NavCoin (NAV) pregled: projekt koji pokušava pojednostaviti kripto

Novčići za privatnost trebali bi biti anonimni i jednostavni za upotrebu, a to je upravo ono što NavCoin tvrdi da jest.

Iako je nedavno obnovljen interes za NavCoin, to je zapravo prilično ustaljen projekt. Pokrenut je 2014. godine, davno prije vala nedavnih kriptovaluta koje su se pojavile na tržištu. Također je prilično poznato po tome što je snažno pokrenuta od zajednice.

Međutim, ima li ono što je potrebno za istiskivanje nekih novijih tokena?

U ovom cjelovitom NavCoin pregledu dubinski ćemo zaroniti u analizu njihove tehnologije, članova tima i šireg ekosustava. Također ćemo pogledati slučajeve upotrebe NAV tokena i dugoročni potencijal za opće usvajanje.

Što je NavCoin?

NavCoin osnovana je 2014. godine, prije trenutnog vala kriptovaluta, do kojeg je došlo bez ikakvih predminskih ili ICO-a, a također je izdržala test vremena. Nastavlja se kretati vlastitim tempom, a tijekom godina vidio je dodane značajke, napravljena poboljšanja i nadogradnje svoje baze koda. Zahvaljujući tome i predanom timu, NavCoin i dalje bilježi stalni rast.

Što je NavCoin

NavCoin glavne značajke. Izvor: početna stranica NavCoin

Naravno, dosljedan rast nije mu omogućio da ide u korak s današnjim urodom popularnih kovanica usmjerenih na privatnost kao što su Monero, DASH i Zcash. Sve su tri prestigle NavCoin u smislu financiranja i usvajanja, ali NavCoin je nedavno sustigao novi naglasak na korisničkom iskustvu, dizajnu i upotrebljivosti. NavCoin želi postati defacto za jednostavne, brze, privatne transakcije.

NavCoin je izgrađen na Bitcoin Core kodu, ali programeri su izvršili nekoliko promjena. Jedna od takvih promjena bio je dodavanje podlanca glavnom blockchainu. Ovaj je pod-lanac nazvan NavTech i upravo on omogućuje miješanje i anonimizaciju transakcija na bloku NavCoin. NavCoin je također ostavio po strani Bitcoinov algoritam dokaza o radu i umjesto toga otišao s dokazom o udjelu. A programeri su NavCoin učinili daleko bržim i jeftinijim u usporedbi s Bitcoinom.

Skalabilnost & Brze transakcije

Od početka NavCoin brze transakcije vidi kao jednu od svojih jačih strana. U usporedbi s blokadom od 10 minuta za Bitcoin, NavCoin ima potvrde blokova svakih 30 sekundi. To je čak brže od potvrda Moneroa od 2 minute i Zcash-a od 2,5 minuta.

Također je brži od potvrde Dash-a od 2,5 minute, ali Dash to prelazi svojim masternodama, koje omogućuju trenutne transakcije. Unatoč tome, NavCoin je daleko najbrži od svih novčića za privatnost.

NavCoin skalabilnost & amp; Ubrzati

NavCoin skalabilnost & Ubrzati


A korisnici ne plaćaju više za brzu transakcijsku brzinu. Iako su se Bitcoin i Ethereum borili s porastom naknada za rudarstvo, NavCoin vidi standardnu ​​naknadu za transakcije od samo 0,0001 NAV. Privatne šifrirane transakcije koštat će više, ali nisu potrebne.

Skalabilnost je uvijek bila važna za NavCoin tim, a oni su krenuli s dokazima o udjelu rano u životu NavCoina kako bi podržali skalabilnost. Uz to, zajednica je odobrila i aktivirala SegWit za smanjenje veličina blokova. U budućnosti, NavCoin očekuje implementaciju nečega što je ekvivalent Lightning Network-u, što će neke transakcije pomaknuti izvan lanca i pružiti trenutno poravnanje.

NavCoin je anoniman i ne može se ući u trag

NavCoin je od svojih ranih dana opisivan kao kovanica za privatnost, ali ta privatnost nije dodana iz bilo kakvih zlonamjernih ili nezakonitih razloga. Zapravo, privatnost i neprohodnost dodana NavCoinu zapravo je važna značajka svake valute. Valuta s ovim značajkama postaje zamjenjivija, jer se ne može pratiti njena povijest, što čini svaki NAV token jednako vrijednim, baš kao što se ne može pratiti povijest fiat valute.

