Agencije za marketing kriptovaluta: Kompletni pregled 2021. godine

Jedna od nesretnih nuspojava kripto-zime, osim ogromnih gubitaka koje su doživjeli neki kripto-trgovci, bio je i pad javnog interesa za blockchainom i prostorom kriptovaluta. Ali to ne znači da je došlo do pada blockchain projekata. Zapravo upravo suprotno.

Još uvijek postoje tisuće blockchain projekata, a još ih se neprestano pojavljuje na mreži. Budući da se mnogi od njih natječu u istom prostoru, novim, pa čak i postojećim projektima može biti teško privući pažnju i izdvojiti se iz mase. Nije vrijeme za pristup pristupu “sagradi ga i oni će doći” jer se ekosustav kriptovaluta tako brzo razvija i mijenja.

Ono što mnogim kriptovalutnim projektima zaista treba jest iskusna pomoć u marketingu kako bi ih izdvojili iz mase.

Potreba za kripto marketingom

Marketing je stalni napor, a ne poduhvat “postavi i zaboravi”. Vidjet ćete da čak i dobro uspostavljene marke kao što su Nike, Coca-Cola i Ford Motors ulažu velika sredstva u marketing kako bi ostale u vrhu svoje industrije.

A s novim i remetilačkim tehnologijama poput kripto valute, marketing je još važniji jer kada se to učini kako treba, ne samo da educira ljude o vašem projektu, već stječe nove podupiratelje projekata i razvija vašu zajednicu.

Potreba za ICO marketingom

Zbog toga ćete otkriti da su najuspješniji kripto projekti ulagali u marketing, i prije i nakon ICO / STO. Marketing je ključna strategija za izgradnju zajednice oko kripto projekata. Bez jake zajednice, čak i najbolji blockchain projekt borit će se i vjerojatno će pasti u mrak.

Umjesto da angažiraju skupi vlastiti marketinški tim za vođenje marketinških kampanja, većina kripto projekata odlučila je svoj marketing prenijeti stručnjacima u tom području. Područja kojima se kripto marketinške agencije najčešće bave uključuju sve, od društvenih medija i odnosa s javnošću do marketinga sadržaja i prikaznog oglašavanja.

Budući da je marketing toliko važan za uspjeh projekta, presudno je da se koristi dobra marketinška agencija. Ne samo da moraju biti talentirani i učinkoviti, već bi trebali razumjeti i viziju i etos projektnog tima. Uostalom, kako itko može nešto učinkovito plasirati, a da uistinu ne zna što prodaje?

8 najboljih agencija za kripto marketing

Nekoliko agencija za marketing kriptovaluta vrlo je dobro upućeno u tržišta i znaju što će se u industriji doživljavati kao vrijednost.

Odabir specijalističke agencije koja je posebno usmjerena na kripto industriju pomoći će vam da zaposlite osoblje koje dobro poznaje tržište, a također može povezati projekte s potencijalnim partnerima, organizacijama i projektima.

Uz sve to na stranu, pogledajmo najbolje izbore za agencije za kripto marketing u 2020. godini.

Token marketing


TokenMarketing.io je agencija za kripto marketing rođena na tržištu kripto medvjeda 2018. Agencija se isključivo fokusira na marketing sadržaja i drži se podalje od tradicionalnih marketinških praksi kao što su Google oglasi, Facebook oglasi i iznuđivački utjecajni poslovi koji iznose 1 USD po prikazu.

Logotip TokenMarketinga

Umjesto toga, agencija koristi svoje znanje i mrežu za stvaranje organskih kampanja, s naglaskom na ROI klijenta i viralnost. TokenMarketing tim također zauzima pomalo jedinstvenu poziciju u kripto prostoru, s obzirom da posjeduju i vode nekoliko kripto marki, web stranica, kripto promocijskih platformi, pa čak i vlastiti YouTube kanal s više od 10 000 pretplatnika.

Kada se to kombinira s marketinškim iskustvom klijenata poput Forestinga, Jobchaina, Nimiqa i mnogih drugih, očito je da agencija ima jedinstvenu perspektivu s kraja na kraj kako na stvaranju tako i na pisanom i video sadržaju.

Čini se da TokenMarketing tim također ima jedno od najstrožih pravila za članove agencijskog tima kako bi se osigurala najviša moguća razina kvalitete sadržaja. Kada su u pitanju autori sadržaja i scenaristi video zapisa, oni navode da svi članovi tima:

 • Radili smo u kripto prostoru više od 2 godine.
 • Držite Master ili MBA u kripto relevantnom polju.
 • Jesu li izvorni govornici engleskog jezika.

