Bitlox Review: Potpuni vodič za ovaj hardverski novčanik

BitLox je hardverski novčanik koji je osmišljen kako bi pružio najbolju moguću sigurnost Bitcoin holdingima.

Zapravo, ako uzmete u obzir fizičku strukturu novčanika, to je ona, budući da je futrola praktički neuništiva, oblikovana od titana i zrakoplovnih legura. BitLox također može generirati čak 100 novčanika, a 50 od njih mogu biti skriveni novčanici koje je moguće otključati samo unosom broja novčanika i posebnog PIN-a za taj pojedinačni novčanik.

Naravno, može li se Bitlox doista natjecati s Ledgerom i Trezorom?

U ovom Bitloxovom pregledu temeljito ću pogledati novčanik, uključujući njegovu sigurnost, upotrebljivost i reputaciju zajednice. Dat ću vam i nekoliko glavnih savjeta kako možete sigurno i sigurno koristiti svoj Bitlox novčanik kako biste osigurali svoje novčiće.

Što je Bitlox?

Kao što je spomenuto, BitLox je hardverski novčanik. To znači da ćete ga koristiti za pohranu privatnih ključeva kriptovaluta u sigurnom izvanmrežnom okruženju daleko od rizika koji predstavljaju hakeri. Tvrtka postoji barem od 2014. godine, a sjedište joj je u Hong Kongu (BitLox Limited).

Pregled Bitlox novčanika

Novčanik Bitlox od titana

Međutim, iako postoje već duže vrijeme, još uvijek su puno manje poznati od onih poput hardverskog novčanika Ledger Nano ili kolekcije Trezor. To se može svesti na nedostatak marketinških inicijativa koje je tvrtka pokrenula.

Unatoč tome, BitLox novčanici obavljaju istu funkciju i mogu se smatrati sigurnima. Štoviše, programeri su donijeli odluku da svoj softver za aplikacije i hardverski uređaj učine otvorenim i dostupnim na njihovom GitHub. To kôd drži u očima javnosti i omogućuje veću kontrolu.

Dostupni BitLox modeli

Bitlox se isporučuje u tri različita modela, ovisno o vašim sigurnosnim potrebama.

 • BitLox Advanced: Ovo je osnovni model BitLoxa. Njegova je futrola izrađena od zrakoplovnih legura i dolazi u mogućnosti stvoriti 100 različitih novčanika. Svaki novčanik može imati neograničen broj adresa, što je ovo savršen način da sakrijete svoj Bitcoin u raznim malim novčanicima i adresama. Cijena BitLox Advanced-a iznosi 98 dolara.
 • BitLox Ultimate: Ultimate se razlikuje od Advanced-a po konstrukciji kućišta izrađenog od titana. Osim što je neuništiv, ima sve iste sigurnosne i sigurnosne značajke kao i BitLox Advanced i samo košta 148 dolara.
 • BitLox Extreme privatnost: Ovaj novčanik nije samo neuništiv, već dolazi s USB trezorom vojne klase i unaprijed instaliranim OS TAILS tako da možete slati i primati Bitcoin s potpunom anonimnošću. Verzija Extreme Privacy BitLox košta 198 dolara.

Sva tri BitLox modela dolaze s punim petogodišnjim jamstvom i mogu se prilagoditi s do 3 linije laserski ugraviranog teksta ili umjetničkog djela. Ova je gravura lijep dodir koji trenutno nije dostupan ni na jednom drugom hardverskom novčaniku.

Kompatibilnosti BitLoxa


BitLox je dizajniran za rad sa svim glavnim operativnim sustavima. Kompatibilan je sa sustavima Windows, Mac OS, Linux i Android mobilnim operativnim sustavom. Korisnici mogu preuzeti i Chromeovo proširenje za BitLox.

Uz podršku za glavne operativne sustave, BitLox ima i podršku za 10 različitih jezika:

 • kineski
 • češki
 • Engleski
 • francuski
 • njemački
 • talijanski
 • Portugalski
 • ruski
 • Španjolski
 • turski

Što se tiče podrške za altcoin, BitLox je iza svojih konkurenata. Bio sam prilično razočaran kad sam vidio da je trenutno (ožujak 2019.) koristan samo za pohranu Bitcoina. Međutim, web stranica tvrdi da je na putu podrška za Ethereum i ERC-20 altcoins.

BitLox sigurnost

Sigurnost je najbolja značajka BitLoxa i razlog zašto biste željeli koristiti BitLox preko ostalih hardverskih novčanika. Sukladan je s protokolima BIP32 i BIP39 i potpuno je hijerarhijski deterministički novčanik s mogućnošću korištenja mnemofonskog koda do 24 riječi.

Za razliku od ostalih hardverskih novčanika, za otključavanje uređaja potreban je PIN, a zatim je potreban drugi PIN za otključavanje svakog pojedinačnog novčanika. Možete čak postaviti PIN-ove na razinu transakcije.