Iako su anonimne transakcije moguće s NavCoin-om, one nisu potrebne. Zapravo, anonimne transakcije čak nisu standardne za NavCoin. Korisnici moraju odabrati da li će omogućiti anonimnu transakciju. Kad to učine, anonimna transakcija više nema nikakve veze s novčanikom ili IP adresom slanja na blockchainu.

NavCoin privatno slanje

Korištenje podlanaca za slanje privatnih transakcija. Izvor slike: Nav novčić blog

Anonimne transakcije omogućene su dodavanjem NavTech podlanca. Anonimne transakcije zapravo se šalju šifriranim transakcijama na NavTech podlancu, što uključuje više slojeva šifriranja i miješanja transakcije.

Nakon što je transakcija u potpunosti anonimizirana, uplata se primatelju šalje iz spremišta tokena kojim upravlja NavTech podskupina. U konačnici, primatelj ne prima iste tokene koji su poslani u početku.

Ova kombinacija miješanja, slojevite enkripcije i upravljanog spremišta tokena pruža NavCoinu privatnost i anonimnost. Osigurava da se transakcije ne mogu pratiti do odredišta, ako to pošiljatelj želi. A NavTech tim nastavlja istraživati ​​dodatne mjere privatnosti kako bi osigurao da NavCoin ostane privatna, brza i laka za upotrebu kovanica.

NavCoin’s Valence Project

NavCoin također radi na dodavanju značajki koje će ga učiniti više od same valute. Jedan od tih projekata zove se Valence Project. Planira upotrijebiti NavTech podlancu za dodavanje mnogih različitih vrsta funkcionalnosti, a prva je dodavanje prve anonimne platforme za decentralizirane aplikacije.

Jedna velika razlika između Valence i ostalih dApp platformi je ta što neće postojati virtualni stroj koji se koristi za Valence. Umjesto da programeri imaju kod u okruženju koje je hostirano na blockchainu, Valence će programerima omogućiti da kodiraju izravno na blockchain.

NavCoin valentna platforma

Funkcija privatnog slanja NavCoin u novčaniku. Izvor slike: NavCoin Blog

Mnogo je sigurnosnih problema povezanih s ovom vrstom provedbe, a razvojni tim shvaća da će ih sve trebati riješiti. Valence će raditi na bloku koji se razlikuje od NavCoina, ali njih će dvoje međusobno sučeljavati.

Pojedinosti o Valenceu u ovom su trenutku nedorečene i nema konkretnog datuma objavljivanja projekta. To ne čudi jer je to ogroman izazov, a razvojni tim ima mnogo problema s kojima se treba suočiti i ispeglati prije nego što se može doći do konačnog rješenja. Ako tim može izvući Valence, trebao bi ponuditi jedinstveno rješenje za decentralizirane aplikacije.

Dokaz o rudarstvu uloga

Mnoge rane kriptovalute koristile su dokaz rada kao svoju metodu konsenzusa, ali tim NavCoin brzo se prebacio na dokaz o rudarstvu udjela i bio je jedna od prvih kriptovaluta koja je to učinila. Uz dokaz o ulovu vlasnika, vlasnici NAV tokena stavljaju ili uložavaju neke ili sve svoje udjele kako bi pružili potvrdu bloka.

Ako mreža provjeri stvoreni blok, osoba koja ulaže prima nagradu. Međutim, ako potvrdite blok koji sadrži lažne transakcije, algoritam dokaza uloga može vam oduzeti ulog. To potiče stvaranje blokova i dobro ponašanje.

NavPI ulog

Ulaganje NavCoina s NavPI Raspberry Pi. Izvor slike: NavTech poslužitelji

NavCoin omogućuje onima koji ulože novac da zarade 5% kamate, ali jedan je uvjet da pokrenete čvor za ulog na mreži. To se postiže preuzimanjem i pokretanjem osnovnog klijenta NavCoin i postavljanjem iznosa NAV-a koji želite uložiti. Također je moguće kupiti Raspberry Pi i postaviti ga za pokretanje čvora za isticanje. Ovaj se klijent naziva NavPi i elegantno je rješenje za postavljanje i pokretanje čvora. Također je daleko energetski učinkovitiji i uvijek je uključen.

