Fetch.AI pregled: Autonomna ekonomičnost strojeva temeljena na AI

Fetch.ai (FET) je projekt umjetne inteligencije zasnovan na blockchainu koji je trenutno u fazi dovršavanja ICO-ove rasprodaje.

Preciznije, Fetch pokušava automatizirati brojna različita tržišta koja trenutno djeluju samo s neizmjernim ručnim radom. Također su u posljednje vrijeme prikupili veliko zanimanje jer su tek drugi projekt koji je dovršio ICO povišicu na Binance Exchange Launchpadu.

Međutim, je li hype opravdan i trebate li ga uzeti u obzir?

U ovom Fetch (FET) pregledu dat ćemo vam sve što trebate znati o projektu dubljim uvidom u njihovu tehnologiju, članove tima i putokaz. Također ćemo analizirati potencijal dugoročnog usvajanja FET tokena.

Što je Fetch.ai?

Dohvati.AI ima viziju svijeta u kojem se ekonomska aktivnost može odvijati bez intervencije ljudske aktivnosti. Oni grade decentraliziranu mrežu koja se sastoji od različitih autonomnih agenata koji mogu predstavljati sebe, druge pojedince ili uređaje i usluge.

Što je Fetch.ai

Pregled ekosustava Fetch.ai

Ovi agenti uče i razvijaju se putem algoritama umjetne inteligencije i sposobni su raditi samostalno ili s drugim agentima kako bi pružili rješenja za složena pitanja.

To je sustav bez dopuštenja, a tim Fetch.AI planira omogućiti mreži za samoučenje da dovrši milijune transakcija u sekundi, što će omogućiti globalnu upotrebu i bezbroj slučajeva korištenja.

Tehnologija dohvaćanja

Tehnologija Fetch.AI sastoji se od tri glavna dijela: autonomnih ekonomskih agenata (AEA), otvorenog ekonomskog okvira (OEF) i Fetch pametnih knjiga. Sve je to potkrijepljeno konsenzusnim modelom Korisni dokaz o radu i strojnim učenjem umjetne inteligencije koje koristi Fetch blockchain.

Autonomni gospodarski agenti stvoreni su kao digitalni građani. Potpuno im je omogućeno da djeluju u ime pojedinaca, organizacija i uređaja. AEA su upareni s izvorima podataka i hardverskim sustavima, što im omogućuje navigaciju kroz ekosustav Fetch i izvlačenje vrijednosti iz njegove predviđajuće prirode i funkcija otkrivanja podataka.

To omogućuje AEA-ima da koriste detaljne podatke i modele predviđanja kako bi pronašli najbolje rješenje za stvarne probleme. Također mogu učiti na greškama koje čine, što s vremenom poboljšava njihove performanse.


Otvoreni ekonomski okvir prilagodljiva je simulacija koja funkcionira kako bi AEA osigurala maksimalne veze i kapacitet interakcije. OEF pohranjuje podatke i koristi umjetnu inteligenciju kako bi optimizirao upotrebu tih podataka za predviđanje i podržao AEA. AEA mogu prikupljati podatke od OEF-a, a operateri čvorova dobit će simbolične nagrade za pružanje pouzdanih i dosljednih informacija i usluga.

Fetch.ai tehnologija

Ključni slojevi iza tehnologije Fetch.ai. Izvor: Bijeli papir

Fetch Smart Ledgers jedinstvena su mrežna struktura koja kombinira blockchain s elementima tehnologije usmjerenog acikličkog grafa (DAG). Fetch okuplja transakcije u shemi osipanja i obrađuje ih u lancima. Za razliku od tradicionalnog razbijanja transakcija, u Fetchu se istovremeno mogu dodijeliti nekoliko traka transakcija.

