ChainX pregled: Izgradnja međusobne interoperabilnosti

U kratkom vremenu postojanja blockchaina doslovno je bilo stotina novih rješenja za starije probleme stvorene kako inovativni programeri i poduzetnici koriste novu tehnologiju na neočekivane načine. Iako je ovo izvrsno za rješavanje problema, dovelo je i do postojanja mnogih nepovezanih sustava koji bi mogli imati koristi od veza.

Na primjer, iako je Bitcoin možda izvrsna zaliha vrijednosti, pati od polaganih brzina transakcija. S Monerom dobivamo privatnost, ali nedostaju pametni ugovori. Ethereum nam daje pametne ugovore, ali zasad se nastavlja boriti s skalabilnošću.

Iako ovi pojedinačni projekti rade na svojim slabostima, pojavili su se novi projekti koji pokušavaju riješiti pitanje kako možemo pouzdano i sigurno dijeliti podatke i informacije između blockchaina kako bismo riješili mrežne nedostatke koji su specifični za svaki od njih. Mnogo je aspekata ovog područja istraživanja, a jedno od najtežih do sada bilo je pitanje dijeljenja izvornih tokena između različitih lanaca.

Jedan od projekata koji se ovim problemom bavi direktno je ChainX jer se usredotočuje na međusobnu interakciju blockchain imovine. Pogledajmo dublje u projekt da vidimo kako to postiže i kako svi možemo imati koristi.

Pozadina ChainX

ChainX projekt vuče korijene još iz 2016. godine, kada su osnivači naišli na rad Parity tima i počeli tražiti Polkadot-ov dokument. Radovi na podlozi započeli su 2018. godine, a do 25. svibnja 2019. lansirana je prva ChainX mainnet verzija.

Sam se projekt bavi potrebom da se matična blockchain imovina učini interoperabilnom s drugim blockchainima. Kao distribuirani sustav, mreža ChainX omogućila je međusobnu razmjenu imovine u međusobnoj razmjeni na peer-to-peer način. Ovo eliminira većinu ljudskih pogrešaka i priliku za prijevaru.

Digital Asset Gateway

Digital Asset Gateway prema zamisli ChainX-a. Slika putem ChainX bijeli papir.

Iako je ChainX u mnogim aspektima slijedio Bitcoin, tim je rano primijetio da decentralizacija mehanizma konsenzusa Proof-of-Work pati od centralizacije rudara. Trenutno se velike rudarske operacije smještaju na vrh piramide, a novi način pristupa novim nagradnim igrama jedini je način kroz velika ulaganja u moćne rudarske platforme.

Nažalost, Proof-of-Stake može biti malo bolji u vremenima kada veliki dio tokena drže rani ulagači ili razvojni tim. To ostavlja samo mrvice za pridošlice, koje su prepuštene na milost i nemilost otvorenom tržištu, a nemaju stvarnu moć u upravljanju mrežom. U osnovi čini ove mreže centraliziranim zbog velikog posjedovanja novčića ranih ulagača u mrežu.

ChainX je prihvatio Proof-of-Stake konsenzus, no implementiran je na drugačiji način koji ga čini poštenim za sve korisnike mreže. Kroz ovaj pregled vidjet ćete kako ovo razlikuje ChainX od ostalih projekata i kako poboljšava upravljanje mrežom.

Što je ChainX

Najjednostavnije, ChainX je blockchain sustav koji omogućava dijeljenje izvornih sredstava iz drugih blockchain sustava. To čini upotrebom parahaina i koristi konsenzusni mehanizam Proof-of-Stake kako bi postigao konsenzus.

To također omogućuje stavljanje kovanica koje obično ne podržavaju izvorno klađenje, kao što je Bitcoin. ChainX je isprva pokrenut kao lanac s jednim sustavom, a kasnije je nadograđen na mrežu dvostrukog lanca, a od 2021. godine funkcionira kao sustav s više lanaca koji podržava brojne druge blokovne lance.


ChainX struktura

Složena struktura ChainX-a – izgrađena na Substratu 2.0. Slika putem ChainX bijelog papira.

