Binance Review 2020 – sigurno za trgovanje i pohranu kriptografije?

>

Ova je recenzija dio serije recenzija kripto razmjene. Naše zadnje ocjene ocijenjene Kraken, Bittrex, Huobi, KuCoin, Poloniex, i Coinbase Pro. Objavljujemo recenzije za svaku od najboljih razmjena, pa nemojte propustiti nijedno od ovih ažuriranja do pridruživši se našoj grupi Telegram.

Oni čitatelji koji već trguju s Binanceom, prijavljuju se za Škampi račun kako biste započeli automatizaciju svoje strategije trgovanja. Potrebno je samo 5 minuta da se postavi i može povećati povrat u odnosu na jednostavnu strategiju kupnje i zadržavanja za preko 305%!

Trgovački botovi

Botovi za kripto trgovanje postali su vruća tema za milijune korisnika kriptovaluta širom svijeta. Tražite načine kako automatizirati svoju strategiju i nadmašiti tržište.

Primamljivo je to reći Binance ne treba uvod, ali opet, ne bi škodilo da se osvježite kako i zašto je Binance postao glavna svjetska burza kriptovaluta. Za većinu tvrtki, proizvoda, imovine i usluga put do vrha bilo koje dotične industrije obično nije pravi put. Isto se ne može reći za Binance – u dvije godine od ICO-a Binance je osvojio svaku prekretnicu, istodobno usitnjavajući konkurenciju na komade.

Vratimo se sve do početka. 13. lipnja 2017. oko 23 sata, Binanceov osnivački tim definitivno je odlučio stvoriti razmjenu i postavili 14. srpnja iste godine kao datum ICO-a. Tijekom sljedećeg mjeseca tim je krenuo u stvaranje tehničkog papira i postavljanje temelja za ono što je trebalo postati naj legendarnija kripto razmjena. ICO je trenutačno uspio, prikupivši 15 milijuna dolara na vrijeme kako bi uhvatio legendarni trk bikova koji je započeo u drugoj polovici 2017. godine.

Isprva je Binance imao neugodan početak. Činilo se da su tokeni koji su tamo bili na mjestu odmah srušeni u onome što je postalo poznato kao “Binanceov poljubac smrti”. Međutim, to nije spriječilo burzu da odmah uhvati velike količine tržišnog udjela na burzi. Njihova je formula bila jednostavna – pružaju nevjerojatno intuitivno, jednostavno i brzo korisničko sučelje koje je imalo malo ili nimalo zastoja.

Sve do Binancea, korisnici kripto razmjene već su neko vrijeme patili od nestabilnih, nelikvidnih i loše organiziranih razmjena. Mnoge su se razmjene pojavljivale i nestajale preko noći – što bi bilo u redu da nije bilo činjenice da su to, kad su nestale, činile sredstvima korisnika. Coinbase je u to vrijeme bio zrak nade, ali njihova je ponuda bila oskudna, što je vodilo pustolovnije trgovce da stvaraju račune na opskurnim stranim burzama pomoću Google Translatea. To su bili dani.

Uslijedio je Binance, i sve se to promijenilo. Ranije nedostupni altcoins bili su iznenada – i lako – dostupni na burzi koja je imala stvarnu korisničku podršku i brzi mehanizam za brzu trgovinu. To ipak nije sve što je Binance donio u igru. Binance Coin (BNB), izvorni token razmjene, možda je bio otpor.

Binance je trgovcima predstavio opciju koja im je omogućavala plaćanje naknada za trgovanje u BNB-u – čime su znatno smanjili naknade za trgovanje. To je i danas slučaj. Sjajni potez uvođenja tokena u kombinaciju također je potpomognut tokenomikom koja mijenja igru ​​- ali o tome kasnije.

Prilično je teško razgovarati o Binanceu, a da se ne spominje Changpeng “CZ” Zao, burni, karizmatični i otvoreni direktor. Burza nije prošla bez problema, ali razlika između nje i ostalih burzi koje imaju problema je u tome što druge burze nemaju CZ na čelu.


