Građanski (CVC) pregled: Osiguravanje digitalnog identiteta na Blockchainu

Civic (CVC) pruža na zahtjev, siguran i jeftin pristup uslugama provjere identiteta pomoću tehnologije Blockchain.

Svi znamo kako nezgrapno može biti neprestano se neprestano identificirati u interakciji s mrežnim pružateljima usluga. Cilj tvrtke Civic je eliminirati tu suvišnost potrebe za višestrukom potvrdom identiteta prilikom interakcije s tim pružateljima usluga.

Štoviše, Civic želi zaštititi vaš digitalni identitet od ikada hakiranja ili izlaganja neželjenim stranama korištenjem kriptografije. To je osobito važno s obzirom na primjere poput prošlogodišnjeg hakiranja Equifaxa.

Kreditna kartica IQ Option Trade

CVC je izvorni token koji se koristi u građanskom ekosustavu gdje će pružatelji usluga kupiti pristup sigurnim podacima o identifikaciji korisnika.

U ovom pregledu dat ćemo sveobuhvatan pregled Građanski, njegova tehnologija i izgledi za CVC token. Uskočimo!

Kako građanski djeluje

Slično kao što Bitcoin Blockchain pohranjuje javnu knjigu plaćanja, Civic pohranjuje javnu knjigu provjerenih identiteta.

Platforma kategorizira 3 vrste sudionika – korisnike, validatore i pružatelje usluga.

Korisnici

Putem aplikacije Civic ‘Secure Identity’ korisnici unose svoje osobne podatke (ime, adresu, porezni broj ili broj socijalnog osiguranja, broj putovnice, vozačku dozvolu itd.) I osiguravaju ih biometrijskim skeniranjem otiska prsta. Nije potrebno korisničko ime ili lozinka.

Svi osobni podaci pohranjeni su na korisničkom telefonu i šifrirani, tako da ih platforma Civic ne može izravno vidjeti. Civic umjesto toga pohranjuje ‘ovjere’ ili reference na vaše podatke na javnom Blockchainu.

Građanska arhitektura

Izvor: Bijeli papir

Provjerivači


Provjeri valjanosti su subjekti treće strane čiji je zadatak potvrditi da su podaci koje su korisnici unijeli točni. Ti su subjekti u većini slučajeva i pružatelji usluga (financijske institucije, vlade, komunalna poduzeća itd.).

Te su osobe / entiteti poticani CVC tokenima kako bi provjerili podatke korisnika s javnim i financijskim evidencijama kako bi bili sigurni da su točni. Nakon što Validators provjere informacije, odjavljuju se s njih i mogu započeti prodaju šifriranih verzija korisničkih podataka pružateljima usluga na građanskom tržištu.

Pružatelji usluga

Davatelji usluga / podnositelji zahtjeva su tvrtke ili ustanove (hoteli, mjenjačnice, banke itd.) Koje se registriraju u CivicApp-u radi učinkovitijeg prepoznavanja svojih kupaca..

Tradicionalno, pružatelji usluga morali bi platiti milijune dolara da bi koristili usluge provjere identiteta kako bi se uskladili sa zakonski propisanim KYC postupcima (poznajte svog kupca). U 2016. godini izviješteno je da je prosječna banka potrošila 55 milijuna USD na usklađenost s KYC-om.

Civic pomaže pružateljima usluga uštedjeti značajno vrijeme i novac na tim uslugama, jednostavnom kupnjom ‘prava pristupa’ podacima o korisnicima pomoću CVC tokena (valuta ekosustava CIVIC).

Što više pružatelja usluga ima pristup šifriranim referencama na korisničke podatke, to se korisnici mogu lakše povezati sa svakim od tih davatelja usluga.

CVC tokeni koje plaćaju davatelji usluga idu i Validatoru i korisniku. Prijenos sredstava između jedne strane na drugu automatski se pokreće putem pametnih ugovora.

Građanska mreža

Izvor: Bijeli papir

Povijest & Tim

Vinny Lingham Civic

Vinny Lingham. Slika putem Twittera

Civic je pokrenuo Vinny Lingham, južnoafrički poduzetnik s jednostavnom vizijom da identitet osobe treba držati sama osoba. Izjavio je “Vi ga posjedujete, ne dobivate ga od svoje vlade”.

Civic se počeo integrirati s partnerskim web lokacijama i razvijati svoj prvi set pametnih ugovora u Q3 2017. Njihova platforma je u Q4 prešla u Alpha fazu, pružajući KYC usluge, uključujući provjeru dokumenata i mogućnost da Validatori potvrde identitet kako bi zaradili CVC tokene.

U prvom tromjesečju 2018. CVC je napredovao do beta verzije 1, proširujući mogućnosti transakcija CVC tokena među partnerima i pružateljima identiteta.