U trenutnoj višelančanoj verziji ChainX-a radi kao mreža releja razine 2 na bloku Polkadot. Trenutno djeluje s četiri glavna modula:

 • PCX modul – Modul se temelji na izvornom tokenu PCX. Uglavnom uključuje funkcije koje obavlja PCX poput ulaganja, plaćanja naknada, upravljanja na lancu, raspodjele međulančanih rudarskih nagrada i potpore financijskim derivatima Bitcoina. PCX je povezan s većinom programa koji se izvode na ChainX-u.
 • DEX modul – Transakcijski modul s više aktiva, on promovira cirkulaciju imovine u različitim lancima, istovremeno umanjujući transakcijske troškove.
 • Međulančani modul – Ovo je modul ‘ulazak ili izlazak’ za različita lančana sredstva i X-žetone. Uključuje međulančani sustav provjere transakcija, program kovanja na lancu, program starateljstva i program pologa i isplate za X-Tokens.
 • Modul releja – Prozor za razmjenu podataka i provjeru između ChainX-a i vanjskih lanaca, koji se prvenstveno sastoji od programa za ažuriranje podataka o lancu, programa za nadzor lanca i među-lančanog programa za prikupljanje i prijenos podataka.

Platforma koristi oblik zalaganja koji se naziva rudarstvom imovine. Iako ChainX može prihvatiti sredstva iz različitih decentraliziranih blokova koristeći bilo koji broj konsenzusnih algoritama, što u pozadini unosi dosta složenosti, u osnovi koncept rudarstva imovine ostaje prilično jednostavan.

Počinje s idejom da će svako sredstvo pohranjeno na platformi imati samo jedan glas. To omogućuje ulog bilo kojeg sredstva podržanog ChainX platformom. Korisnici mogu položiti BTC ili ETH, kao i mnoge druge kriptovalute, dobivajući zauzvrat PCX. Budući da nije bilo rudnika ili ICO-a koji je distribuirao velike količine PCX-a ranim investitorima, ovaj sustav ulog i upravljanje održava poštenim, ravnomjernim i uravnoteženim.

U ChainX protokolu računarska snaga stvara se glasovima. To znači da su korisnici nagrađeni na temelju broja glasova koji imaju u sustavu. Veći broj glasova znači veću računarsku moć, a to dovodi do većih nagrada.

ChainX rudarstvo

Kao što je spomenuto na gore navedeno, ChainX koristi model “One Asset One Vote” za rudarstvo. To također dijeli na dva različita oblika: rudarstvo s glasanjem i rudarstvo međulančane imovine. PCX se koristi kao računarska snaga u sustavu.

Glasanje za rudarstvo jednostavno je stvarno ulaganje pravog PCX-a za sudjelovanje u rudarstvu. Međuljevno iskopavanje imovine prilično je različito, jer uključuje polaganje ili mapiranje razne druge imovine poput BTC-a ili ETH-a radi sudjelovanja u iskopavanju. Ova imovina ima virtualnu računalnu snagu izračunatu na temelju niza čimbenika kao što su izračun fiksne računalne snage, izračun popusta na tržišnoj cijeni i drugi koji su detaljnije opisani u ChainX bijeli papir.

ChainX rudarstvo

Ilustrirana rudarska snaga u ChainX-u. Slika putem ChainX bijelog papira.

ChainX platforma koristi konsenzus Proof-of-Stake koji kombinira računalnu snagu PCX glasačke / rudarske snage i dodanu glasovnu / rudarsku snagu međulančane imovine. Sigurnost mreže jamči PCX, a više uloženi PCX povećava ukupnu sigurnost mreže.

Budući da ChainX također djeluje kao prolaz za međusobno povezanu imovinu, on povezuje imovinu iz drugih blockchaina i povećava vrijednost kako se povezuje više imovine. I PCX i imovina među lancima sudjeluju u procesu rudarstva.

Kako bi se izbjegao masovni porast međulančane imovine koja je prevladala sustavom u ranim danima, usvojen je dinamički rudarski model kako bi se nadoknadio svaki iznenadni priljev međulančane imovine. To također dolazi s fiksnim omjerom računalne snage između njih dvoje koji se mogu prilagoditi putem lančanog referenduma o upravljanju.

Računska snaga

Imovina među lancima diskontira se kada sudjeluje u rudarstvu. Trenutni omjer međulančane imovine i PCX-a u smislu rudarske snage postavljen je na 1: 9 što se može prilagoditi glasanjem u zajednici, što znači da je maksimalna snaga rudarenja svih lančanih sredstava postavljena na 10% kako bi se osiguralo da PCX glasačka snaga glasa veća od ili jednako 90%.