Ranije ove godine Binance je hakiran za više od 7000 BTC (40 milijuna dolara u to vrijeme). Napad je, iako značajan, poslužio da naglasi zašto je svijet toliko povjerovao Binanceu. Činom potpune transparentnosti, CZ je svijet odmah upozorio na napad putem svih kanala društvenih mreža burze, uključujući njegov osobni Twitter račun, i uvjeravao korisnike Binancea da će SAFU fond burze pokriti sve gubitke. Uz to, CZ je poduzeo krajnje mjere predostrožnosti obustavljajući depozite i isplate na tjedan dana nakon hakiranja dok je sigurnost burze nadograđivana.

Binanceovoj svjetskoj dominaciji pomoglo je brzo širenje na tržišta s regionalnim mjestima za razmjenu Binance Uganda, Jersey i Singapur – sve uz njegovu globalnu uslugu. Međutim, umjesto da koncentrira svoju moć u jednu centraliziranu razmjenu, Binance je pokrenuo korake za decentralizaciju svojih usluga pokretanjem vlastitog blockchaina nazvanog Binance Chain.

Sad kad ste malo poznatiji široki opseg ekosustava Binance, pogledajmo matice i vijke razmjene.

Otvaranje računa

Pristup novom Binance računu je jednostavan. Tim u Binanceu dobro je svjestan da su mnogi, ako ne i većina ljudi koji koriste njihovu razmjenu novi u trgovanju i investiranju u kripto. U tu svrhu Binance je prošao nekoliko redizajna, a najnoviji je bio krajem lipnja 2019., a sve je udovoljeno jednostavnijoj estetici.

Da biste stvorili račun, morat ćete preskočiti na Binance.com (uvijek triput provjerite je li adresa točna) i kliknuti gumb ‘registriraj se’ u gornjem desnom kutu. Ako ste stanovnik SAD-a, nećete moći stvoriti račun. Umjesto toga, morat ćete pričekati dok Binance.US ne debitira u rujnu.

Dakle – pod pretpostavkom da niste stanovnik Sjedinjenih Država – možete naprijed unijeti adresu e-pošte i lozinku prije nego što pritisnete “izradi račun”. Boom, na dobrom ste putu da trgujete na najzaposlenijoj kripto burzi na svijetu . Dobit ćete e-poštu koja se koristi za potvrdu vašeg novog računa, a zatim možete kliknuti, a zatim voila, vrijeme za pucanje.

Prvo što ćete htjeti je omogućiti 2FA sigurnost na svom računu za zamjenu. Binance snažno potiče sve da to čine – pa tako i mi. Upotrijebite Google Authenticator ili bilo koju drugu aplikaciju 2FA po vašem izboru. Uz to, Binance će vam poslati e-poštu svaki put kada želite povući račun. Da biste dovršili povlačenje, morat ćete kliknuti vezu koja se nalazi u e-poruci. I na kraju, ali ne najmanje važno, anti-phishing kôd možete omogućiti sa svog Binance računa. To vam omogućuje stvaranje koda koji se od tada pojavljuje u svim e-porukama Binancea – na taj način možete biti sigurni da ste kliknuli na originalnu Binance e-poštu – a ne lažnu.

Da biste započeli koristiti svoj novi Binance račun, jednostavno idite na stranicu depozita i pronađite sredstvo na koje želite prenijeti. Opet, triput provjerite adresu novčanika znak za znakom prije nego što bilo što stvarno pošaljete. To će vas spasiti od boli zbog nepovratnog slanja Bitcoin Casha na Bitcoin SV adresu.

Nakon što novčanik (i) budu financirani, spremni ste za rock. Binance ima dva prikaza, ovisno o vašim potrebama. U gornjem lijevom kutu, tik uz Binanceov logotip, nalazi se gumb ‘razmjena’.

Zadržite pokazivač iznad njega da biste proširili dvije mogućnosti gledanja – “osnovno” i “napredno”. Nakon odabira prikaza koji najbolje odgovara vašoj razini iskustva, vrijeme je da se trgujete.

Značajke i usluge

Binance je vjerojatno najrazvijenija razmjena dostupna danas.

