Bitfinex Review 2020: Jesu li to trgovci prijevarama?

>

Ova je recenzija dio serije recenzija kripto razmjene. Naše zadnje ocjene ocijenjene Kraken, Binance, Bittrex, Huobi, KuCoin, Poloniex, Blizanci, i Coinbase Pro. Povremeno će se sadržaj ovog članka ažurirati kako Bitfinex objavljuje nove značajke ili vijesti o površini razmjene. Objavljujemo recenzije za svaku od najboljih razmjena, pa nemojte propustiti nijedno od ovih ažuriranja do pridruživši se našoj grupi Telegram.

Oni čitatelji koji već trguju s Bitfinexom, prijavite se za Škampi račun kako biste započeli automatizaciju svoje strategije trgovanja. Potrebno je samo 5 minuta da se postavi i može povećati povrat u odnosu na jednostavnu strategiju kupnje i zadržavanja za preko 305%!

Idite kod bilo kojeg slučajnog ulagača kriptovaluta i zamolite ih da imenuju tri razmjene. Kladimo se u više od nekoliko satošija da će njihov odgovor biti Binance, Coinbase i Bitfinex.

Dobro, možda bi rekli Binance, Coinbase i Bitmex – ali Bitfinex bi tu sigurno bio negdje. Naša je poanta, koliko god bila neelokventna, da je Bitfinex u toj elitnoj sferi razmatranja koja ga stavlja pred početak bilo kojeg razgovora vezanog uz kriptografiju.

Podrijetlo Bitfinexa obavijeno je tajnom. Jednom davno, CoinDesk je na burzi ponudio nešto nalik na profil, ali čak su i oni teško donosili zaključke.

Čini se da je osnivač Bitfinexa bio Raphael Nicolle, Francuz koji je razmjenu pokrenuo još 2012. Bitcoin je sam počeo s radom samo tri godine ranije, a zloglasni Mt. Gox samo godinu prije. Dakle, za sve namjere i svrhe, Bitfinex je vjerojatno najranija burza kriptovaluta koja još uvijek djeluje.

Pravo iznenađenje ovdje je da ne samo da je Bitfinex započeo trgovanje 2012. godine, već se njegova popularnost i položaj kripto stupa samo povećavali s vremenom. Kada je Nicolle lansirala Bitfinex, shvatio je da oni koji traže jednostavnu BTC kupnju i prodaju već imaju Mt. Gox i druge ravnopravne metode za trgovinu. Kako bi privukao drugačiju i možda sofisticiraniju gomilu trgovaca, pokrenuo je Bitfinex kao odredište za trgovanje s polugom.

Prije Bitfinexa nije postojalo legitimno i posvećeno mjesto za marginalnu trgovinu kripto. Potez je uspio – Bitfinex je od početka bio hit. Međutim, tijekom godina Bitfinex je pogođen krađom nakon krađe, a neprestani tehnički kvarovi gorka su šlag na torti.

Kako je izvijestio CoinDesk, Bitfinex je rođen iz pepela druge razmjene Bitcoinica. Pretpostavljajući Bitfinexu za otprilike godinu dana, Bitcoinica je bila plamteća olupina razmjene koja je bila dva puta hakiran u rasponu od samo nekoliko tjedana za 61.000 BTC. Taj iznos, vrijedan tada oko 300 000 USD, danas vrijedi više od 600 000 000 milijuna USD.

Nakon što je Bitcoinica pala, Bitfinex je odlučio posuditi svoju duboko manjkavu bazu kodova kako bi pokrenuo svoju platformu. U 2015. Bitfinex je izgubio 1500 BTC u haku koji, iako je nesretan, blijedi u odnosu na ono što se dogodilo sljedeće godine. Negdje u kolovozu 2016, Bitfinex je hakiran za više od 100.000 BTC – iznos koji danas iznosi preko milijardu dolara.

Iako je svako hakiranje loša vijest, način na koji je Bitfinex njime rukovao u to je vrijeme kupcima stavljao sol u rane. Da bi se pokrio od strahovitog gubitka, Bitfinex je smanjio sva stanja na korisničkim računima za 36%, uključujući stanja onih koji nisu pogođeni krađom. U zamjenu za to, Bitfinex je kupcima dao token podjele prihoda pod nazivom BFX. Zamjena nije bila neobavezna i sigurno nikoga nije usrećila.


Kroz sve to, Bitfinex je nastavio slagati klijentelu, a istovremeno je stvarao regulatornu i bankarsku dramu. Wells Fargo i tajvanski bankarski partner obojica su prekinuli odnose s burzom u 2017., krećući tijek događaja koji su doveli do jednog od najvećih naslova vijesti u 2019. U travnju ove godine, Državna odvjetnica u New Yorku Letitia James optužila je Bitfinex da se spasio od 850 milijuna dolara gubitka uzimanjem novca iz stabilnih rezervi Tethera.