Prolazni kapacitet sustava Fetch povećava se s vremenom račvanjem lanca. Kada se dogodi račvanje, na svaku staru traku odnose se dvije nove trake, a prve transakcije tih novih traka odnosit će se na posljednju transakciju na staroj traci. To omogućuje bloku Fetch da prati podrijetlo svojih novih lanaca.

Model konsenzusa Fetch

Pametne knjige Fetch nadzornici su u sustavu koji podržavaju, procjenjuju i prate interakcije između AEA-a. Za to Fetch koristi jedinstveni Korisni dokaz o radu (uPoW) protokol konsenzusa.

Tim iz tvrtke Fetch vjeruje da ovaj mehanizam konsenzusa ima nekoliko prednosti u odnosu na tradicionalni PoW mehanizam. U tradicionalnim PoW čvorovima moraju preuzeti svaki blok i redom ih dodavati u lanac. Ovo je vrlo vremenski i energetski intenzivno. PoW sustavi također mogu dovesti do centralizacije rudara.

DAG sustav smatrat će svaku transakciju valjanom nakon što je potvrde dva čvora, ostavljajući računske resurse slobodnim za obuku AI. U uPoW čvorovi s manjom snagom i dalje mogu zaraditi nagrade provjerom valjanosti transakcija male vrijednosti. Ovo je učinkovitiji sustav koji se dobro skalira i potiče čvorove na širenje.

Strojno učenje i umjetna inteligencija

Fetch uključuje strojno učenje i umjetnu inteligenciju u sva tri sloja svog protokola. Koriste se za pružanje podataka o povjerenju u četiri različita sloja:

  • Vjerujte u to koliko je normalna bilo koja transakcija
  • Vjerujte informacijama dobivenim od drugih čvorova na mreži
  • Povjerenje u uključene strane na temelju njihove povijesti
  • Razvoj inteligencije tržišta i podataka

Za provedbu svakog od gore navedenih slojeva koriste se metode dubokog učenja. Fetch koristi rudarstvo procesa, dugotrajnu memoriju i periodične neuronske mreže. Korištenje ovih metoda dubokog učenja obrade prirodnog jezika omogućuje Fetchu predviđanje buduće autentičnosti procjenom prošlog ponašanja AEA u sustavu.

Tim Fetch.AI

Tim Fetch.AI vode tri suosnivača i njihova četiri dodatna šefa odjela. Humayun Sheikh vodi kao izvršni direktor Fetch.ai-a i ima dugu povijest umjetne inteligencije, budući da je rani investitor u AI tvrtku DeepMind koju je kasnije stekao Google. Njegovo prošlo poduzetničko iskustvo uključuje pokretanje umjetne inteligencije itzMe i tvrtku za dronove uVue.

Članovi tima Fetch.ai

Neki od članova Fetch.ai tima

Tehnički direktor na Fetch.AI je Toby Simpson, koji dolazi u tvrtku s više od deset godina iskustva u ulozi tehničkog direktora u drugim tehnološkim tvrtkama. Također je bio uključen u DeepMind, radeći tamo kao šef softverskog dizajna.

Treći suosnivač i glavni znanstveni direktor tvrtke Fetch.AI je Thomas Hain. Doktorirao je na Sveučilištu u Cambridgeu i specijalist je za strojno učenje. Pored uloge u Fetch.AI, on također zauzima mjesto profesora na Sveučilištu Sheffield.

Uz suosnivače, voditeljski tim čine i Jonathan Ward (voditelj istraživanja), Troels F. Rønnow (voditelj softverskog inženjerstva), Maria Minaricova (voditeljica poslovnog razvoja) i Arthur Meadows (voditelj odnosa s investitorima) . Ostatak tima Fetch.AI sastoji se od 10 programera, 11 istraživača i 5 administrativnog osoblja.

Zajednica Fetch.AI

Tim Fetch-a najviše je usredotočen na tehničke aspekte projekta i omogućuje njihovoj zajednici organski rast. To je dovelo do manje, ali strastvenije zajednice pristaša. Budućom prodajom tokena u Binanceu očekuje se da bi društvene zajednice koje okružuju Fetch mogle imati proboj.

