BaseFEX pregled: cjelovit pregled razmjene

BaseFEX je nova terminska burza kriptovaluta koja trgovcima daje mogućnost trgovanja kripto valutom s polugom.

BaseFEX ima sjedište u Hong Kongu i svoju trgovačku platformu razvija već više od 2 godine. Nudijući mogućnost iskorištavanja do 100 puta na korisnom, ali naprednom proizvodu, nadaju se da će moći osporiti postojeće stanje.

Međutim, možete li zaista vjerovati takvoj novoj razmjeni?

U ovom BaseFEX pregledu dat ćemo vam sve što smo saznali o ovoj razmjeni. Također ćemo vam dati nekoliko glavnih savjeta koje morate uzeti u obzir prilikom trgovanja ovdje.

Pregled

BaseFEX je svoje knjige službeno otvorio u prosincu 2018. Iako je tim sa sjedištem u Hong Kongu, registriran je u Republici Sejšeli kao Base Investing Corporation s brojem tvrtki 205276.

Tvrtku vode Jesse Wu (izvršni direktor) i Isaac Zeng (CTO). Tvrde da je misija BaseFEX-a biti “najpouzdanija, najtransparentnija i najnaprednija razmjena derivata kriptovaluta i učiniti trgovanje glatkim, sigurnim i dostupnim trgovcima širom svijeta.”

S obzirom na to da razvijaju razmjenu derivata kriptovalute, oni žele među ostalim izazvati BitMEX, Deribit i Prime XBT.

Oni nude polugu na četiri različita kriptovaluta koja idu sve do 100x. To je na nekim egzotičnijim parovima kriptovaluta koje ćemo obraditi u odjeljku za podršku imovini.

BaseFEX može primiti klijente iz cijelog svijeta, a oni su preveli svoje web mjesto na 5 različitih jezika. Tu spadaju engleski, japanski, korejski, kineski i ruski.

Unatoč njihovoj globalnoj prisutnosti, postoje neke regije u kojima oni ne mogu prihvatiti trgovce. To uključuje zemlje poput Sjedinjenih Američkih Država, Québeca (Kanada), Kube, Krima i Sevastopolja, Irana, Sirije, Sjeverne Koreje i Sudana.

Poluga i marže BaseFEX

BaseFEX omogućuje svojim klijentima da trguju kripto na Margin. To znači da mogu unositi pozicije na trgovinama koje su mnogostruko veće nego što drže za navedene pozicije. Minimalna marža koju ovdje možete dobiti je 1%.

Poluga BaseFEX-a

Trgovanje na marži podrazumijeva trgovanje posuđenim novcem što podrazumijeva polugu. To znači da vaše dobitke / gubitke možete maksimizirati čimbenikom poluge. U BaseFEX-u je ovaj maksimalni faktor poluge 100x što je jednako kao i njihovi konkurenti.


Upozorenje ⚔️: Poluga je mač s dvije oštrice u kojem možete pobjeđivati ​​i gubiti.

Točni instrumenti kojima trgujete na BaseFEX-u su terminski proizvodi. To su derivativi koji se klade na cijenu sredstva po nekoj unaprijed određenoj cijeni u budućnosti (cijena koja ističe).

BaseFEX također ima tipične „vječne“ budućnosti. To su instrumenti koji nemaju rok valjanosti i svakodnevno su uvedeni u novi ugovor. Oni ostaju otvoreni dok ih trgovac ne zatvori. Oni će najbliže pratiti promptnu cijenu imovine.

Zahtjevi marže

Kada trgujete terminskim ugovorima, imate dvije različite vrste zahtjeva za maržom. To su početna marža i marža održavanja.

Oni počinju s 1% za početnu maržu i 0,5% za osnovnu maržu za održavanje. Oni se naravno razlikuju ovisno o ugovoru o kojem se radi kao i o veličini ukupne pozicije. Tablica u nastavku sadrži točne zahtjeve.

Imovina Ograničenje osnovnog rizika (R) Marža osnovnog održavanja (M) Osnovna početna marža (I)
BTCUSD 100 BTC 0,50% 1,00%
BNBXBT 20 BTC 0,50% 1,00%
HTXBT 20 BTC 0,50% 1,00%
OKBXBT 20 BTC 0,50% 1,00%

Kao što vidite, i ja & M će se razlikovati u diskretnim koracima ovisno o veličini položaja. Morat ćete dodati više marže, ovisno o veličini pozicije – sasvim logično.

