Jaxx Liberty Wallet Review: Kompletni vodič za početnike

Jaxx je prvi put objavljen 2014. godine, a s godinama je postao izuzetno popularan kao kripto novčanik s više valuta.

To je izvrstan izbor za one nove u svijetu kriptovaluta, a opet ostaje dovoljno bogat za iskusne kriptovalute. Napravio Decentralno, vodeća kanadska blockchain tvrtka koju je osnovao Anthony Di Iorio, koji je ujedno bio i suosnivač Ethereuma, Jaxx je odabir milijuna korisnika kriptovaluta.

Od srpnja 2018. korisnici su imali još više razloga za uzbuđenje jer je objavljen novi i poboljšani Jaxx Liberty, s mnoštvom novih značajki koje novčanik čine još snažnijim.

U ovome Pregled novčanika Jaxx, Dat ću vam sve što trebate znati o sigurnosti, upotrebljivosti i značajkama. Dat ću vam i nekoliko glavnih savjeta što se tiče upotrebe novčanika.

Što je Jaxx Liberty?

Jaxx Liberty je opisana kao 2.0 verzija novčanika za kriptovalute. Novčanik je s više valuta i može sadržavati više od 85 različitih digitalnih sredstava. Također je gamificiran kako bi pomogao novim korisnicima da lako dožive i uživaju u blockchain iskustvu.

Podrška za uređaj Jaxx Liberty

Podrška za više uređaja na Jaxx Liberty

Jaxx Liberty dolazi s mnoštvom novih značajki koje ga izdvajaju od konkurenata. Jedna od njih je ShapeShift integracija koja omogućava korisnicima da se lako prebacuju između različitih kriptovaluta bez naknade za razmjenu ili kašnjenja.

Postoji još puno novih značajki o kojima ću detaljnije govoriti u nastavku.

Nove značajke Jaxx Liberty novčanika

Jedna od omiljenih karakteristika novčanika Jaxx Liberty je njegova sposobnost pohrane i transakcija s toliko različitih kripto valuta. S tisućama kriptovaluta koje možete odabrati među većinom korisnika danas ih ima nekoliko, a mogućnost držanja svih u istom novčaniku prava je pogodnost.

Kovanice koje možete pohraniti u Jaxx Liberty uključuju: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin, Qtum, EOS, Bitcoin Cash i mnoge druge. Cjelovit popis možete pronaći ovdje.

Neki su se korisnici požalili da ne postoji podrška za Ripple (XRP), a tim Jaxxa nije nagovijestio da će takva podrška biti dodana. Međutim, razvojni tim vrlo je povezan s korisnicima i rado prihvaća zahtjeve za dodavanje novih kovanica u novčanik, bilo putem sustava za izdavanje ulaznica za podršku ili na njihovom aktivnom pod-Reddit.


Ostale značajke koje su uzbudile korisnike su sljedeće:

  • Objedinjena nadzorna ploča – Jaxx Liberty nadzorna ploča daje vam jedno mjesto i vi vidite sve svoje novčanike i daje vam cjelovitu sliku vašeg posjeda.
  • Portfelj – Budite u tijeku s vrijednošću svog udjela u stvarnom vremenu pomoću modula portfelja.
  • Preglednik vijesti – Sada je integriran u Jaxx novčanik preglednik vijesti o blockchainu, tako da možete pratiti sve novosti i najnovije vijesti iz svijeta blockchaina i kriptovaluta.
  • Podaci o tržištu – Klikom ili dodirom saznajte cijenu, trendove i tržišne limite svih svojih omiljenih kriptovaluta.
  • Blockexplorers – Izravno komunicirajte s blockchainom i pogledajte podatke o transakcijama i druge neobrađene točke podataka za više blockchaina.
  • Poprečna platforma – Podrška za stolna računala i mobilne uređaje omogućuje vam interakciju sa svojim materijalima kod kuće ili u pokretu.
  • Mjenjanje oblika – Ugrađena podrška za ShapeShift omogućuje vam zamjenu jedne kriptovalute za drugu, a da nikada ne morate napustiti novčanik, povećavajući i pogodnost i sigurnost.

Preuzimanje Jaxx Liberty

Jaxx Liberty je potpuno besplatno za preuzimanje i upotrebu. Desktop verziju (Mac, Windows, Linux) i proširenje preglednika Chrome možete dobiti izravno s web mjesta Jaxx Liberty ovdje. Verzija Androida dostupna je na Trgovina Google Play, a verzija za iOS dostupna je na Apple iTunes trgovina.

Ako ste posebno oprezni oko autentičnosti PC novčanika, tada uvijek možete dovršiti ono što se naziva “kontrolni zbroj” na datotekama za instalaciju novčanika. To su naredbe terminala koje možete pokretati na vašem lokalnom stroju i koje bi trebale izlaziti one koje su navedene na web mjestu Jaxx. Ispod su primjeri za Windows i Mac.