Postoje i mnogi influenceri kojima su njihove usluge doista osvježavajuće. Primjerice, prema BitBoy kripto:

Tomu i timu TokenMarketinga očito je jako stalo do budućnosti kriptovalute. Iako mnogi projekti i Blockchain tvrtke usredotočuju isključivo na novac, Tom nastoji na prvo mjesto staviti kripto usvajanje širom svijeta. To je ono što nam treba više u prostoru

BitBoy kripto

Ukratko, TokenMarketing se jednostavno usredotočuje na stvaranje video ili pisanog sadržaja i njegovu distribuciju putem njihove već postojeće mreže influencera i kripto web stranica. Ovdje je ključno to što su ti influenceri i web stranice temeljito provjereni kako bi bili sigurni da su dom zaista angažirane publike. Sumnjamo da TokenMarketing Team koristi veze koje koriste za plasiranje vlastitih kripto marki.

Međutim, ono što agenciju doista razlikuje od ostalih jesu cijene. Troškovi kampanje počinju od samo 2500 USD, a dosežu i do 10 000 USD mjesečno. S ponuđenom kvalitetom čini se da ovo ima vrlo skupu cijenu i očekujemo da je ovo neka vrsta strategije za stjecanje tržišnog udjela u agencijama i ne očekujemo da će takve vrste cijena biti predugo.

Stvoriti gužvu

Sa sjedištem u Los Angelesu u Kaliforniji, Crowdcreate ima četverogodišnje iskustvo rada u tehnološkoj i blockchain industriji.

Logotip CrowdCreate

Uspješno su pomogli preko 60 različitih projekata, uključujući nekoliko u blockchain prostoru. Blockchain projekti kojima se bavi Crowdcreate uključuju:

 • Lendingblock – prva platforma za pozajmljivanje vrijednosnih papira za kripto ekonomiju.
 • Galaxy eSoultions – Hibridni e-commerce ekosustav na blockchainu na višemilijarskom vlasništvu i obnovljenom tržištu.
 • Zilla – Sigurno uložite u ICO s jednim klikom. Zilla olakšava razumijevanje i procjenu ICO-a.
 • Otvorena platforma – prva blockchain infrastruktura za aplikacije.
 • Bezant – Decentralizirana platforma za plaćanje koja omogućuje stvaranje robusnih aplikacija.

Sveukupno je Crowdcreate odgovoran za prikupljanje 74,5 milijuna USD za ovih pet kripto projekata. Forbes poziva Crowdcreate:

Upravljanje zajednicom broj jedan & Agencija za rast

Koristeći metodologiju usmjerenu na podatke, Crowdcreate se fokusira na PR dosege, marketing influencera, upravljanje medijima, video dizajn i produkciju te brendiranje kripto projekta.

Oznaka prioriteta

Priority Token je međunarodna agencija koja nudi prikupljanje sredstava, promociju i savjetovanje za blockchain / cryptocurrency industriju. Sa sjedištem u Velikoj Britaniji, imaju urede u Londonu, Singapuru, Moskvi i Seulu. Tijekom godina agencija je stvorila široku mrežu veza u blockchain industriji, kao i stručnost u promociji kriptovaluta. To ih je učinilo jednom od prve tri globalne ICO agencije za marketing prema Hackernoonu i Bitcoinistu.

Logotip prioritetnog tokena

Oni nude alate kao što su referalni projekti, bounty (multi-token) programi, ICO upravljanje, grupne kupnje, emisija tokena u stvarnom vremenu i druge vrste marketinških kampanja. Mogu raditi s uslužnim tokenima u ICO ili IEO formatu ili sa sigurnosnim tokenima u STO formatu.

Priority Token surađivao je s preko 50 različitih projekata, prikupivši više od 200 milijuna dolara. Neki od značajnih klijenata bili su:

 • Bitrewards – Blockchain nagrade i platforma za lojalnost.
 • Playkey – Decentralizirana platforma za igranje u oblaku.
 • Modultrade – akreditiv na blockchainu bez banke.
 • Čak – brza i osigurana decentralizirana platforma za razmjenu.

Crynet

Crynet ima sjedište u Pragu u Češkoj, što ih postavlja između njihovih europskih kupaca i velikih azijskih blokchain zajednica. To im daje globalnu pokrivenost, uključujući cijelu Kinu, Južnu Koreju i Japan.