Također imate mogućnost imati izolirani račun ili račun s više margina na BaseFEX-u. Izolirana marža je marža koja se odnosi na određenu poziciju i stoga je ograničena na taj iznos. Cross margina dijeli se između vaših otvorenih pozicija i može se umrežiti.

Zadana opcija na burzi je križna marža. Možete pročitati više o mehanici izoliranih / poprečnih margina ovdje.

Je li BaseFEX siguran?

Ovo je možda jedno od najvažnijih pitanja i posebno je relevantno kada se koristi nova razmjena.

Osnovna FEX-ova sigurnosna izjava

Izjava o sigurnosti BaseFEX-a & Bounty program

Postoji niz stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom određivanja trebaju li vjerovati marginalnoj kripto razmjeni. To uključuje način na koji rješavaju svoj tržišni rizik, rizik kovanja novca, kao i alate koje pružaju korisnicima kako bi zaštitili svoje račune.

Pogledajmo svaku od njih.

Upravljanje novcem

S obzirom na to da se BaseFEX bavi kriptovalutom, stalno se suočavaju s rizikom da hakeri pokušaju izbaciti te kovanice. Stoga su primijenili razborite protokole za upravljanje novčićima.

Zapravo je BaseFEX jedna od rijetkih razmjena koje smo koristili i koje koriste 100% hladnjača za sve njihove novčiće. To znači da se novčići sigurno čuvaju u izvanmrežnom stanju dalje od prijetnje ovih hakera.

Obično vidimo da mjenjačnice imaju ograničen postotak kovanica u “vrućem” spremištu za isplatu klijentima.

Što se tiče novčanika koji koriste za upravljanje tim novčićima, to su novčanici s više potpisa s konfiguracijom 5 od 7. To znači da za slanje sredstava 5 od 7 direktora BaseFEX-a mora potpisati transakciju.

Upravljanje rizicima

S obzirom na to da se radi o terminskoj burzi s polugom do 100x, postoji velik tržišni rizik kojem su trgovci izloženi, posebno kada je riječ o likvidnosti.

Kao i ostale terminske burze, BaseFEX upravlja mehanizmom likvidacije. Ovo će ukloniti one pozicije koje su iscrpile svoju maržu za održavanje (gore spomenuto).

Oni također upravljaju onim što se naziva “fondom osiguranja”. Ovo je bazen za zaštitu onih trgovaca koji su izloženi kasnoj likvidaciji koja premašuje cijenu bankrotove pozicije trgovca. Ovaj fond osiguranja nadoknađuje se likvidacijama koje se provode iznad stečajne cijene zbog gubitka pozicija.

Upozorenje ⚔️: Da biste izbjegli likvidaciju, pobrinite se da vaše pozicije budu dobro financirane

Konačno, postoji dodatni sustav upravljanja rizikom koji je dizajniran da eliminira prijetnju „socijaliziranim gubicima“. To je kroz njihov dinamički sustav automatskog razduživanja.

Ovo je sustav koji će automatski izbrisati one pozicije koje su u vlasništvu suprotstavljenih trgovaca prema rangu dobiti i poluge. Drugim riječima, profitabilnije i više poluge s višim polugama prvo se trebaju razdužiti.

Možete pročitati više o njihovom sustavu automatskog razduživanja ovdje.

Sigurnost korisnika

Osim sigurnosnih postupaka na burzi, BaseFEX je korisnicima pružio i neke alate kako bi pojedinačno zaštitili svoje račune.

Prvo, imaju standardne dvofaktorske sigurnosne opcije provjere autentičnosti. To znači da ćete prije nego što se možete prijaviti na svoj račun ili odobriti povlačenje novca, morati to potvrditi na svom telefonu.

To nije omogućeno prema zadanim postavkama, pa ćete to možda htjeti učiniti onog trenutka kada stvorite svoj račun. Da biste to učinili, u odjeljku za upravljanje računom možete prijeći na odjeljak dvofaktorske provjere autentičnosti. Ovdje ćete generirati QR kod koji smo predstavili u nastavku.