NAV žeton

NAV token objavljen je 2014. godine, a prve dvije godine života proveo je trgujući znatno ispod 0,01 dolara. Počeo je rasti u kolovozu 2016., a do rujna je bio preko 0,05 USD. Trgovalo se gore-dolje u rasponu od 0,025 do 0,05 dolara tijekom sljedećih šest mjeseci, a u travnju 2017. ponovno se počelo penjati.

Ovoga puta zabilježen je ogroman skok u rujnu 2017. godine koji je NAV dosegao najvišu razinu od 1,72 dolara, nakon čega je uslijedio povratak u studeni, kada se NAV žeton okupio zajedno sa širim kripto tržištima da bi sredinom siječnja 2018. dosegao 4,21 dolara. tada je u trendu u stalnom padu zajedno s ostatkom kripto tržišta, a od 30. listopada 2018. trguje se na 0,363939 dolara.

Imajte na umu da mreža NAV ostaje mala, čak i nakon gotovo 5 godina postojanja. Samo 1000 novčanika drži 92% svih NAV tokena, a 72% ukupnih tokena ima samo 100 novčanika.

Binance NAV

Registrirajte se na Binance i kupujte NAV tokene

Otprilike 95% cjelokupnog prometa trguje na Binance burzi. NAV tokene možete kupiti i na Bittrex Exchangeu i Poloniexu, a na Upbitu je vrlo mali obim trgovine. Osim toga, NAV tokene možete kupiti izravno s web mjesta NavCoin pomoću kreditne kartice. NavCoin ima ugovor s Changellyjem o pomoći u kupnji fiat-a i zamjeni kovanica.

Za pohranu NAV tokena trebat će vam NAV novčanik koji možete preuzeti sa službenog web mjesta NavCoin ovdje. Uz službeni NAV Core novčanik, imaju i veze do nekoliko novčanika trećih strana koji se mogu koristiti za pohranu NAV-a.

Oni koji su zainteresirani za zaradu ulaganjem u NAV morat će preuzeti Nav Core novčanik koji je dostupan za Windows, MacOS, Linux i Raspberry Pi. Ako vam treba samo lagani novčanik, mogli biste koristiti i NavPay, koji je dostupan u mobilnoj i web verziji.

NavCoin tim

Tim iza NavCoina osnovan je kao Encrypt S Ltd, a projekt je projekt otvorenog koda kojem svatko može pridonijeti. Zbog toga iza Navcoina stoji prilično velik i aktivan tim.

U stvari, razvojni je tim toliko aktivan da obično objavljuju nova ažuriranja projekta na tjednoj bazi. Nedavno su objavili NavCoin verziju 4.4.

Osnivač i vodeći programer projekta je Craig MacGregor, a tvrtka Encrypt S Ltd. registrirana je kao blockchain razvojna tvrtka na Novom Zelandu.

NavCoin je sebi stvorio jedan od najlakše razumljivih novčića, s jednim od najljepših sučelja. To je sve zahvaljujući marketinškom i kreativnom timu koji se ističe u komunikaciji, stilu i brendiranju. Jedan od elemenata koji su mnogi projekti propustili je upotrebljivost, ali NavCoin je taj element shvatio vrlo ozbiljno, stavljajući ih daleko ispred mnogih drugih kovanica u pogledu upotrebljivosti.

Prilagođeno s OpenAliasom

NavCoin je jedan od rijetkih projekata koji su usvojeni OpenAlias kako bi se korisnicima omogućilo da prilagode novčanike kako bi stvorili adresu stila e-pošte za svoj NAV. Ovo je jedan od elemenata upotrebljivosti koji NavCoin izdvaja od ostalih projekata.

Usluga je izgrađena na vrhu svjetske DNS usluge za pretvaranje imena domene u kriptovalutnu adresu, čineći slanje uplate lakšim nego ikad.

Zaključak

NavCoin nije najstarija kriptovaluta, ali postoji dulje od većine i samo se nastavlja klackati i neprestano napreduje. Stvorio je zanimljiv projekt u prostoru privatnosti i nastoji kontinuirano poboljšavati privatnost. Jedan od načina to čini razvojem prve anonimne dApp platforme.

Nekako ostaju malo poznati novac za privatnost, dok ih drugi poput Monera i Dash-a lako nadmašuju u smislu usvajanja i tržišne granice. To bi moglo značiti da se s ovim projektom može naći puno vrijednosti i da će kad-tad dostići vršnjake dok nastavljaju poboljšavati tehnike privatnosti i razvoj na svom blockchainu..

Istaknuta slika putem NavCoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me