Agencija je uspješno podržala preko 400 klijenata, prikupivši više od 350 milijuna dolara kapitala. GoodFirms, B2B istraživačka platforma usmjerena na najbolje svjetske IT tvrtke i softver, također ga je proglasila deset najboljih ICO marketinških agencija.

Crynet logotip

Crynet je izvorno bio agencija za digitalni marketing, ali od tada su prerasli u marketinšku agenciju s punom uslugom. Nudiju širok spektar usluga, uključujući širok izbor za blockchain projekte. Te usluge uključuju PR kampanje, pretraživačke oglase, mobilnu promociju, društvene medije i Telegram promociju, podršku blockchain razvoju, tehničke usluge i podršku ljudskim resursima te video demonstracije.

Neki prošli klijenti Cryneta uključuju:

 • Projekt Divi – novo rješenje kripto nagrade od 10 bilijuna dolara: masovno usvajanje.
 • HOQU – Okupljanje trgovaca i podružnica bez posrednika pomoću pametnih ugovora kako bi se osigurale transparentne i poštene ponude.
 • Earth Token – Stvaranje tržišta prirodne imovine za istinsku transformaciju tržišta prirodnog kapitala.
 • PlayKey – Decentralizirano igranje u oblaku.
 • BetterBetting – Pružajući globalni bazen likvidnosti za klađenje, BETR će postati ekskluzivna kripto valuta nekih od vodećih svjetskih operatora igara na sreću.

Bizant

Bizantski tim počeo je nuditi svoje usluge 2017. godine. Tim koji se nalazi iz Edinburgha u Škotskoj, sastoji se od članova sa iskustvom u blockchain tehnologiji, marketingu, PR-u i ulaganju. Usredotočeni su na pomaganje kripto projektima da pronađu svoju ciljnu publiku i brzo prikupe sredstva.

Vizantijski logotip

Nazvavši se pružateljima uspjeha u početnim pothvatima, Bizant je do danas prikupio 152 milijuna dolara za njihovih 12 klijenata. Ti klijenti uključuju:

 • Bankex – Smart Assets tehnologija za razvoj nove generacije decentraliziranih tržišta kapitala.
 • NagaCoin – prvi kripto pristupnik na svijetu koji trguje bilo kakvim financijskim instrumentima.
 • CryptoPing – bot za trgovce, koji analizira kretanje na tržištu, statistiku, vijesti i društvene medije i daje signale za kupnju i prodaju kripto imovine.
 • HumanIQ – Financijske usluge s vlastitom kriptovalutom usmjerene na iskorjenjivanje siromaštva u gospodarstvima u razvoju.

Primarne usluge koje nudi Bizant uključuju marketing i odnose s javnošću, izgradnju veza i prikupljanje sredstava. Uz to, oni procjenjuju kripto projekte kako bi utvrdili njihove jake i slabe strane, napisali tehničke dokumente, razvili putokaze, izračunali proračune i razvili modele distribucije i pokrenuli strategije za ICO-ove.

Coinzilla

Coinzilla je reklamna agencija za blockchain i kriptovalute sa sjedištem u Rumunjskoj. Pomaže ovim projektima u stjecanju izloženosti i prepoznatljivosti za njihove nadolazeće ICO-ove i projekte uspostavljanjem reklamnih kampanja s raznim publikacijama iz blockchain industrije.

Logotip Coinzille

Coinzilla nije užasno novo u kripto industriji, osnovana je u studenom 2016. Od tada je izvedeno preko 12 000 kampanja, a od siječnja 2020. mjesečno bilježi preko 280 milijuna pojavljivanja oglasa na preko 450 različitih web stranica. Od 2016. poslužio je preko 10.000 oglašivača i plasirao oglase na više od 20.000 web mjesta izdavača.

Glavne usluge Coinzille uključuju oglašavanje putem natpisa, ciljani marketing, razvoj API-ja za oglase u kampanjama, ograničavanje proračuna i mnoge druge alate koji pomažu u promociji projekta.

Aplikacija

Aplikacija je agencija sa sjedištem u San Franciscu, CA, s različitim dostupnim marketinškim i oglašivačkim strategijama dostupnim svojim klijentima. S dodatnim prodajnim uredima koji se nalaze u Los Angelesu i Washingtonu, DC, nedavno je počeo razvijati svoje konzultantske usluge R&D, i marketing s uredima u Kijevu i Ivano-Frankivsku, Ukrajina.