  • Launchpad – Binance je potaknuo novonastali IEO (Initial Exchange Offering) pokret uvođenjem Launchpada, svoje platforme za inkubaciju i hosting IEO-a. Prije toga, ulagači su morali marljivo istražiti ICO-ove prije nego što su prošli poteškoće ulaganja u njih. S Launchpadom ulagači još trebaju provesti vlastito istraživanje, ali mogu biti sigurni da je Binance već provjerio projekte prije vremena. Budući da je Launchpad elegantno dizajnirana platforma za ulaganje, razina novih ulaganja znatno je porasla od ICO dana.

  • Trgovanje maržom – Iako značajka trgovanja maržom još uvijek nije aktivna, to će uskoro biti. Kao dio Binancea 2.0, sveukupnog ažuriranja većine ekosustava trgovanja Binance, trgovanje maržama omogućit će vam da trgujete polugom kao što to možda već radite na BitMexu. U početku će trgovanje maržom podržavati samo sljedeće tokene: BTC, ETH, TRX, XRP i BNB.

  • Skalabilnost – Korisnici Binancea shvatili su da, ukoliko se ne planira zastoj, praktički nema prekida usluge ni u jednom trenutku. Čak i kada BTC doživljava dan od 40 + milijardi dolara prometa, razmjena teče lijepo i glatko. To vjerojatno ima neke veze sa sposobnošću burze da podržava 1.400.000+ transakcija u sekundi. S preko 1,2 milijarde američkih dolara dnevnog volumena trgovanja u prosjeku, Binance je financijsko središte za razliku od gotovo svih ostalih u kriptoversu.

  • Binance Chain – Posljednja je stvar istina jer je Binanceova centralizirana razmjena (CEX) upravo to – centralizirana. Binance, međutim, čini poteze od centralizacije i to brzim isječkom. Binance Chain je decentralizirani blockchain napor tvrtke koji također podržava Binance decentraliziranu razmjenu (DEX). Binance DEX podržava mnoge iste valute kao i CEX, ali također nudi i mnoštvo druge imovine koja na burzu dospije glasanjem zajednice. U budućnosti, Binance Chain može biti čak i žestoki konkurent Ethereumu. S obzirom na broj projekata koji prelaze u Binance Chain iz konkurentskih blockchaina, Ethereumovi dani kao kripto # 2 mogu biti ograničeni.

  • Binance štednja – Fleksibilni štedni račun jednostavan je način sudjelovanja na kreditnim tržištima i ostvarivanja povrata. Binance štedni računi omogućuju depozite i otplate u bilo kojem trenutku. Procijenjeni APY za imovinu koju podržava Binance kreće se od 2% do 56%.

Binance Coin ($ BNB) i naknade

Binance koristi novi sustav za trgovanje naknadama. U osnovi, možete platiti punu cijenu za svoje naknade za trgovanje ili možete platiti po diskontnoj stopi ako kupujete i držite BNB, a zatim time plaćate naknade za trgovanje. Bez upotrebe BNB-a, naknade za trgovanje iznose 0,1% svake transakcije koju obavite. Koristeći BNB, naknada za trgovanje po trgovini iznosi 0,075%.

Međutim, to nije sve za što je BNB dobra. Možete kupiti i držati BNB za ulazak u Binance Launchpad lutrije. To vam daje priliku da budete jedan od rijetkih koji ulaže u najnoviji IEO u ponudi. Uzimajući u obzir da je većina IEO-a Binance Launchpad otišla sjeverno od 400% + dobitaka, ne škodi zadržati malo BNB-a u novčaniku.

Konačno, na kraju svakog financijskog tromjesečja Binance koristi 20% svoje tromjesečne dobiti za kupnju BNB-a – zatim ga izgori iz opskrbe. Poanta je regulirati ponudu tokena i učiniti je sve rjeđom dok potražnja za novčićem nastavlja rasti. Povećanjem slučajeva upotrebe i proizvoda oko ekosustava Binance, potražnja za BNB-om je na svim vremenima, što se odražava na stalnom porastu vrijednosti BNB-a.