Konsenzus ChainX-a

ChainX koristi hibridni mehanizam konsenzusa Proof-of-Stake poznat kao „Babe + Djed“, čija je najznačajnija značajka generiranje blokova i potvrda su sada odvojene. Modul Babe upravlja generiranjem blokova, s tim što se novi blokovi stvaraju svakih 6 sekundi, dok Grandpa modul obrađuje potvrde blokova.

ChainX tim utvrdio je da tradicionalni model konsenzusa Proof-of-Work sadrži slabe pojedinačne čvorove koji nisu u stanju sami kovati blokove. To zahtijeva stvaranje ili pridruživanje rudarskih spremišta, što rezultira malim brojem čvorova rudarskog spremišta na svakom lancu.

U PoS-u početni lanac mogao bi imati otprilike 7 čvorova, a kasniji lanci za praćenje mogli bi narasti na desetke čvorova. Sve to čini, blokira decentraliziranu prirodu blockchaina sprječavajući obične korisnike da postanu čvorovi i osiguravajući da velike organizacije mogu preuzeti kontrolu nad blockchainom.

Konsenzus

Djed potvrda bloka. Slika putem Polkadot Wiki

S mehanizmom konsenzusa Babe + Grandpa već postoji nekoliko desetaka konsenzusnih čvorova kada je lansiran blockchain. Taj broj postupno raste kako ChainX zajednica raste i razvija se. Iako je istina da su oblačni poslužitelji bili potrebni za izgradnju početnih čvorova, kasniji čvorovi mogu se stvoriti putem novčanika na radnoj površini.

Međutim, tim čvorovima još uvijek treba postojana internetska veza i dovoljna računarska snaga, inače bi blokovi mogli odgoditi, što bi rezultiralo kaznom za čvor. Ako nastupi kazna, sredstva se dostavljaju Riznici gdje kasniji referendumi mogu odlučiti kako ta sredstva treba koristiti.

Postoji poticaj za pokretanje čvora jer čvor ima model dobiti koji uključuje ostvarivanje 10% prihoda od rudarstva od korisnika, iako se taj udio može u bilo kojem trenutku izmijeniti referendumom. Svako ispuštanje čvorova ili zlonamjerno ponašanje kaznit će se smanjenjem nagrada. Čvorovi za provjeru slijede izborni ciklus koji traje samo 1 sat, a čvorovi se rangiraju prema broju glasova koji su dobili.

Svaki čvor koji ne dobije dovoljno glasova da postane čvor za provjeru, umjesto toga postat će čvor za sinkronizaciju. Glasovi oba konsenzusna čvora i sinkronizirajućih čvorova sudjeluju u podjeli rudarskih nagrada s istom stopom koristi, tako da napredovanje sinkronizirajućih čvorova neće biti ugroženo.

ChainX i Polkadot

Ako se želi postići međusobna veza između blockchain projekata, presudno je imati interakciju između ChainX-a i Polkadota, a to se događa na više načina. No, prvenstveno vidimo da ChainX upravlja interakcijom blockchain imovine, dok Polkadot rukuje razmjenom podataka između različitih blockchain-a.

ChainX Polkadot

ChainX i Polkadot su moćna kombinacija. Slika putem ChainX bloga.

Spajajući ova dva sustava, ChainX djeluje kao sekundarni relej na Polkadotu. Njih se dvoje spajaju putem parahajnog sustava koji uključuje sljedeće module:

 • ChainX relejni lanac – odgovoran za zaštitu cijele mreže drugog sloja
 • Mostni lanci – Razdvaja odgovornosti različitih prijenosnih mostova na različite parahaine kako bi se poboljšala propusnost i povećala skalabilnost.
 • Trgovinski para-lanac (DEX modul) – Pruža odgovarajuću uslugu za imovinu na platformi, povećavajući protok na putu.
 • Dapp para-lanci – Ovo obrađuje decentralizirane aplikacije (Dapps) koje je razvila ChainX zajednica.

ChainX most protiv mosta Polkadot

ChainX Bitcoin most za prijenos omogućuje transparentne operacije putem jednosmjernog načina releja lakih čvorova. To je moguće smještanjem korisničkih sredstava na više čvorova povjerenja. Uz to postoje dvije vruće i hladne javne višeznakovne adrese.

ChainX Polkadot u usporedbi

Glavne razlike između ChainX i Polkadot mostova. Slika putem ChainX bloga.