BaseFEX 2FA

Aktiviranje dvofaktorske provjere autentičnosti na BaseFEX-u

Nakon što se ovo generira, morat ćete ga sinkronizirati s telefonom. Trebat će vam aplikacija koja to može upravljati umjesto vas. Možda je vaš najbolji ulog Google Mobile Authenticator.

Napokon, BaseFEX također ima sve standardne protokole šifriranja kako bi zaštitio i osigurao komunikaciju. Na svojoj web stranici imaju 256-bitnu SSL enkripciju koja osigurava da se sva povjerljiva komunikacija šalje izravno na njihove poslužitelje.

Oprez? ️: Uvijek pazite da vidite lokot preglednika prije prijave na BaseFEX

BaseFEX naknade

Naknade koje vam se naplaćuju kod brokera posebno su relevantne kada se trguje s velikim količinama na ugovorima s polugom.

Pa, kako se BaseFEX slaže?

Pa, oni rade sa standardnim modelom naknade “Maker-Taker”. Ovdje će se onima koji vode tržišta (stvaraju likvidnost) naplatiti niža naknada od onih koji uzimaju likvidnost iz knjiga naloga. Ispod možete vidjeti tačne naknade na BaseFEX-u:

Ugovor Naknada proizvođača Taker Dugo financiranje Kratko financiranje
BTCUSD 0% 0,05% 0,0000% 0,0000%
BNBXBT 0% 0,05% 0,2063% -0,2063%
HTXBT 0% 0,05% 0,0100% -0,0100%
OKBXBT 0% 0,05% 0,0100% -0,0100%

Kao što vidite, nećete vam naplatiti nikakve naknade kada unosite likvidnost u njihove knjige. Međutim, za one koji uzimaju novac, naplatit će vam 0,05% za trgovanje. Ovdje se radi o standardima na drugim burzama.

Vidjet ćete i da naplaćuju “naknadu za financiranje”. Ovo je naknada za financiranje koja se primjenjuje jer trgujete na marži s posuđenim novcem. Naplaćuje se svakih 8 sati, što je interval financiranja.

Zabilježiti? ️: BaseFEX nudi skupne popuste od 50% na naknade za one trgovce s volumenom većim od 35 milijuna USD

Konačno, s obzirom na to da su oni samo kripto razmjena, nećete morati platiti nikakve naknade za polog / povlačenje. Jedina naknada koja se može primijeniti je proizvoljna naknada za rudare kojom se očisti vaša transakcija na mreži.

Pokrivenost imovine

Što se tiče pokrića imovine, BaseFEX trenutno nudi 4 različite vrste ugovora. Sve su to vječni fjučers ugovori, ali oni su na prilično zanimljivoj imovini. Ispod su sljedeća sredstva:

 • BTCUSD: Cijena Bitcoina u USD
 • BNBXBT: Cijena Binance Coin-a u BTC-u
 • HTXBT: Cijena Huobi tokena u BTC
 • OKXBT: Okex token u BTC-u

Kao što vidite, imaju standardni ugovor o Bitcoinu, ali imaju i vlasničke tokene s drugih burzi, uključujući Huobi, Binance i Okex.

Svi su oni nastanjeni u Bitcoinima i za njih postoji razumna razina glasnoće u njihovim knjigama. Postoje određena ograničenja i specifičnosti ugovora o kojima možete pročitati više u njihovim dokumentima.

Nažalost, oni ne nude nijednu drugu imovinu kripto derivata.

Na svojoj početnoj stranici imaju Ethereum, ali čini se da još uvijek ne nude tržište za njih. Oni također tvrde da nude standardne terminske pogodnosti, ali svi gore navedeni ugovori su trajni. Možda ih još treba dodati jer je razmjena još uvijek potpuno nova?

Registracija BaseFEX-a

Ako ste se željeli registrirati na burzi, uputit ćete se na stranicu za registraciju. Sve što vam treba od vas za stvaranje računa je adresa e-pošte i nadimak. Ispod je navedeni oblik:

Osnovni obrazac za registraciju FEX-a

Obrazac za registraciju na BaseFEX

Jednom kada pritisnete submit, oni će vam poslati potvrdni kod na dostavljenu e-poštu. Morat ćete ga umetnuti prije nego što se vaš račun u potpunosti aktivira.