Sigurnost

Binance koristi najnovije AI, blockchain forenzike i sigurnosne tehnologije kako bi zaključao svoju razmjenu i zaštitio korisnike. Očito je da velik dio održavanja sigurnosne razmjene ne samo da održava sigurnost tehničke zaštite već i posjeduje osoblje za pomoć na licu mjesta. Binance, srećom, ima oboje.

Ponekad, i ovisno o problemu, Binance može pružiti podršku u stvarnom vremenu. To je prilično posebno u kripto svijetu – pogotovo ako ste navikli trgovati na jednokratnim nelikvidnim burzama na kojima podrška ne postoji.

Najbolji dio o Binanceovim sigurnosnim mjerama je, međutim, njegov SAFU program. SAFU je kratica za Secure Asset Fund for Users i jedinstveni je fond osiguranja za korisnike Binancea. Binance fondu dodjeljuje 10% dobiti od naknada za trgovanje za pokriće gubitaka nastalih u nepredviđenim okolnostima, poput hakova. Mehanizam SAFU-a već je veliki uspjeh – nakon spomenutog hakiranja od 40 milijuna dolara, Binance je pokrio ukradena sredstva korisnika koristeći SAFU.

Dobri i loši

Ako se ovaj pregled nađe kao blistava podrška Binanceu, to je vjerojatno zato što jest. Binance je ništa manje od nevjerojatne razmjene koja je također postala kripto institucija. Za mnoge trgovce Binance je postao sinonim za ulaganje u kriptovalute. Iako Coinbase još uvijek može uzeti kolač za nove trgovce, oni koji su se već smočili i traže dublje iskustvo kripto trgovanja, shvatit će da Binance donosi.

Impresivno širok spektar ponuda proizvoda, značajki i neumorna posvećenost tome da razmjenu čine boljim mjestom za trgovanje čine sve što Binance čini vrhunskim kripto odredištem. Čak i ako možete pronaći istu imovinu na drugoj burzi, morat ćete se zapitati: Hoće li me druga burza pokriti u slučaju da mi hakiraju novčanik? Ako je odgovor negativan, razmislite o tome da Binance učinite svojim novim najboljim prijateljem.

CZ je transparentan, dostupan i čini se kao istinski dobar momak u želji da kripto učini boljim za sve. Binance razmjena to odražava. Njihova je misija decentralizacije u narednim godinama plemenita, a budući da se na njih ugleda i oponaša gotovo sva konkurencija, vjerojatno će i u budućnosti voditi prema glavnoj decentraliziranoj razmjeni.

Binance također podržava ono što smatramo najboljim rasponom digitalne imovine na tržištu. Postoji razlog zašto se dobivanje imovine koja je navedena na Binanceu smatra velikim postignućem – to je zato što neće navesti baš ništa. Takav stav glavna je korist za trgovce i investitore koji traže kvalitetu u odnosu na količinu.

Ocjena

Ukupna ocjena – 4,8

Binance je jednostavno raj za napredne korisnike kriptovaluta, institucije i aktivne trgovce. Iako je krivulja učenja za početnike, Binance je iz očitih razloga globalni lider.

Dodatno čitanje

Pregled razmjene kriptovaluta Coinbase Pro

KuCoin pregled – je li bolji od Binancea?

Kako izgraditi fond kripto indeksa

Savjeti za odabir portfelja imovine

Škampi je aplikacija za upravljanje portfeljem kriptovaluta i trgovački bot koji podržava svaku veću kripto razmjenu, uključujući Binance. Povezivanje vašeg Binance računa sa Shrimpy otključava praktične značajke trgovanja koje vam mogu pomoći u automatizaciji vaše kripto strategije. Isprobajte već danas!

API-ji Universal Crypto Exchange tvrtke Shrimpy jedini su objedinjeni API-ji za kripto razmjene koji su posebno dizajnirani za programere aplikacija. Prikupljati podatke o trgovini ili knjizi naloga u stvarnom vremenu, upravljati računima za razmjenu korisnika, izvršavati strategije trgovanja i pojednostaviti način povezivanja sa svakom razmjenom.

Pratite nas na Cvrkut i Facebook za ažuriranja i postavljajte bilo kakva pitanja našim nevjerojatnim, aktivnim zajednicama na Telegram & Nesloga.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me