Polkadot se koristi za komunikaciju podataka između parahaina, međutim u bilo kojem trenutku lanac ispod kojeg treba komunicirati izvan ekosustava mora se koristiti prijenosni most. Pomoću paralelnog lančanog mosta moguće je na ovaj način realizirati jedan ili više prijenosa. Važno je napomenuti da, jer Polkadot omogućuje komunikaciju između parahaina, bilo koja implementacija mosta služi svim ostalim parahajinima i stvara mrežni efekt.

Osim što je parakain, lanac Polkadot ujedno je i cjeloviti glavni lanac. To omogućava sekundarne utore, a budući da su utora na glavnom lancu ograničeni, a paralelni lanci mogu biti skupi, sekundarni Polkadot lanci pružaju pristupačno rješenje.

ChainX tim je već predvidio da će, kako se povećava broj mostova povezanih s ekosustavom Polkadot, doći vrijeme kada prvi sloj parahaina neće biti zadovoljavajući potrebe, a u to će vrijeme sekundarni relejni lanac pružiti način razvoja dodatnih mostova.

Dodavanjem ChainX mosta za prijenos na Polkadot koji pruža usluge trgovanja za svu imovinu na lancu releja, ChainX ima prednost pristupa svoj imovini koja je povezana na mrežu.

To će ChainXu omogućiti pružanje bilo kakvih financijskih usluga koje mreža želi, uključujući stabilne kovanice, privatno trgovanje temeljeno na ZEC-u, klađenje s BTC-om i antirizične alate kao što su osiguranje, zajmovi, indeksi, opcije, terminske pogodnosti i drugi DeFi alati. ChainX je također podijeljen u višelančane okvire radi poboljšanja protoka i kao cjelovita Polkadotova mreža razine drugog nivoa.

ChainX token (PCX)

ChainX je stvoren s ukupno 21 milijun PCX tokena i početnom emisijom od 50 PCX po bloku. Prepolovljenje se vrši svake 2 godine, a osnivački će tim držati 20% ukupnog novca nakon početne dvije godine rada.

Emisija PCX tokena

Emisija PCX-a usporava se za pola svake dvije godine. Slika putem ChainX bijelog papira.

Upotreba PCX tokena

 • Za plaćanje naknade rudaru
 • Djeluje kao jedinica tržišne kapitalizacije
 • Kao kolateral za čvorove konsenzusa i povjerenika
 • Kao standard tijekom izbora konsenzusa PoS-a
 • Formira osnovnu valutu i razmjenski medij

ChainX je stvoren s naknadom za transakciju od 0,0001 PCX, ali kako se protok i performanse mreže poboljšavaju, naknade su dizajnirane tako da se smanjuju do te mjere da će postati nevažne. Kako će mreža evoluirati u kasnijim fazama, izdavanje novih parahaina usporit će se, a prihod od rudarstva prvenstveno će dolaziti od ovih malih transakcijskih naknada i od mrežnih naknada.

Uz PCX postoji i naknada za plin koja je neophodna kako bi se izbjegli DDOS napadi. Naknade za plin temelje se na složenosti operacija koje se izvode. Korisnici također imaju mogućnost ubrzanja transakcija na temelju zagušenja mreže.

Iako se zbog toga može činiti da korisnici plaćaju naknade za korištenje mreže, to se može nadoknaditi prihodom od rudarstva generiranim držanjem i ulaganjem PCX-a. Dakle, većina korisnika i dalje će moći koristiti mrežu bez neto troškova, iako će teški korisnici mreže na kraju vjerojatno platiti neto naknade zbog broja transakcija.

Izvedba cijene ChainX-a

U otprilike 18 mjeseci otkako PCX token javno trguje, zabilježio je popriličnu volatilnost, s rekordnim maksimumom od 19,73 dolara 27. kolovoza 2020. i najnižim najnižim nivoom od 0,5446 dolara 13. ožujka 2020. . Za žeton je zabilježen niz drugih skokova, što se može vidjeti iz donjeg grafikona.

Izvedba cijene PCX-a

ChainX je primijetio neka nestalna ponašanja. Slika putem Coinmarketcap.com

Što se tiče tržišne kapitalizacije, ChainX se kreće oko # 300 u smislu tržišne kapitalizacije, na oko 120 milijuna dolara. S obzirom na relativno veliku emisiju PCX tokena koja se dogodila na početku mreže, očekuje se da će se PCX brzo popeti u smislu tržišne kapitalizacije, pretpostavljajući da se cijena neće srušiti na svoj najniži nivo.