Kontrolni zbrojevi novčanika Jaxx Liberty

Preuzimanje datoteke novčanika i kontrolne sume

Nema zahtjeva za bilo kakvim osobnim podacima, a nakon što preuzmete novčanik, možete ga brzo instalirati i početi ga koristiti.

Jaxx Liberty Security

Sigurnost je vrlo bitna za korisnike Jaxxa i Jaxxa nakon što je hakiranje starog novčanika Jaxx Classic u lipnju 2017. dovelo do gubitka od 400.000 dolara u različitim kriptovalutama iz korisničkih novčanika. Većina tog gubitka nastala je iz novčanika jednog korisnika i u tom bi se slučaju mogao izbjeći jer je korisnik upravljao svojim Jaxxom na ukorijenjenom Android uređaju.

Novi Jaxx Liberty ima zaštitu i lozinkom i PIN-om, a generacija novčanika stvara sigurnu sigurnosnu kopiju sjemena od 12 riječi koja je šifrirana na vašem uređaju. Jaxx nikad nema pristup te fraze ili vaši privatni ključevi uvijek su sigurno na vašem uređaju. Ovu sjeme od 12 riječi možete koristiti i za sinkronizaciju novčanika na brojnim uređajima.

Jaxx Liberty 12 sjeme riječi

Pristup vašem sjemenu od 12 riječi na mobitelu

Upozorenje ⚠️: Napravite sigurnosne kopije ovih početnih riječi. Samo vi imate kontrolu nad njima i bez njih ne možete povratiti novčanike

Tu je i poboljšani novi sigurnosni model koji štiti vaše osjetljive podatke snažnom lozinkom, koristeći AES-256 enkripciju poboljšanu za 5000 rundi PBKDF2 raspršivanje lozinke.

Dvije stvari koje nedostaju su dvofaktorska autentifikacija i otvoreni kod. Usprkos tome, čine sav kod vidljivim, osim koda za korisničko sučelje. To omogućuje reviziju koda, ali sprječava druge da nepažljivo koriste kôd na kojem su programeri Jaxxa toliko radili na usavršavanju. To je ravnoteža koja drži onoliko privatnog koliko je potrebno, a istovremeno zadovoljava potrebe korisnika.

Budući da je kôd vidljiv, provjereni su ga korisnici i organizacije mnogo puta i utvrđeno je da je stabilan, siguran i siguran.

Jaxx Desktop ili Jaxx Mobile App?

Nekada je postojala razlika između mobilne aplikacije Jaxx i radne platforme Jaxx zbog kojih je mobilna aplikacija bila superiornija. U prošlosti se mobilna aplikacija učitavala vrlo sporo, što je bio prigovor nekih korisnika. I mobilna aplikacija i stolna platforma imali su pogrešku zbog koje su ponekad propuštali transakcije, prisiljavajući korisnike da ponavljaju transakcije.

Nepotrebno je reći da su obje situacije frustrirale korisnike i u novom Jaxx Libertyju čini se kako je razvojni tim riješio oba problema. Postoji nekoliko preostalih programskih pogrešaka, ali čini se da su ograničenog opsega i često utječu na pojedinačne korisnike, što ukazuje na korisničku pogrešku ili problem s određenim hardverom.

Općenito i mobilna aplikacija i platforma za stolne sustave rade dobro, a budući da se mogu sinkronizirati, zapravo možete koristiti obje za pristup sredstvima.

Jaxx Liberty papirnati novčanici

Jaxx Liberty ima mogućnost pregleda i kopiranja vaših privatnih ključeva, što će vam omogućiti da iz tih ključeva stvorite papirnati novčanik ako želite. Također ima podršku za uvoz privatnih ključeva iz papirnatog novčanika.

Novčanik s papirnatim ključevima

Izvoz privatnih ključeva za papirnati novčanik

Ako stvarate papirnati novčanik, svoju kriptovalutu možete držati u hladnjači. To u osnovi znači da se vaši privatni ključevi čuvaju u izvanmrežnom okruženju koje je “zračno otvoreno”. To se obično smatra sasvim sigurnim jer su vaši novčići nepristupačni hakerima.

Ako odlučite stvoriti papirnati novčanik od svojih privatnih ključeva, sjetite se da ga treba čuvati što je moguće sigurnije. Svatko tko stekne kontrolu nad papirnatim novčanikom imat će i kontrolu nad svim novčanim sredstvima pohranjenim u tom novčaniku. A ako izgubite papirnati novčanik, sredstva se time gube.