Daleko najveća društvena grupa je grupa korisnika Telegram koja sada broji preko 10 000 korisnika. Inače, Fetch vidi zanemariv angažman na društvenim platformama. Njihova Twitter račun ima samo 3.850 sljedbenika, i Facebook i Medium imaju samo 56 sljedbenika, iako su bili i više aktivan na Srednjem nedavno.

The YouTube kanal ima 477 pretplatnika s 27 videozapisa objavljenih tijekom prošle godine. Reddit, koji je obično vrlo važan kanal na društvenim mrežama za blockchain projekte, ima samo 67 čitatelja, a gotovo sva njegova aktivnost dogodila se u posljednjih 7 dana, vjerojatno kao što se događa oko ICO-a.

Razvoj i putokaz

S obzirom na količinu nadzora pod kojom su ICO sada, zaista je važno da tim ima jasan putokaz s razvojnim ciljevima i aktivnostima.

Jedno od najboljih mjesta za stjecanje ideje o tome koliko se posla radi na projektu je proučavanje njihovih GitHub spremišta. To daje izravnu naznaku količine koda koji se gura, a time i razvojnog rada.

The Dohvaćam.ai GitHub ima četiri javna spremišta koja su prilično oskudna u pogledu svojih nedavnih obveza. Međutim, prema ovom Binanceu izvještaj o istraživanju, količina posla koji se obavlja u njihovim privatnim repo poslovima daleko premašuje ovo. Na primjer, u nastavku su navedena četiri najaktivnija privatna spremišta:

Fetch.ai GitHub komitira

GitHub se obvezuje za privatne repo poslove. Izvor: Binance istraživanje

Zapravo, ako pogledate njihovu web stranicu, možete vidjeti da tvrde da su gurnuli 100.000 redaka C ++ koda. Ovo je doista impresivno za projekt koji tek završava svoj javni ICO. Za usporedbu, postoje mnogi projekti koji su prošle godine završili ICO i još uvijek imaju rijetke GitHub-ove s gotovo nikakvom kodnom aktivnošću.

Što se tiče onoga što možemo očekivati ​​od projekta u 2019. godini, svoj su putokaz postavili na svojoj web stranici. Ispod su neke od najvažnijih razvojnih prekretnica po tromjesečju u 2019 .:

  • Izdanje za razvoj (Q1): Korisnici će biti pozvani na test mrežu. Bit će i beta verzije aplikacija za sudjelovanje u mreži i novčanicima.
  • Konsenzus, dražbe, sinergijsko računanje (Q2): Fokus će biti na lančanom konsenzusu zajedno s poboljšanim otvorenim ekonomskim okvirom. Također se nadaju da će uključiti aukcije s više ovisnosti i poboljšano decentralizirano računanje glavne knjige.
  • Alfa & Beta izdanje na testu (Q3): Do trećeg tromjesečja, tim se nada da će objaviti Alpha mrežu koja će sadržavati sve značajke. U ovom izdanju Alpha koristit će se kao prilika za poboljšanje performansi. Ako sve bude išlo prema planu, trebali bi izdati beta verziju koja će sadržavati sve značajke koje funkcioniraju normalno. Na mreži će biti cjelovito operativno testiranje.
  • Oslobađanje glavne mreže (Q4): Pod pretpostavkom da u fazi testiranja Alpha / Beta nije bilo zapreka, tada će tim objaviti glavnu mrežu u Q4. To će pokretati izvorni FET token.

Ovo se čini kao razuman vremenski okvir i nije previše specifičan. Omogućuje timu da razvija tehnologiju na relativno fleksibilan način i prilagođava se u slučaju bilo kakvih promjena koje je potrebno poduzeti. Ako želite biti u toku s razvojnim najavama, trebali biste pratiti njihov srednji blog.

