Najbolji zlatnici za Bitcoin: 6 najboljih najsigurnijih mjesta za pohranu BTG-a

Bitcoin zlato stvoren je kao vilica iz Bitcoin blockchaina kako bi se obnovila sposobnost rudarstva pomoću standardnih računalnih grafičkih procesora i uklanjanje specijaliziranih ASIC platformi.

Iako je Bitcoin Gold vilica Bitcoina i postoje sličnosti između njih dvoje, to ne znači da novčanici koji podržavaju Bitcoin automatski podržavaju i Bitcoin Gold. Morate biti sigurni da on koji odaberete novčanik podržava Bitcoin Gold, u suprotnom biste mogli riskirati da izgubite svoje novčiće ako ih prebacite u nekompatibilni novčanik.

U nastojanju da vam pružimo sigurno i sigurno mjesto za pohranu vašeg bitcoin zlata, prošli smo kroz mnoge popularne novčanike kako bismo došli do ova četiri najsigurnija mjesta za pohranu vašeg BTG-a.

Top 6 mogućnosti pohrane bitcoin zlata

Prikupio sam popis nekih od najboljih Bitcoin Gold novčanika koji su trenutno dostupni. To se temelji na nekim od najvažnijih čimbenika koje bi svatko trebao uzeti u obzir pri odabiru novčanika kao što su sigurnost, upotrebljivost, višefunkcionalna upotreba i naravno podrška zajednice.

Također bih trebao spomenuti da možda postoje i drugi novčanici koji nisu na ovom popisu koji tvrde da podržavaju BTG. Iako ovo može biti održiva opcija, važno je da potvrdite da programeri još uvijek ažuriraju dotični novčanik. Također biste se trebali pobrinuti da postoje drugi u zajednici Bitcoin Gold koji mogu jamčiti za ovaj novčanik.

Uz to, uskočimo!

Ledger Nano S (hardverski novčanik)

Hardverski novčanici vaše su najsigurnije skladište za bilo koju kripto valutu, a Ledger Nano S brzo se popeo do najpopularnijih i najpoznatijih hardverskih novčanika na tržištu. Ledger Nano S je jednostavan i siguran. Izgleda poput standardnog bljeskalice i uključuje se u USB priključak računala baš poput bljeskalice.

To je ipak mnogo više od flash pogona jer pruža sigurno i sigurno spremište za Bitcoin Gold i stotine drugih kriptovaluta.

Jedna od ključnih sigurnosnih značajki Ledger Nano S-a je mali OLED zaslon na uređaju koji se udružuje s nizom fizičkih gumba kako bi hakeri bili na oku. OLED zaslon važan je jer se ovdje tijekom transakcija prikazuju vaši privatni ključevi.

Ledger Nano S Digibyte novčanik

Nabavite svoj Ledger Nano S već danas

Držanje ovih tipki na uređaju Ledger i izvan zaslona računala ili mobilnog uređaja štiti ih od zlonamjernog softvera koji može snimiti snimku zaslona. Zaslon se također koristi za provjeru transakcija.

Nano S također koristi dodatne sigurnosne mjere u izvršavanju bilo kakvih transakcija. Jedan od njih je skup gumba na bočnoj strani uređaja koje je potrebno pritisnuti da bi se izvršila bilo koja transakcija. To znači da čak i ako bi haker mogao daljinski pristupiti vašem uređaju, ne postoji način da izvrši transakciju jer ne bi imao fizički pristup gumbima.


Posljednja sigurnosna mjera je četveroznamenkasti PIN potreban za bilo kakva plaćanja. Ako pogrešno unesete PIN više od tri puta novčanik se obriše. Tada biste ga trebali vratiti rezervnim sjemenom.

Ledger Nano S može se koristiti i izvan mreže, što ga čini još sigurnijim. Radi sa svim modernim operativnim sustavima, uključujući Linux, Windows i Macintosh. Loša strana Ledger Nano S-a je što nije besplatan, ali snižavali su cijenu i od ožujka 2019. iznosi samo 59 USD.