Jaxx korisnička podrška

Bilo mi je drago što sam vidio veliku podršku koju Decentral tim nudi za Jaxx Liberty i Jaxx Classic novčanike. Iako ne mogu pomoći korisnicima da povrate izgubljene ključeve, mogu pružiti pomoć nizu drugih upita i problema koje korisnici imaju s novčanicima – i to unatoč činjenici da je besplatan.

Vaša prva luka poziva vjerojatno je da prijeđete na Stranica za decentralnu podršku. Ove su dokumente napunili priručnikom korisničkih vodiča i savjeta / savjeta. Možete prijeći na općenitije korisničke vodiče ili potražiti resurs u njihovim često postavljanim pitanjima.

Zatim, ako ne možete pronaći rješenje za svoj problem na ovim stranicama, možete poslati zahtjev putem njihovog mrežnog obrasca za kontakt. Ako ste željeli izravniji pristup brzim kartama, tada je Jaxxov tim prilično aktivan na svojim računima na društvenim mrežama, poput Cvrkut.

Upozorenje ⚠️: Neće imati posla s vama putem e-pošte ili telefona, pa nemojte predavati nikakve podatke onima koji se predstavljaju kao agenti

Čini se kao da su programeri i timovi za podršku kupcima Jaxxa prilično otvoreni za povratne informacije korisnika. Ako pogledate komentare koji se daju u trgovini Play, programeri slijede brzo i s konkretnim akcijskim koracima.

Jaxx hardverski novčanik

Decentral je jednom rekao da planiraju izdati hardverski novčanik koji će se zvati Cube Ice i uparat će se s većim hardverskim uređajem nazvanim Cube. Uređaji su prvi put najavljeni u svibnju 2016. godine, a Cube treba nadopuniti sustave za kućnu zabavu, a isporučit će se s unaprijed instaliranim brojem čvorova blockchaina.

Jaxx ledena kocka

Najava novčanika Jaxx Ic Cube. Slika Izvor

Ice Cube bit će izvanmrežni novčanik za hladnjak koji je vodootporan i vatrootporan. Očekivalo se da će biti i bez kabela i bez veze, a moći će se sinkronizirati s kockom ili bilo kojim drugim uređajem koji podržava Jaxx.

Nažalost, tim nije obavijestio o napretku hardverskog novčanika Ice Cube. S obzirom da je to bilo prije gotovo tri godine, ostaje se zapitati se je li Decentral smjestio hardver novčanik na ledu.

Jaxx jedinstveni tokeni

U isto vrijeme kada je Jaxx Liberty najavljen u svibnju 2018., tim Decentrala također je najavio nadolazeće lansiranje tokena Decentral Unity, koji bi trebali biti sustav vjernosti i žeton za Jaxx Liberty i sve ostale nadolazeće Jaxx / Decentral proizvode. Nagradit će korisnike za interakciju s Jaxxovim partnerima.

Jedinstveni tokeni podijelit će se korisnicima kao nagrada za interakciju s različitim aspektima platforme Jaxx Liberty. Veći angažman omogućit će korisnicima da pređu na višu razinu, otključavajući veće nagrade i popuste na partnerske usluge.

Žetoni Decentral Unity trebali su biti objavljeni ubrzo nakon Jaxx Liberty, ali nije bilo vijesti u vezi s tokenom vjernosti. S obzirom na to da je novčanik objavljen u srpnju 2018. godine, moglo bi se navesti da se vjeruje da je i ovo predstavljanje na policu odloženo. To bi bilo prilično žalosno s obzirom na neuspješno lansiranje i novčanika Ice Cube.

Međutim, ako su ti tokeni još uvijek u pripremi, a vi ste željeli pratiti najnovije vijesti o potencijalnom izdanju, možete prijeći na njihov službeni blog.

Zaključak

Decentral poboljšava Jaxx novčanik od izlaska 2014. godine, a verzija 2.0 Jaxx Liberty stvorila je najbolju verziju novčanika koju su već preuzeli milijuni korisnika. Vizija programera je napraviti novčanik za kriptovalute koji otključava svaki aspekt kriptovaluta, a čini se da je Jaxx Liberty korak u tom smjeru.

Novčanik je dobro dizajniran, s dobrim korisničkim sučeljem, a kada se dodaju tokeni Unity, usvajanje Jaxx Liberty moglo bi poletjeti u nebo.

Dobar je novčanik i za nove korisnike kriptovaluta i za iskusne korisnike, a bit će uzbudljivo vidjeti kamo razvojni tim vodi Jaxx u narednim godinama. S obzirom na njihovo iskustvo i već snažan proizvod koji rade s Jaxx Liberty mogli bi postaviti standarde za novčanike kriptovaluta budućnosti.

Istaknuta slika putem Jaxx.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me