Zabilježiti? ️: Ovaj kod istječe u roku od 10 minuta

Za one koji su svjesni privatnosti, bit će vam drago znati da je BaseFEX anonimna razmjena. Ne zahtijevaju od vas da popunite KYC ili dostavite bilo kakvu identifikacijsku dokumentaciju.

To je za razliku od drugih terminskih burzi poput WCX-a ili brokera kao što je 24option koji od korisnika zahtijevaju da im pošalju opsežnu dokumentaciju.

BaseFEX Testnet

Nešto što smo otkrili kao lijep dodir bila je činjenica da BaseFEX nudi testnet platformu na testnet.basefex.com. O ovome možete razmišljati kao o demo računu koji se nudi kod drugih brokera.

To je sjajno jer vam omogućuje da trgujete na platformi BaseFEX na neprijeteći način bez rizika od stvarnih sredstava. Oni će vam dati demo sredstva od 10BTC s kojima možete vježbati trgovanje.

Iako se testnet izvodi kroz zasebnu poddomenu, on i dalje ima sve iste značajke i funkcije kao platforma računa uživo. Dakle, stječete točan dojam kako bi to izgledalo kada trgujete s živim računom.

Kad smo već kod BaseFEX platforme, krenimo pravo na trbuh zvijeri …

BaseFEX platforma

Trgovačka platforma je zapravo prilično napredna, ali relativno intuitivna i jednostavna za upotrebu. Može se vidjeti da su programeri proveli puno vremena usredotočujući se na korisničko sučelje platforme.

Ispod možete vidjeti web platformu. S lijeve strane imate različita tržišta između kojih se možete prebacivati. Desno od ovoga imate svoje karte. Kao i mnoge burze, BaseFEX koristi softver za trgovanje treće strane od tradingview.

BaseFEX platforma za trgovanje

Korisničko sučelje platforme BaseFEX

Grafikoni Tradingview dobro su poznati mnogim trgovcima i imaju niz alata i studija tehničke analize. Također se možete prebacivati ​​između cjenovnog grafikona i grafikona dubine tržišta kako biste dobili jasniju sliku tržišta.

Ispod grafikona možete prilagoditi polugu koju biste željeli preuzeti. Pored toga imate svoje narudžbenice, knjigu narudžbi i nedavne narudžbe. Ispod svih ovih imate svoje nedavne trgovine, otvorene naloge i otvorene pozicije.

Vrste narudžbi

BaseFEX vam daje određena prilagođavanja kako možete postavljati svoje narudžbe na njihovoj platformi.

Prvo, pored naloga možete prilagoditi količinu poluge za pozicije. Kada prilagodite ove parametre, prikazat će vam cijenu likvidacije, aktivnu maržu i ulaznu cijenu.

Osnovni FEX obrasci za narudžbu

Obrasci za narudžbu BaseFEX

Zatim pored ovog imate obrasce za narudžbe u koje možete poslati niz različitih narudžbi. To uključuje sljedeće:

 • Tržišni nalog: To su nalozi koji se izvršavaju po tržišnom tečaju i trebaju se izvršiti u trenutku kada ste ih postavili
 • Granični nalog: To su narudžbe koje ćete izdati na određenoj razini koja može biti daleko od tržišne cijene. Oni mogu biti iznad ili ispod cijene i izvršit će se tek kada tržište dosegne ove razine. Koliko dugo ovaj nalog ostaje otvoren, ovisi o vijeku trajanja naloga. Postoje tri različite varijante na BaseFEX-u:
  1. Dobro otkazano: Ove naredbe ostaju otvorene sve dok ih trgovac odluči tamo ostaviti. Imaju neodređeni redoslijed uživo
  2. Ispunite ili ubijte: Ovime će se nalog izvršiti u cijelosti po odabranoj cijeni ili se uopće neće izvršiti (bez djelomičnih naloga). Narudžba će tada biti otkazana.
  3. Odmah ili Otkaži: Ovdje će se cijeli ili dio naloga izvršiti odmah, dok će se oni koji se ne popune odmah otkazati. To se uglavnom razlikuje od “Ispuni ili ubij” po tome što se prihvaćaju djelomične narudžbe.