Kako uložiti PCX

Ulaganje i uklanjanje PCX-a nije komplicirano, a kratki vodič u nastavku pomoći će svima koji žele stvoriti novčanik i uložiti PCX tokene. Svako dodatno pitanje može se uputiti na ChainX Telegram grupa.

Korak 1: Stvorite novčanik

Ići dapp.chainx.org i kliknite “Dodaj račun”. U tom prozoru dajte naziv novčaniku i spremite mnemotehniku. Dajte novčaniku lozinku i ponovite je. Zatim kliknite “Dalje”.

Dodajte novčanik

Dodavanje računa novčanika vaš je prvi korak u postavljanju PCX-a. Slika putem ChainX blog.

U prozoru koji slijedi kliknite Spremi i spremite datoteku sigurnosne kopije na svoje računalo. Ovo je JSON datoteka koja sadrži vaš privatni ključ šifriran lozinkom i može se koristiti za vraćanje novčanika u slučaju da nešto pođe po zlu.

Sigurnosna kopija novčanika

Ne zaboravite napraviti sigurnosnu kopiju novčanika. Slika putem ChainX bloga.

Korak 2: Ulaganje u svoj PCX

Kliknite na ‘Staking’ pa na ‘Stak. Nad.’.

Ulog

Ovdje odlučujete koliko PCX-a želite uložiti. Slika putem ChainX bloga.

Pronađite čvor s kojim želite sudjelovati i kliknite ‘Glasaj’. U prozor za glasanje unesite iznos u koji želite uložiti i kliknite “Glasaj” za potvrdu. Svakako ostavite 0,01 za naknade za Tx. Unesite lozinku novčanika i pošaljite je.

Glasanje

Ne zaboravite glasati za čvorove validatora. Slika putem ChainX bloga.

Korak 3: Zatražite svoj interes

Na vrhu zaslona kliknite na ‘Moje zalaganje’ (ili kliknite ‘Staking – My Staking’). Ovdje možete pogledati svoje trenutno ulaganje s odabranim čvorovima. Klikom na “Potraživanje kamata” i potvrdom lozinkom šaljete nepotraživane kamate pohranjene u čvor u vaš novčanik.

Potraživanje kamata

Vratite se s vremena na vrijeme da biste zatražili ili ponovo uložili svoje nagrade. Slika putem ChainX bloga.

Klikom na “Glasaj” omogućuje vam ponovno ulaganje kamata za koje ste zatražili. Djeluje isto kao da prvi put glasate za čvor i jednostavno ga dodate povrh postojećeg uloga.

Korak 4: Neuzimanje (bez obveze)

Da biste ga uklonili, kliknite na ‘Unbound’ i ispunite iznos koji želite ukloniti. Nakon potvrde lozinkom iznos će biti zamrznut tri dana. Nakon toga možete kliknuti ‘Iskupljenje’ da biste PCX odmrznuli i vratili ih u svoj novčanik.

Neuhvatljivo

Otkažite nakon završetka glasanja. Slika putem ChainX bloga.

Upravljanje ChainX-om

Od ChainX 2.0 mreža ChainX usvojila je tricamralnu strukturu upravljanja sličnu Polkadotu, koja uključuje Referendumsko vijeće, Vijeće i Tehnički odbor. Uz to, ChainX je također predstavio Riznicu i organizaciju zajednice pod nazivom X-Association.

Upravljanje ChainX-om

Upravljanje na lancu kojim se izbjegava centralizacija. Slika putem ChainX bloga.

Referendumsko vijeće

Referendumsko vijeće sastoji se od svih vlasnika PCX-a, a sve promjene logike izvršavanja blockchaina trebaju proći kroz demokratski referendum o kojem su glasovali članovi Referendumskog vijeća. Svaki referendum koji prođe postupak glasanja šalje se mreži i automatski se provodi nakon 7-dnevnog odgađanja.

Vijeće

Budući da bi učinkovitost upravljanja patila pod pristupom upravljanja koji se temelji na strogo referendumu, postoji i Vijeće za mrežu ChainX koje će se baviti rutinskim poslovima. Ovo vijeće ima 11 punopravnih članova i dodatnih 7 drugoplasiranih koji se biraju putem lančanog glasanja u zajednici. Članovi Vijeća rade 24 sata, a novi se izbori održavaju svakodnevno, no članovi Vijeća mijenjaju se samo povremeno u normalnim okolnostima.

Kako glasati za vijeće ChainX-a. Slika putem ChainX bloga.