Trezor Model One (hardverski novčanik)

Još jedan hardverski novčanik u kojem možete pohraniti svoj Bitcoin Gold je Trezor Model One. Ovo je hardverski novčanik početne razine koji je razvila tvrtka nazvana Satoshi Labs sa sjedištem u Pragu. Pored Ledgera, oni su vjerojatno najprepoznatljiviji hardverski novčanik na tržištu.

S obzirom da je ovo ujedno i hardverski novčanik, vaši se privatni ključevi pohranjuju lokalno na uređaju. Kad god trebate potpisati transakciju, spojit ćete je na računalo putem USB kabela. Tada će se upotrijebiti Trezorov softver “Bridge” radi interakcije s njihovim dodatkom za preglednik.

Trezor novčanik Bitcoin zlato

Trezor Model One i Model T. Slika putem Trezor

Osim podrške za BTG, Trezor je multivalutni zidni zid i ima podršku za preko 700 drugih kovanica. Naravno, ova funkcionalnost i sigurnost imaju cijenu, a model Trezor košta 69 eura + PDV što ga čini malo skupljim od Ledger Nano-a.

Sada, iako bi početni nivo Trezor One trebao biti sasvim u redu za vaše potrebe za Bitcoin Goldom, postoje neki dobro poznati novčići koje on ne podržava. Tu spadaju Monero (XMR), Cardano (ADA) i Ripple (XRP).

Ako vam je spremanje ovih kovanica neophodno, mogli biste razmotriti nešto skuplji Trezor Model T. To košta 149 eura + PDV i dolazi s malo naprednijim korisničkim sučeljem, kao i prilično praktičnim dodirnim zaslonom.

Bitcoin Gold Core (Desktop novčanik)

Službeni novčanik gotovo je uvijek najbolji izbor za bilo koju kripto valutu, pa biste možda trebali razmisliti o upotrebi Bitcoin Golda Core novčanik. Ovaj novčanik s punim čvorovima je novčanik na radnoj površini koji pohranjuje vaše privatne ključeve na uređaju na kojem je instaliran i pruža vam mogućnost slanja i primanja, spremanja ili iskopavanja bitcoin zlata.

Novčanik Bitcoin Gold Core ima verzije za Windows, Macintosh i Linux, što gotovo svima daje siguran novčanik za radnu površinu za pohranu i upravljanje njihovim Bitcoin Gold fondom.

Bitcoin Gold Core novčanik

Korisničko sučelje novčanika Bitcoin Gold Core. Slika putem Bitcoin zlato

Loša strana nekih korisnika je ta što je ovo novčanik s punim čvorovima koji treba neko vrijeme za preuzimanje, a zauzet će i prilično prostora na tvrdom disku. Također se ne smatra korisnim kao mnogi novčanici treće strane i nema toliko korisnih značajki. Konačno, novčanik je ograničen na pohranu samo BTG-a, pa ako vam treba novčanik s više novčića, novčanik Bitcoin Gold Core neće biti prikladan.

Exodus (Desktop novčanik)

Otkad je predstavljen u srpnju 2016. Novčanik Exodus smatra se jednim od najkorisnijih novčanika. To je prvi novčanik koji uključuje integraciju s ShapeShiftom za trenutnu razmjenu kripto valuta iz novčanika, bez potrebe za zamjenom. Pokrenut je s podrškom za pregršt altcoina, ali kako je njegova popularnost rasla, sada podržava gotovo 100 digitalnih sredstava, a stalno se dodaje još.

Razlog zašto je Exodus tako jednostavan za korisnika je taj što je dizajniran od temelja za ljude koji su novi u svijetu kriptovaluta. Osnivači su znali da im treba novčanik koji je jednostavan, besplatan i lišen tehničkog mumbo-jumbo-a. I upravo su to stvorili s novčanikom Exodus. Također uključuje ugrađenu pomoć i česta pitanja, pomoć za rješavanje problema i detaljne članke koji objašnjavaju značajke dostupne s novčanikom.