  Imate i dodatne parametre Ograničene narudžbe u kojima možete odabrati narudžbu “samo objavi”. Ovo se neće izvršiti odmah na tržnici tako da možete ostvariti popust za proizvođača.

  Oni također imaju “samo smanji” koji će se samo smanjiti na trenutni položaj koji imate, a ne dodati na njega. Ako bi se naredbom povećala vaša pozicija, ona se dopunjuje ili u potpunosti otkazuje.

  Trenutno na obrascu za narudžbe nismo mogli vidjeti zaustavne naloge. To znači da više ne možete rizikovati smanjenjem stop gubitaka ili ostvarivanjem dobiti. Čini se da to spominju u svom dokumenti pa je možda ovo na putu.

  Pro savjet ✔️: Ograničene naloge koji su daleko od tržišta možete koristiti kao kvazi „stop loss“ ili „take profit“

  Financiranje / povlačenje

  Pod pretpostavkom da ste zadovoljni platformom iz demo verzije, morat ćete uplatiti račun da biste započeli trgovanje. Kao što smo spomenuli, ovo je samo razmjena bitcoina, što znači da ne uzimaju fiat valutu.

  To znači da ćete, ako želite financirati svoj račun, trebati koristiti kripto razmjenu fiat gateway kako biste dobili svoj Bitcoin. Tu spadaju poput Krakena ili Bitstampa.

  Nakon što nabavite svoj Bitcoin, morat ćete prijeći na odjeljak svog novčanika na burzi i pritisnuti “polog”. Ovo će donijeti vaš jedinstveni novčanik na BaseFEX u QR kodu i obliku niza.

  BaseFEX Bitcoin depozit

  Financiranje adrese Bitcoin pologa

  Napomena? ️: Minimalni iznos pologa je 0,0001BTC i bit će dodijeljen nakon 1 potvrde

  Povlačenje je jednako jednostavno. Krenut ćete do odjeljka za povlačenje, gdje možete umetnuti adresu svog izvanmrežnog novčanika. Oni će vam predstaviti naknadu koja će se primijeniti na povlačenje, a to je mrežna naknada.

  Nakon što predate zahtjev za povlačenjem, morat ćete ga prvo odobriti e-poštom s potvrdom koja će vam biti poslana.

  S obzirom na to da 100% svojih kovanica čuvaju u hladnjači, vaš zahtjev za povlačenje morat će se ispuniti ručno. Stoga biste trebali uzeti u obzir neko vrijeme da oni to dovrše.

  Napomena? ️: Povlačenja se obrađuju svaki dan u 07:00 UTC, pa provjerite jeste li ih predali ranije

  Korisnička podrška

  Za one ljude koji su doživjeli lošu korisničku podršku s burzi, shvatit ćete da to može stvoriti ili pokvariti vaše iskustvo trgovanja.

  Pa, kako se BaseFEX slaže?

  Pa, s obzirom na to da oni ne moraju ispunjavati KYC na svojim trgovcima, to oslobađa puno vremena koje pomoćno osoblje može potrošiti na važnije upite računa.

  Tvrde da rade s posebnim timom za podršku koji radi 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu kako bi se pozabavio problemima trgovaca. Do njih se može doći putem različitih medija, uključujući sljedeće:

  Nažalost, na centrali nema namjenske telefonske linije ili funkcije chata. Možda je ovo nešto što bi mogli implementirati negdje dolje.

  Željeli smo testirati učinkovitost tima za korisničku podršku pa smo im se obratili na njihovoj e-pošti za podršku. Imali smo općenito pitanje o vrstama narudžbi i oni su odgovorili za manje od sat vremena – vrlo učinkovito i korisno.

  Pro savjet? ️: Općenita pitanja dobit će mnogo učinkovitiji odgovor u odjeljku s čestim pitanjima

  API BaseFEX

  Za one programere među vama, bit će vam drago znati da BaseFEX nudi punu API funkcionalnost. To će vam omogućiti da razvijete skripte i botove koji će trgovati kripto algoritmom.

  Oni nude puni REST API, kao i WebSocket streaming vezu. Sve službene dokumente za programere možete pogledati na njima BaseFEX GitHub.

