijek ostati novost ili će prijeći iz statusa noviteta u mrtvi brže nego što možete trepnuti”.

CNN objavio projekt Bitcoin-ovog “raspada”

2014. godine a CNN uredništvo objavljen je pod naslovom “Gdje je Bitcoin pogriješio?” kada je BTC još uvijek sjedio na otprilike 330 dolara.

U djelu je pisac otišao toliko daleko da je rekao da je kubanski pezo bio superiorniji od Bitcoina:


[Start block quote] „Bitcoin nije [budućnost]. To je korak na putu i na kraju će se raspasti … Kako je valuta [Bitcoin] gotovo zanemariva u odnosu na bilo što. To ne može podnijeti prst do pete s kubanskim pezosom … S Bitcoinom pretvaranom valutom, ono što vidite nije ono što dobijete. ” [Kraj]

Mislite da se autor osjeća i danas?

Jamie Dimon kaže da Bitcoin ne može trajati

Izvršni direktor JPMorgan Jamie Dimon sada je poznati mrzitelj Bitcoina, ali jedan od njegovih najraniji komentari protiv # 1 kriptovalute vratio se 2015. godine kada se kriptocoin konsolidirao na 395 dolara.

U govoru održanom na Fortune Global Forumu, Dimon je rekao da će vladini propisi ubiti Bitcoin i bilo što slično:

“Ovo je moje osobno mišljenje, na svijetu neće biti prave, nekontrolirane valute. Ne postoji vlada koja će to dugo trpjeti … neće postojati valuta koja se vrti oko vladinih kontrola. “

LinkedIn objava kaže da BTC puca 12. prosinca 2016

U kolumni za LinkedIn, arhitekt u oblaku Jim Kram nazvao je Bitcoin “fundamentalno manjkavom virtualnom valutom”, nastavljajući reći da je “Bitcoin mjehur koji će poput Tulipana, Južnog mora, Dot.com ili Subprimea puknuti … Bitcoin je bio izvrstan eksperiment koji je pružio puno korisnog učenja.”

Pa, Kram se sada može osjećati drugačije, ali zasigurno nam je ugodno reći da je Bitcoin do sada definitivno prošao fazu eksperimenta.

Forbes kaže da je Kina “zgnječila” Bitcoin

Kad je Kina prije samo nekoliko tjedana zabranila kripto razmjene i ICO-ove, kripto prostor je bio šokiran.

Forbes je ipak malo pretjerao, opisujući kineski potez kao “drobljenje“Udarac za Bitcoin – iako se BTC oporavio jače nego ikad u danima nakon početka zabrana:

“Bitcoin-ova buza je nestala … Slomljena je žestokom intervencijom kineske vlade, koja hladi entuzijazam investitora za digitalnom valutom.”

Bitcoin se sigurno držao teško

Kroz guste i tanke, Bitcoin se do sada držao teško.

Može li se BTC jednog dana baciti na koljena? Moguće je – sve je moguće.

Ipak, osim nesagledivog i katastrofalnog događaja crnog labuda koji neočekivano pogađa svemir, nije jasno što bi u ovom trenutku moglo svrgnuti Bitcoin.

Sigurno se neće predati na prvom mjestu pozicije tržišne kapitalizacije Ethereumu ili Bitcoin Cashu bez ikakve borbe.

U međuvremenu će Bitcoin-ovi naysayers imati dovoljno vremena da preispitaju svoje stavove o kripto valuti Bellwether.

Istaknuta slika putem Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me