Smatra se da Tether ima potporu američkog dolara za svaki USDT u optjecaju. Tu rezervu u gotovini drži iFinex Inc., koja, iznenađenje iznenađenja, također posjeduje Bitfinex.

Priča ide otprilike ovako:

  1. Bitfinex nije mogao pronaći legitimne bankarske partnere obrađivača plaćanja nakon što su ga istrčale prethodne banke, poput Wells Fargo.

  2. Umjesto subjekata poput WF-a, Bitfinex je počeo koristiti neimenovane bankarske partnere širom svijeta čija je legitimnost vjerojatno upitna.

  3. Bitfinex se također udružio s procesorom plaćanja poznatim pod imenom Crypto Capital, tvrtkom koja je surađivala s investitorom Reggiejem Fowlerom koji je početkom ove godine bio optužen za razne financijske zločine.

  4. Unatoč objavi bruto dobiti sjeverno od 300 milijuna dolara godišnje tijekom dvije godine, Bitfinex je vezao oko 850 milijuna dolara obrađenih plaćanja s Crypto Capitalom. Nakon što su iskusili nekoliko optužnica zbog financijskog kriminala, vlasti su zamrzle sredstva Crypto Capital-a, uključujući Bitfinex-ovih 850 milijuna dolara.

To je, manje-više, kako je Bitfinex završio s gotovo milijardu dolara gubitka dok je objavljivao rekordnu dobit. Štoviše, uklanjanjem stranice iz svoje knjige priručnika za 2016., burza je odlučila jednostavno posuditi novac koji podupire najvažniji stabilcoin valute na tržištu kriptovaluta bez traženja bilo čijeg dopuštenja.

Ne postaje nimalo skiciranije od toga.

Oh, čekaj, ima! Nakon galame u cijeloj industriji, Bitfinex je odlučio pokrenuti privatnu prodaju tijekom koje je prikupio milijardu dolara od investitora za pokretanje svog LEO tokena. LEO token od USD u osnovi je program otkupa koji se koristi da bi Bitfinexu dao 850 + milijuna dolara koji mu trebaju, a istovremeno ima mehanizam za povrat investitorima tih sredstava tijekom vremena.

Značajke

Nakon svega navedenog, Bitfinex trgovcima nudi specifične značajke kojima vrlo dobro upravlja.

  • Trgovanje maržom, pozajmljivanje i financiranje. Najpoznatija i najcjenjenija značajka Bitfinexa njegova je usluga trgovanja maržama. Trgovci mogu koristiti do 3,3x poluge koja je, iako niža od ostalih marži kao što je BitMex, još uvijek dovoljno visoka da se postigne rekt. Trgovci također mogu dobiti financiranje putem platforme, a HODLers mogu posuditi svoju kripto trgovcima radi nakupljanja kamata.

  • Super likvidnost i alati za trgovanje. Jednostavno se ne može poreći nevjerojatna likvidnost koju drži knjiga narudžbi Bitfinex. U bilo kojem danu velikog prometa za BTC i ostalu imovinu s velikim kapitalom, poput ETH, Bitfinex se može uočiti negdje pri vrhu, što omogućuje cijelu emisiju. Pristojan raspon digitalne imovine daje trgovcima preko 80 parova s ​​kojima mogu raditi. Što se alata tiče, uobičajeni sumnjivci poput tržišnih i zaustavnih naloga napucavaju platformu, ali naprednije značajke poput pratećih zaustavljanja ističu Bitfinex.

  • OTC radni stol. Kao velika institucija u svijetu kripto trgovine, Bitfinex obrađuje kamate pojedinaca i tvrtki s visokom neto vrijednošću putem svog šaltera. Trgovine moraju iznositi najmanje 100.000 USD, ali to prije svega ne bi trebao predstavljati problem onima koji traže privatnost Bitfinexova OTC stola.

  • Fiat depoziti. Nekako, i unatoč gomili bankarskih problema koji provjeravaju njegovu prošlost, Bitfinex i dalje nudi fiat depozite za većinu glavnih svjetskih valuta. Ne upotrebljavajući ništa više od adrese e-pošte, možete brzo postaviti račun za zamjenu i uplatiti / podići sredstva na burzi. Međutim, ako su vam potrebna brza povlačenja, morat ćete navesti dodatne KYC informacije.