  Da biste mogli početi koristiti API, morat ćete dobiti svoj API ključ. Tome se može pristupiti u odjeljku za upravljanje računom. Krenut ćete na karticu “API Keys”. Bit će vam predstavljeno sljedeće:

  Ključ API-ja BaseFEX

  Generiranje API ključa i tajne fraze

  Ovdje možete odabrati naziv API ključa, kao i želite li ovaj ključ vezati samo za jednu IP adresu. To će spriječiti hakere ili druge korisnike da trguju na vašem računu ako imaju pristup vašem ključu.

  Nakon što odobrite izradu, prikazat će vam se vaš API ključ, kao i vaš privatni ključ. Oboje će biti potrebno stvoriti token autorizacije za pristup API-ju.

  Upozorenje ⚠️: Vaš privatni ključ generira se samo jednom i prikazuje se jednom. Zapišite ga i čuvajte

  Ostatak postupka zahtijeva generiranje pristupnog tokena. Možete slijediti upute predstavljene u njihovom GitHubu jer je prilično uključen i zahtijeva iskustvo kodiranja.

  Preporuke BaseFEX-a

  Ako ste trgovali na BaseFEX-u i smatrali ste da je vaše iskustvo prilično ugodno, uvijek biste ga mogli predložiti prijateljima i sljedbenicima.

  Zašto za to ne dobiti plaću?

  BaseFEX će vam dati provizije za preporuke za trgovce koje im pošaljete. Ova se provizija temelji na ukupnim provizijama za trgovanje koje zarađuje burza. Također je višerazinski i povećat će veći volumen koji čine vaši trgovci.

  Ako ste htjeli početi upućivati ​​ove ljude na BaseFEX, morat ćete dobiti svoju pridruženu vezu. Ovo je također u području vašeg klijenta. Ovdje također možete vidjeti iznos provizije koji ste generirali i razinu preporuke na kojoj se nalazite.

  Ključ API-ja BaseFEX

  Dobivanje partnerske veze na BaseFEX-u

  Tu je i pridružena nadzorna ploča na kojoj možete vidjeti kako se slažete u odnosu na neke druge trgovce na platformi. Ako ćete uputiti ljude, svakako pročitajte T&Cs prije nego što to učinite.

  Područja za poboljšanje

  Iako nam se BaseFEX jako svidio, moramo istaknuti neka područja za koja mislimo da se mogu poboljšati.

  Prvo, oni imaju ograničenu pokrivenost imovinom. Iako nude egzotične BTC parove, nemaju niti jednu od uobičajenijih kripto valuta poput Ripple (XRP) i Ethereum (ETH).

  Drugo, još uvijek nema mobilne aplikacije na burzi. To znači da ćete, ako ste htjeli trgovati na BaseFEX-u daleko od svog stola, tada morati koristiti mobilni preglednik koji daleko nije idealan za kripto platformu.

  Štoviše, njihova je funkcija narudžbe još uvijek prilično ograničena. To bi se moglo promijeniti kad implementiraju naprednije zaustavne gubitke i druge parametre koje su spomenuli u svojim dokumentima za podršku.

  Napokon, oni su i dalje potpuno nova razmjena, što znači da sami po sebi nemaju „evidenciju“. Naravno, ovo je situacija 22 u kojoj su se sve burze mogle naći kad su započele. Sve dok vode učinkovitu operaciju, mogu graditi ovu reputaciju.

  Zaključak

  Na kraju, naš BaseFEX pregled utvrdio je da su prilično atraktivna burza koja će moći osporiti status quo na tržištima kripto derivata.

  Imaju razumne naknade i korisničku platformu. To su također pojačali razboritim protokolom upravljanja novčićima, kao i snažnim sustavima upravljanja rizikom trgovanja koji izbjegavaju socijalizirane gubitke.

  Naravno, postoje područja za poboljšanje, ali razmjena je još uvijek nova i vjerojatno je da te promjene mogu lako primijeniti.

  Dakle, vrijede li BaseFEX zaista??

  Preporučujemo vam da sami istražite, ali ako tražite relativno intuitivnu terminsku razmjenu s atraktivnim polugom, trebali biste je razmotriti.

  Upozorenje ⚡️: Trgovanje polugom je rizično. Obavezno vježbajte adekvatno upravljanje rizikom

  Istaknuta slika putem BaseFEX-a

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me