Od danas je proizvod Civics dostupan na webu i u mobilnoj aplikaciji. Trenutno vrše otvoreni upis za davatelje usluga i pozivaju korisnike da predaju podatke koji se mogu provjeriti na mreži.

Prethodni Vinnyjevi pothvati uključuju osnivača platforme za digitalne darovne kartice, Gyft, koju je 2014. godine stekla First Data Corporation). Donosi preko desetljeća iskustva iz prostora e-trgovine, što ga čini vrlo upoznatim s KYC-om i drugim postupcima provjere identiteta.

Vinny i ostatak izvršnog tima imaju sjedište u San Franciscu:

Jonathon Smith – Suosnivač i CTO

15 godina iskustva u bankarskom i tehnološkom savjetovanju za tvrtke poput Deloittea i RBS-a.

Chris Hart – COO

20 godina starijeg financijskog i informatičkog iskustva, nedavno kao financijski direktor u Guidebook, Inc. i Nextag

ICO & Izvođenje tokena

Prikupivši 33 milijuna dolara u manje od mjesec dana, s malo ili nimalo marketinga, Civic se ističe kao uspješna ICO priča koja je stvari učinila “na pravi način”.

Uspjeli su prikupiti podršku kripto zajednice tako što su prvo lansirali proizvod, uključili se u grupne chatove Telegrama i objavili sjajne promišljanja na popularnim web lokacijama za tehnološke blogove poput Medium.com.

Token je pokrenut u srpnju 2017. po cijeni od 0,16 dolara. Token je imao dva glavna vrhunca od pokretanja, jednom 11. kolovoza, kada je dosegao 0,64 dolara po tokenu, i ponovno 3. siječnja, kada je dosegao 1,37 dolara. CVC možete kupiti na burzama kao što su Kucoin i Poloniex.

Pros

  • Cilj građanskog društva je spriječiti prijevaru s identitetom, što je masovno pitanje kako je istaknuto u bijeloj knjizi građanskog društva; u 2016. godini; 15,4 milijuna odraslih žrtava SAD-a. Gubici u iznosu od 16 milijardi dolara
  • Davatelji usluga mogu uštedjeti milijarde dolara godišnje na poštivanju KYC-a
  • Korisnici štede vrijeme ne ponavljajući provjeru identiteta za svakog novog pružatelja usluga s kojim komuniciraju. Korisnici u nerazvijenim zemljama imat će koristi ako imaju digitalni identitet koji mogu koristiti za pristup osnovnim zdravstvenim i financijskim uslugama, kao i mogućnost glasa

Protiv

Pouzdanost & Postupak provjere valjanosti

Da bi provjerili osobne podatke korisnika, validatori trebaju pristup nešifriranoj verziji tih podataka. Očekuje se da će koristiti iste tradicionalne metode provjere (poput unakrsnog upućivanja na javne evidencije i druge procese koji su u skladu s KYC-om) koje bi aplikacija Civics trebala eliminirati.

To znači da će validatori i dalje morati platiti troškove autentifikacije identiteta, s nadom da će svoje gubitke moći nadoknaditi zarađivanjem CVC tokena. Međutim, bijela knjiga Civic-a ukazuje da troškovi provjere identiteta prema tradicionalnim metodama samo poskupljuju. To može stvarati probleme valjanima koji žele profitirati od provjere identiteta korisnika.

To dovodi do drugog problema, gdje poticaji možda nisu dovoljno jaki da spriječe zlonamjerne validatore da propuštaju osobne podatke korisnika strankama izvan građanskog ekosustava. Ako su te stranke spremne platiti više od onoga što validatori mogu zaraditi u CVC tokenima, nema jamstva da loši glumci neće iskoristiti situaciju.

Provjeri valjanosti (po definiciji) moraju imati pristup čitljivim podacima korisnika da bi mogli raditi svoj posao. To otkriva moguću slabost sustava ako poticaji nisu dovoljno jaki da validatorima učine pouzdanim.

Izaziva marketing za 3 različita korisnika

Građanske potrebe:

  • Pružatelji usluga na brodu da prihvate provjerenu identifikaciju od korisnika
  • Korisnici da se prijave i pruže svoju identifikaciju
  • Provjeri valjanosti podataka koje korisnici pružaju kako bi prodali potvrde pružateljima usluga

Svaka skupina ne može postojati bez druge 2, pa ako se Civic bori da stekne bilo koga od tih skupina, cijeli ekosustav ne funkcionira.

Argument protiv ove točke je da će poticaj za zaradu CVC tokena privući interes i sudjelovanje korisnika i validatora, a zatim svi pružatelji usluga moraju učiniti da se prijave. Treba vidjeti koliko će se platforma povećavati sa žetonima kao primarnim poticajem.

Krivulja ucenja

Identitet je tako osjetljivo pitanje za korisnike, što ga čini gotovo neizbježnim da će Civic morati objasniti novim korisnicima kako Blockchain funkcionira kako bi osigurao njihovu privatnost i zaštitio njihove podatke. To bi moglo postati smetnja masovnom usvajanju.