Marku su 2011. pokrenuli stručnjaci za blockchain, koji zapravo rade s kodom. Jedan od osnivača bio je jedan od prvih koji je napisao pametni ugovor o Ethereum blockchainu. Sada agencija Appeature na različite načine pomaže blockchain projekte, uključujući pregled njihovih poslovnih modela i predlaganje prilagodbi radi njihovog boljeg usklađivanja u kripto industriji koja se stalno mijenja.

Logotip aplikacije

Trenutno Aplikacija nudi pet primarnih usluga:

 • Savjetovanje – Pomozite tvrtkama u odabiru odgovarajuće decentralizirane tehnologije za poslovni model ili ponudu tokena.
 • Marketing – Aplikacija nudi premium marketinške usluge za poticanje kripto projekata.
 • Blockchain razvoj – Stručni tim programera tvrtke Aplikature može graditi decentralizirane aplikacije na najboljim blockchain platformama s izvršavanjem pametnih ugovora, razviti vlastiti digitalni materijal ili integrirati blockchain tehnologiju u svoj postojeći sustav.
 • Odnosi s investitorima za startupe – Praktični pristup stručnjaka s moćnim preporukama za prikupljanje sredstava i mjerilima učinka.
 • Poslovni razvoj – Provedite strategije za privlačenje globalnih klijenata i povećanje svijesti o kripto projektu.

Od 2011. Aplikacija je pomogla preko 100 klijenata u više od 150 projekata, usput prikupivši više od 300 milijuna dolara. Pomogli su u razvoju igre CryptoFights koja se temelji na blockchainu, razvili su Ethereum vilicu za Auxilium i premjestili ih Aplikacija Ethereum Proof of Stake (AEPoS), a SupplyBloc su pomogli njihovim pametnim dizajnerskim ugovorima za tokensale.

Iskrica

Sparkchain je sa sjedištem u Silicijskoj dolini, s dodatnim uredima na Manhattanu i Johannesburgu u Južnoj Africi, a osnovan je 1999. Od tada prodaje i oglašava tehnološke tvrtke u nastajanju, financijske tvrtke i najnovije blockchain tvrtke. Surađivali su s vodećim svjetskim brandovima, od početnika do Fortune 500, pokrenuli više od 1000 tehnoloških tvrtki, a njihovi su klijenti na izlascima vidjeli 17 milijardi dolara.

Koriste odnose s javnošću i integrirane marketinške kampanje kako bi pomogli svojim klijentima u izgradnji robne marke. Kao što možete zamisliti, njihova je ponuda vrlo široka, a usluge uključuju strateško planiranje na temelju podataka, programsko oglašavanje i osnovni sadržaj i promociju na društvenim mrežama.

Sparkchain logotip

Sparkchain je imao uspjeha s klijentima i prije i nakon ICO faze te je surađivao s klijentima kao što su:

 • PeerPlays
 • CoinDash
 • Elph
 • SenSay
 • Jednostavni žeton

Kroz svoju stručnost uspjeli su pomoći svojim klijentima da rastu, istovremeno postižući dodatnu prepoznatljivost marke. Zbog dokazanih rezultata prvi su izbor za mnoge projekte u svojim marketinškim kampanjama.

Zaključak

Što se tiče marketinga kripto projekta, od vitalne je važnosti pronaći marketinšku agenciju koja razumije i blockchain i marketinško izvršavanje. To znači da bi izbor marketinške agencije mogao biti jedan od najvažnijih u postojanju blockchain projekta.

Ne zaboravite da je izvršenje važno, ali nije sve. Tok komunikacije je jednako važan. Osnivačima projekata potrebna je agencija koja ih razumije i koja može učinkovito raditi bez obzira uzima li osnivač aktivnu ulogu u marketingu ili ne.

Kao što projekti kriptovaluta djeluju na različite načine, tako i marketinške agencije rade na različite načine, a odabir onog koji odgovara projektu i koji je kompatibilan s poslovnim modelom može značiti različitost između prosječne marketinške kampanje i pravog uspjeha.

Na kraju je mudra odluka odvojiti malo vremena i procijeniti nekoliko marketinških agencija kako biste vidjeli koja će pružiti najbolje usluge za potrebe projekta. Također je dobro vidjeti stil agencije prije rada s njima.

Većina agencija s gornjeg popisa pružit će besplatne početne konzultacije, a to je dobro vrijeme da ih upoznate i njihov stil i saznate koju vrijednost mogu dodati projektu. Marketing ne dolazi jeftino, ali blagodati koje pruža mogu biti neprocjenjive.

Istaknuta slika putem Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me