  • Partnerski program Bitfinex. Bilježeći druge uspješne pridružene programe na tržištu razmjene kripto valuta, Bitfinex je nedavno objavio nov način prikupljanja zarade od drugih kripto trgovaca koje navodite. Pozivanjem svojih prijatelja i kolega da koriste vašu referalnu vezu, Bitfinex će vam pružiti provizije za poslove izvršene putem preporuka udaljenih do 3 stupnja. To znači da kad ljudi koje preporučite na brodu njihovih prijatelja dobijete i dio njihove pite. U konačnici, to može dovesti do pojačanih bonusa za preporuke.

  • Bitfinexov čvor za munje. Bitfinex podržava mrežni čvor s kojim se možete povezati za pristup skalabilnim, jeftinim i trenutnim Bitcoin transakcijama. Saznajte više o Bitfinexovom čvoru munje.

Naknade

Raspored naknada za Bitfinex ne iznenađuje i u skladu je s ostatkom industrije. Poduzetnici plaćaju naknadu od 0,2%, dok proizvođači plaćaju 0,1%. Što više trgujete, manje trošite na strani proizvođača, a naknade se smanjuju na 0,04% za one koji trguju s 2,5 milijuna USD i više.

U dobrodošao razvoj za sve koji koriste Bitfinex platformu, zbog financijskih poteškoća početkom ove godine i kasnijeg pokretanja LEO tokena od USD, svatko tko drži LEO može smanjiti svoje naknade za trgovanje. Kripto na kripto, kripto na stabilnicoin i kripto na fiat transakcije, svi dobivaju 15% smanjenja naknada kada drže LEO u Bitfinex novčaniku.

Dobri i loši

Na kraju, Bitfinex nije ništa ako nije zabrinut. Od prvog dana dramama nije bio kraj, a ako uključite pojam da je potekao iz prethodno hakirane razmjene, što onda treba zaključiti?

Bitfinex je tijekom svoje duge povijesti pokazao da svoje kupce stavlja na drugo mjesto u odnosu na vlastite poslovne interese. Nakon što je pretrpio jedno od najvećih kripto-krizanja ikad, Bitfinex je jednostavno preraspodijelio tuđu imovinu i dao sebi spas koji nitko nije tražio.

Kako bi dokazao svijetu da se ništa nije promijenilo, Bitfinex je to ponovio i ove godine – osim što su to učinili samo jednom, otišli su dva puta. Prvo su se potajno posudili od Tethera, a onda kad je poklopac otpuhan u tom pokušaju, pošli su putem privatne prodaje i svejedno dobili milijardu.

Svijet kriptovaluta zasnovan je na idealima poštenosti, transparentnosti i povjerenje. Postupci Bitfinexa tijekom godina bili su u skladu sa šokantnim, drskim i upitnim aktivnostima glavnih financijskih institucija.

Bitfinex se u nekoliko navrata borio na način koji nas tjera na pitanje njihove predanosti da postanu svjetska financijska institucija od povjerenja. Kad smo to rekli, čini se kao da je Bitfinex spreman da se drži na višem standardu s ulogom od milijardu dolara u privatnim investitorima.

Može biti da će nadzor vanjskih strana oblikovati Bitfinex u odgovornu razmjenu na koju je trebao raditi prije mnogo godina. Štoviše, biti pod okom njujorškog državnog odvjetnika dodatni će pritisak da se izvrši. Ali, vrijeme će pokazati.

Ocjena Bitfinexa – 3.3

Ukupna ocjena – 3.3

Bitfinex ima značajan prostor za poboljšanje. Počevši od povratka povjerenja kupaca, Bitfinex je pred njima dug put ako žele obnoviti svoj javni imidž.

Dodatno čitanje

Pregled razmjene kriptovaluta Coinbase Pro

Binance Review – značajke razmjene, naknade za trgovanje i sigurnost

Kako izgraditi fond kripto indeksa

Savjeti za odabir portfelja imovine

Botovi za trgovanje kriptovalutama – cjelovit vodič

Škampi je aplikacija za upravljanje portfeljem kriptovaluta i bot za trgovanje koji podržava svaku veću kripto razmjenu, uključujući Bitfinex. Povezivanje vašeg Bitfinex računa sa Shrimpy otključava praktične značajke trgovanja koje vam mogu pomoći u automatizaciji vaše kripto strategije. Isprobajte već danas!

API-ji Universal Crypto Exchange tvrtke Shrimpy jedini su objedinjeni API-ji za kripto razmjene koji su posebno dizajnirani za programere aplikacija. Prikupljajte podatke o trgovini ili knjizi naloga u stvarnom vremenu, upravljajte računima za razmjenu korisnika, izvršavajte strategije trgovanja i pojednostavnite način povezivanja sa svakom većom burzom.

Pratite nas na Cvrkut i Facebook za ažuriranja i postavljajte bilo kakva pitanja našim nevjerojatnim, aktivnim zajednicama na Telegram & Nesloga.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me