Bilješka ?: Za vas Jastrebove za privatnost možete čak naručiti BitLox novčanik putem njihove Tor skrivene usluge: bitlox2twvzwbzpk.onion/

BitLox ima tri razine ugrađene sigurnosti:

 1. Standard: Za novčanik se generira mnemoteka od 12 riječi, kao i 4-8-znamenkasti PIN.
 2. Napredna: Generira se mnemotehnika od 18 riječi i možete stvoriti vlastiti PIN koji sadrži do 20 znakova. Uz to postoje i druge napredne metode “neovlaštenog neovlaštenog rada uređaja”, poput AEM-a ili “Anti Evil Maid”.
 3. Stručnjak: Stvara mnemoničnu frazu od 24 riječi i PIN je potreban za svaku transakciju.

Iako su sve ove značajke izvrsne, novčanik može postati neodoljiv za nove korisnike. Preporučuje se da svi novi u BitLoxu započnu sa Standardnom sigurnošću dok se ne upoznaju s dodatnim sigurnosnim značajkama.

BitLox tim & Razvoj

Dana Coe Bitlox

Dana Coe. Izvor: Vimeo

BitLox je stvoren u Hong Kongu i tvrtka i dalje ima sjedište u njemu. U početku su se fokusirali na usluge za kriptovalute i financijske proizvode, ali postali su isključivo fokusirani na hardverski novčanik BitLox. Izvršna direktorica i osnivačica BitLoxa je Dana Coe, koja je također pomogla u stvaranju kriptovalute Aureus.

Prije rada na BitLoxu i Aureusu, Dana je bila vlasnica DLC znanosti koja proizvodi i prodaje obrazovnu opremu za školovanje. Također je radio za marketinšku tvrtku Heavy Hammer prije uloge u DLC-u. Svako ko pogađa točno kako je napredovao od obrazovnih programa i marketinga do kripto sigurnosti.

Na njihovoj web stranici nema drugih podataka o bilo kome drugom tko radi za tvrtku. Kad smo to već rekli, s obzirom na to da je izvorni kod objavljen, kod su ga održavali i ažurirali drugi članovi zajednice BitLox. Posljednje ažuriranje spremišta bilo je 28. siječnja 2019.

Korisnička podrška

Podršku za BitLox možete kontaktirati putem e-pošte i telefona, što je prilično neobično za tvrtke povezane s kriptovalutom. Na web mjestu također možete pronaći detaljan korisnički priručnik i pregršt videozapisa o postavljanju i korištenju BitLoxa.

Čini se da je sve ove videozapise snimio sam Dana, ali prilično su jasni i sažeti. Vodit će vas kroz postavljanje novčanika, slanje transakcija, stručni način transakcija i naravno pristup vašim skrivenim novčanicima.

Konačno, ako nikome ne možete pristupiti putem obrasca za kontakt ili telefonskog broja, uvijek ga možete kontaktirati na njihovim računima na društvenim mrežama. Bitlox pokreće a Twitter račun kao i Facebook. Čini se da su obojica prilično aktivni.

REPOVI na Tor podršci

BitLox je bio prvi hardverski novčanik koji je pružio podršku za REPOVE kada je povezan s Tor mrežom. S verzijom 3.0 TAILS dodana je podrška za Trezor pomoću Electrum novčanika u TAILS-u, ali to ostaje pomalo teško bez naprednog znanja o novčanicima kripto valuta.

Ako niste zainteresirani za stvaranje USB pogona s instaliranim TAILS, BitLox je jedini hardverski novčanik s unaprijed instaliranim TAILS. Vrlo zgodno za one koji se bave njihovom privatnošću.

Zaključak

Iako je hardverski novčanik BitLox možda najsigurniji način zadržavanja Bitcoina, novčanik može biti prilično složen za postavljanje i ostavlja mnogo šansi korisniku da izgubi ili zaboravi svoje početne fraze i PIN-ove. Korisnici koji tek započinju s BitLoxom bilo bi pametno držati se standardnog načina rada dok ne budu zadovoljni svim značajkama koje nudi BitLox.

Jednom kada se osjećate ugodno s postavljanjem i upotrebom novčanika, to je vrlo dobro iskustvo. Korisnik je također komentirao zaslon BitLox, koji prikazuje vašu javnu adresu i QR kod kad se ne koriste, što olakšava primanje uplata od onih koji su fizički prisutni.

Konstrukcija je prva u svojoj klasi, a budući da je BitLox postao open source, postoji još jedna zamjerka zbog nestanka novčanika. Zapravo je to poboljšanje Ledgera, koji nije otišao s otvorenim kodom zbog NDA sporazuma s nekim dobavljačima.

Iako bi se novi korisnici mogli mučiti s nekim naprednim značajkama, korisnici novčanika kriptovaluta zasigurno će cijeniti dodatak TAILS, Tor podrške i i2p podrške.

Činjenica da svaki BitLox dolazi s petogodišnjim jamstvom također je plus, ali s obzirom na njihovu izgradnju možda bi bilo bolje i 50-godišnje jamstvo.

Istaknuta slika putem BitLoxa & Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me