Natjecanje

  • Selfkey: hongkonška bazna tvrtka koja pomaže pojedincima da kontroliraju i pohranjuju svoj digitalni identitet na Blockchainu kako bi se koristio za različite međusobno povezane usluge poput državljanstva, transakcija financijskih usluga i više
  • Decentralizirani ID: platforma koja korisniku daje kontrolu nad njegovim ID-om i osobnim podacima, koji se sigurno prenose preko Blockchaina i pohranjuju isključivo na korisnikovom uređaju.

Trebate li razmotriti CVC?

Vrijedi li CVC

Slika putem Fotolia

Koncept osiguranja digitalnog identiteta vrlo je intrigantan, a također je temeljan za ono što Blockchain predstavlja – decentralizirano povjerenje. Vjerujem da je svaki token koji rješava stvarni problem i to poštujući osnovne principe onoga što Blockchain jest i za što bi se trebao koristiti investicija koju vrijedi razmotriti.

Dugoročno, treba se pozabaviti problemima navedenima u odjeljku “Protiv” Civic-a kako bi se pronašlo održivo rješenje, ali u kratkom roku postoji vrlo jak argument zašto CVC može postati jedan od najtoplijih tokena na tržištu :

Neki su nagađali da su vrhove CVC-a uzrokovali veliki nagli kitovi koje su kupili kitovi (pojedinci ili entiteti koji drže velike količine CVC-a). Velike tvrtke, koje trenutno troše milijune dolara godišnje na metode ponovne provjere osobnih dokumenata, mogle bi kupiti što više podataka o identitetu za višekratnu upotrebu, dok je cijena CVC tokena (valute potrebne za provjeru valjanosti osobnih iskaznica) još uvijek jeftina.

To je ono za što se pretpostavlja da pokreće potražnju za tokenima (izvan općeg osjećaja oko prostora kripto-valuta). Vjerujem da ovo ima smisla jednostavno zato što će subjekti koji su zainteresirani za djelovanje u građanskom ekosustavu mnogo vjerojatnije kupiti žetone u velikim količinama. Što više tokena steknu, više kupaca mogu automatski provjeriti, što drastično smanjuje troškove usklađenosti s KYC-om.

Pojedinačni korisnik može biti zainteresiran za prodaju svojih identifikacijskih oznaka nekolicini pružatelja usluga, dok će pružatelj usluga nastojati steći stotine tisuća identiteta kako bi smanjio sva trvenja između njih i kupaca koji žele kupiti njihove proizvode / usluge.

Drugi način na koji se može gledati je usporedba cijene današnjih KYC usluga s cijenom Civic-a. Trenutne usluge su u USD i većinom će uvijek ostati fiksne. Provjera osobne iskaznice za Civic, međutim, košta CVC. To će i dalje koštati manje jer CVC s vremenom postaje sve vrijedniji.

To prirodno potiče pružatelje usluga koji su zainteresirani za ekosustav da kupe što više CVC tokena kako bi mogli imati ranu prednost u odnosu na konkurente koji kasno stignu u ekosustav.

Ova neiskorištena potražnja davatelja usluga za CVC tokenima mogla bi značiti sve veći pritisak prema cijenama u sljedećih nekoliko mjeseci. Naravno, Civic se mora pridržavati mape puta kako bi ovi pružatelji usluga bili zainteresirani.

Zaključak

Civic se bavi velikim problemom koji se u potpunosti uklapa u ono što Blockchain nudi.

Sustav provjere identiteta trebao bi biti decentraliziran, otvoren i šifriran kako bi pružio maksimalnu vrijednost svim uključenim stranama. To se posebno odnosi na nerazvijene zemlje, gdje nedostatak ispravne identifikacije sprečava ljude da glasaju ili dobiju pristup ključnim zdravstvenim i financijskim uslugama.

Najbolji pristup za Civic je započeti s malim ciljanjem na skupine koje postoje unutar vlastitog ekosustava i pružiti jedinstvenu identifikaciju za pristup različitim dijelovima tog ekosustava. Sveučilišta i velike tvrtke s preko 1000 zaposlenika sjajan su primjer za to.

Korisnici bi bili studenti / zaposlenici, a pružatelji usluga bi bili kafeterija, teretana, spavaonica i učionice. Odatle će Civic dobiti zdravu bazu podataka korisnika čiji potvrđeni identiteti mogu biti dostupni pružateljima usluga izvan tvrtki u kojima rade i škola koje pohađaju.

Ovaj bi pristup trebao osigurati organskiji oblik rasta, dopuštajući korisnicima da uđu u građanski ekosustav, bez da odmah ometaju njihove svakodnevne procese provjere identiteta.

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovo su spisateljska mišljenja i ne bi ih se trebalo smatrati savjetima za ulaganje. Čitatelji bi trebali samostalno istraživati.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me