Budući članovi vijeća trebaju založiti 10 PCX prilikom podnošenja zahtjeva za kandidaturu, a ako ne budu izabrani u Vijeće, izgubit će 10 PCX zavjeta. Ako pobjede, 10 PCX-a se zadržava i vraća kad god povuku kandidaturu.

Zajednica glasuje za članove Vijeća i može odabrati do 16 pojedinačnih članova za koje će glasati, zaključavajući broj žetona, s težinom glasa jednakom broju zaključanih žetona. Minimalni iznos zaloge je 0,01 PCX koji se može povući u bilo kojem trenutku brisanjem glasa.

Vijeće ima niz odgovornosti koje uključuju (ali nisu ograničene na sljedeće) sljedeće:

 • Podnošenje zakona o referendumu na javno glasanje.
 • Otkazujući referendum u hitnom slučaju, 2/3 članova mora se složiti;
 • Otkazivanjem kazne za ulaganje (rezanje kose) uzrokovane abnormalnošću mreže, najmanje 1/2 članova odbora mora se složiti;
 • Glasajući o prijedlozima koristeći blagajničke fondove, najmanje 3/5 članova mora usvojiti takav prijedlog, a više od 1/2 članova mora ga izravno odbiti.

Tehnički odbor

Tehnički odbor formiran je od članova ChainX razvojnog tima. Služe kao dodatak Vijeću za savjetovanje o tehničkim pitanjima, a njihove odgovornosti prvenstveno uključuju:

 • Podnošenje hitnog prijedloga za ubrzanje promjena u izvanrednom stanju;
 • Veto za prijedlog referenduma odbora ako bi mogao oštetiti mrežu, svaki član ima samo jednu priliku staviti veto na određeni prijedlog i može trajati samo 7 dana.

ChainX riznica

ChainX riznica stvorena je u istom obliku kao i riznica Polkadot. Naknade prikuplja iz sljedećih izvora:

 • Količine rezanja čvorova;
 • TR računalna snaga (rudarska distribucija);
 • Depoziti kandidata za Vijeće koji su izgubili.

Bilo koji korisnik može se prijaviti za korištenje sredstava riznice na više načina koji uključuju, ali nisu ograničeni na sljedeće:

 • Razvoj, rad i održavanje infrastrukture;
 • Sigurnost mreže, poput usluga praćenja ili revizije;
 • Ekološka potpora, poput suradnje s blokovskim lancima (mostovima) trećih strana;
 • Marketinške aktivnosti, poput oglašavanja ili partnerstva;
 • Aktivnosti zajednice, poput susreta i pozdrava, ChainX zabava ili drugih oblika, bilo digitalnih ili osobnih;
 • Kategorija razvoja softvera, poput novčanika ili klijenata.

X-udruga

X-Association je neprofitna organizacija koja je stvorena kako bi podržala razvoj ChainX-a i izgradnju svih srodnih sustava. X-Association sastoji se od stručnjaka i entuzijasta koji su upoznati s ChainX-om, upravljanjem blockchain zajednicom, tehnologijom, razvojem i spremni su posvetiti vrijeme razvoju ChainX-a na duži rok.

Zaključak

ChainX ima mnogo mogućnosti, ali fokus mu je na interoperabilnosti svih blockchain sredstava. To također uključuje omogućavanje ulaganja u bilo koju imovinu koja nije ulog poput Bitcoina. ChainX je otvorio mnoštvo mogućnosti kada je u pitanju primjena i uporaba digitalnih valuta.

Ključ svega ovoga bile su interakcije stvorene između ChainX-a i Polkadot blockchaina. S novim modelima ulaganja i upravljanja koje je uveo ChainX, upravljanje i izdavanje tokena postalo je pravednije između ranih ulagača i kasnijih članova zajednice.

Korisnici će imati priliku iskoristiti transakcije besplatne razmjene, a programeri će moći koristiti protokol za razvoj mnogih različitih ekonomskih modela i scenarija.

Preostaje vrlo rano u razvoju ChainX protokola, pa je nemoguće reći hoće li biti uspješni u usvajanju svog modela decentraliziranih financija ili ne. Početkom 2021. godine postoji velika konkurencija u svemiru, međutim ChainX zauzima jedinstveni pristup koji bi mogao postati favoriziran razvojem svemira.

Istaknuta slika putem Shutterstocka

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovo su mišljenja pisca i ne bi ih se trebalo smatrati savjetima za ulaganje. Čitatelji bi trebali samostalno istraživati.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me