Exodus Desktop novčanik

Novčanik za radnu površinu Exodus. Slika putem Exodusa

Kao novčanik za stolno računalo nije baš toliko siguran kao opcije hardverskog novčanika, ali ako svoje računalo možete zaštititi od zlonamjernog softvera i virusa, ono je toliko sigurno kao što se možete nadati iz novčanika za radnu površinu. Iako su se neki žalili na nedostatak dvofaktorske autentifikacije, istina je da ako je vaše računalo ugroženo, 2FA vjerojatno neće pomoći, a bilo je i dobro dokumentiranih slučajeva hakera koji su pristupili mobitelima korisnika kako bi zaobišli 2FA.

Za one koji tek počinju s kriptovalutama Izlazak je izvrstan izbor. A onima koji cijene estetiku koja stoji iza dizajna, Exodus također vrijedi pogledati. Dostupan je za Linux, Windows i Macintosh.

Coinomi (mobilni novčanik)

Coinomi je započeo kao mobilni novčanik samo za Android, ali se od tada proširio na verziju iOS-a, kao i verzije radne površine za operativne sustave Windows, Macintosh i Linux. To znači da Coinomi novčanik možete koristiti na gotovo bilo kojem uređaju koji posjedujete. A poželjet ćete jer uz Bitcoin Gold dolazi s impresivnim skupom značajki i podrškom za preko 500 digitalnih sredstava.

Instaliranje i postavljanje novčanika na bilo koji uređaj može se obaviti u nekoliko minuta, a korisničko je sučelje prilagođeno i dosljedno među različitim operativnim sustavima. Coinomi također podržava ShapeShift i Changelly, tako da je razmjena vašeg Bitcoin Golda za druge altcoine postala puno lakša.

Privatni ključevi pohranjuju se na uređaju, a ne na Coinomijevim poslužiteljima, što dodaje sigurnost novčaniku. Pokrenut 2014. godine, najstariji je novčanik s više valuta i niti jedan novčanik Coinomi nikada nije ugrožen.

Novčanik za papir BTG

Posljednja opcija za pohranu koju biste možda trebali uzeti u obzir je papirnati novčanik. Ovo je vjerojatno jedna od najstarijih metoda za pohranu kriptovaluta i može se izvršiti bez ikakvih troškova. Potrebno je generirati izvanmrežnu adresu na kojoj svoj privatni ključ možete pohraniti u papirnatom obliku.

Da biste to učinili, možete koristiti mrežni generator novčanika kao što je ovaj. Morat ćete prekinuti vezu s internetom i generirati početne riječi u izvanmrežnom stanju. Na ovaj način nema mogućnosti da vaš privatni ključ procuri nakon što ga generirate.

Nakon što generirate adresu i dobijete svoj privatni ključ, poželjet ćete ga ispisati na papir (nemoj pohranite ga kao PDF na računalu). Tada se to može čuvati na sigurnom mjestu u izvanmrežnom okruženju. To je prilično česta praksa u kripto industriji i naziva se “Hladno skladištenje”.

Naravno, glavni rizici koji dolaze s papirnatim novčanikom Bitcoin Gold su da jednom kad je u tuđim rukama mogu pristupiti svim vašim novčićima. Pazite da napravite kopije i maknite se znatiželjnih pogleda!

Zaključak

Dakle, tu je popis 6 najboljih novčanika Bitcoin Gold.

Vaša najsigurnija opcija je možda ulaganje u hardverski novčanik poput Ledger Nano-a ili Trezora. Da, oni imaju skromnu cijenu, ali ovo je mala cijena koju morate platiti kada pohranjujete vrijednu kripto valutu. Novčani papir mogao bi poslužiti u istu svrhu, ali s tim postoje fizički rizici.

Ako želite svakodnevno obavljati transakcije, uvijek možete koristiti novčanik Core ili novčanik Exodus. Ako to radite, morat ćete biti sigurni da ne preuzimate viruse ili zlonamjerni ključ koji krade zlonamjerni softver.

Na kraju, morat ćete izvagati vlastite osobne sklonosti što se tiče sigurnosti, praktičnosti i troškova.

Najbolja mjesta za kupovinu BTG

  • Binance razmjena
  • HitBTC

Istaknuta slika putem Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me