FET žeton & Crowdsale

FET token je sredstvo razmjene na mreži Fetch, omogućavajući AEA-ima da međusobno obavljaju transakcije, razmjenjujući FET tokene za usluge i podatke ili drugu robu. To omogućuje besprijekorne transakcije stroj-stroj.

FET token u početku će biti ERC-20 token, no kasnije tim planira stvoriti izvorni token. Nakon što se ovaj izvorni token pusti, ERC-20 tokeni će se razmjenjivati ​​po fiksnoj stopi pretvorbe za matične tokene, a ERC-20 tokeni će se spaljivati. Budući da main-net planira objaviti u 4. kvartalu 2019., izvorni tokeni pokrenut će se u isto vrijeme, iako se to čini agresivnim vremenskim okvirom.

Početna ponuda FET novčića planirana je za 25. veljače 2019. u 14:00 UTC, a to će biti druga ICO koja će se održati na Binanceu Launchpad platforma. Prva je bila BitTorrent (BTT) početna ponuda kovanica, koja je rasprodana u samo 15 minuta i vidjela je kako BTT token prilično dobro drži vrijednost unatoč stalnom medvjeđem tržištu na tržištima kripto valuta.

Ekonomija prodaje FET tokena

Ekonomija prodaje žetona FET-a. Izvor: Binance Launchpad

Tijekom ICO-a privatni ulagači moći će kupiti FET tokene koristeći izvorni Binance BNB token. Očekuje se da će pokretanje tokena visokog profila na Launchpadu i naknadno uvrštavanje na Binance dati tokenu trenutnu vrijednost. Uz to, Fetch.AI spomenut je u tako poznatim vijestima kao što je Forbes, Tech Crunch, Business Weekly i Čuvar. Ova izloženost mogla bi povećati cijenu FET tokena nakon što je pušten.

FET token prodavat će se po cijeni od 0,0867 USD po žetonu, uz minimalnu kupnju od 20 USD. Tim Fetcha također je stavio maksimalnu ograničenje osobne kupnje od 3000 dolara kako bi osigurao da nitko ne izgubi mogućnost kupnje FET tokena ako to želi. To je bilo problem s BTT tokenom, pa je pametno od tima Fetch postaviti maksimalno ograničenje kupnje.

Token je stvoren da bude beskrajno djeljiv, što omogućuje jednostavnu upotrebu i u najmanjim mikro-transakcijama. To će biti izuzetno korisno za rad AEA-a i omogućit će projektu da po želji održi opskrbu novčićima na niskom nivou.

Zaključak

Fetch.AI jedan je od ambicioznijih blockchain projekata jer također pokušava integrirati umjetnu inteligenciju. Velika je nada za uspjeh jer se čini da tim ima vještine, znanje i industrijsko iskustvo kako bi stvorio nešto što može riješiti brojne probleme iz stvarnog svijeta u raznim industrijama, od opskrbnog lanca do energije i mnogih drugih.

Uprkos tome, još uvijek postoje vrlo stvarni rizici da projekt neće moći ostvariti svoju viziju. Očekuje se da će razvoj biti dug, a također skup postupak. ICO će pomoći u pokrivanju ovih troškova, ali bilo bi dobro kad bi Fetch mogao osigurati neka jaka korporativna partnerstva koja će podržati napore tima koji idu dalje.

Jedna dobra vijest je da je projekt postao otvoreniji i transparentniji. U prošlosti je bilo klevetnika koji su govorili da je projekt vjerojatno prevara zbog nedostatka informacija koje su javno objavljene. To se promijenilo u posljednjih nekoliko mjeseci, a ova dodana transparentnost čini Fetch projektom koji puno obećava.

Istaknuta slika putem Fotolia

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovo su spisateljska mišljenja i ne bi ih se trebalo smatrati savjetima za ulaganje. Čitatelji bi trebali samostalno istraživati.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me