Aeron (ARN) pregled: Blockchain za zrakoplovnu sigurnost

Aeron je prilično jedinstven projekt koji pokušava koristiti blockchain tehnologiju na najnevjerojatniji način. Žele razviti rješenje koje će poboljšati sigurnost u zrakoplovnoj industriji.

Točnije, Aeron razvija protokol koji će voditi evidenciju bitnih zrakoplovnih dnevnika i podataka na blockchainu. To će se ažurirati u stvarnom vremenu i bit će lako dostupno svim stranama, od pilota do kontrolora ATC-a i zračnih prijevoznika. Također će biti nepromjenjiv što znači da nema šanse za neovlašteno miješanje.

Međutim, jesu li ove težnje prevelike i može li Aeron zaista napredovati?

U ovom ćemo pregledu Aerona detaljno proučiti projekt udubljujući se u članove njegovog tima, tehnologiju i razvoj. Također ćemo analizirati slučajeve dugotrajne upotrebe ARN tokena i može li se ikada suočiti s masovnim usvajanjem.

Što je projekt Aeron

Aeron stvoren je s ciljem stvaranja globalnog registra zrakoplovstva na decentraliziranoj blockchain platformi, donoseći tako prednosti blockchain tehnologije u zrakoplovnu industriju. Stvoritelji Aerona primijetili su koliko je zrakoplovna industrija u povijesti bila usitnjena i vjeruju da to mogu popraviti.

Do sada je bio izazov pronaći dobru najam malih zrakoplova ili dobru školu leta. Privatni piloti ponekad se bore zadržati licencu, a vlasnici zrakoplova teško mogu pronaći iznajmljivače koji im pomažu da otključaju vrijednost svog zrakoplova. Stvaranjem globalnog registra Aeron će olakšati takve zadatke. Stavljanjem svih ovih podataka na blockchain učinit će ih slobodno dostupnima svima i riješit će mnoge probleme u zrakoplovnoj industriji.

U najosnovnijem smislu, Aeronov plan je stvoriti blockchain bazu podataka o školama letenja i iznajmljivanju malih zrakoplova. Sustav će biti globalni i decentraliziran te će imati internetski portal za lakši pristup.

Oni također planiraju stvoriti sustav evidentiranja, konačno uklanjajući zastarjelu metodu čuvanja svega u fizičkom papirnatom dnevniku. To će riješiti pilote brige da bi se njihovi zapisi o letu mogli izgubiti, oštetiti ili uništiti jer će biti nepromjenjivo pohranjeni na blockchainu.

Aeron vjeruje da sustave upravljanja zrakoplovstvom treba uvesti u moderno doba, jer su trenutno zastarjeli. To dovodi do neučinkovitosti kojih se Aeron nada da će se riješiti nakon što se njihova globalna baza podataka koristi u cijeloj zrakoplovnoj industriji.

Ovo ne samo da će poboljšati učinkovitost i vođenje evidencije, već bi zapravo moglo spasiti živote čuvanjem kritičnih dnevnika leta i mehaničkih zapisa u nepromjenjivoj bazi podataka kojoj svatko može pristupiti u bilo kojem trenutku.

Aeron tehnologija

Osnovni sustav Aerona je njegova decentralizirana globalna baza podataka o školama letenja i privatnim iznajmljivanjima malih zrakoplova temeljenih na blockchainu. Ta se platforma naziva Aeron Register i sagrađena je na bloku Ethereum. Osim pohrane podataka o privatnim iznajmljenim malim letjelicama i školama letenja, Aeron Registar omogućit će i evidentiranje i pohranu dnevnika održavanja zrakoplova i pilota leta. Snaga cijele platforme je token ARN.

Razvojni programeri sustav su nazvali “zrakoplovnom kompanijom u džepu”, a osmišljen je s jednostavnom provjerom valjanosti, pouzdanošću i integritetom kao osnovnim značajkama.

Nepromjenjiva priroda blockchain pohrane znači da nakon što pilot unese podatke iz dnevnika, ne može se mijenjati. Zapisnik leta pilota i dalje se može provjeriti, a svatko može pregledati cijeli zapisnik leta kako bi potvrdio da pilot ima sve iskustvo leta za koje tvrdi da.


Aeron Registar također se može koristiti za bilježenje dnevnika održavanja zrakoplova i praćenje rezervnih dijelova. To omogućuje potvrdu autentičnosti dijelova, a održavanje se može revidirati kako bi se osiguralo da udovoljava svim potrebnim standardima zrakoplovne industrije.

Pregled tehnologije Aeron

Aeron blockchain pregled. Izvor slike: Aeron Jedan dojavljivač

Aeron Register izgrađen je na sustavu pametnih ugovora koji se koristi za pohranu različitih zapisa dnevnika. Pametni ugovori također mogu izvršavati ugovore o najmu i bilo koji ugovor o vremenu ili podjeli troškova između pilota i vlasnika zrakoplova.

Ne zaboravimo ARN token, koji pokreće čitav Aeron Register. Svatko tko želi pristupiti upisu u Aeron Register morat će koristiti ove ARN tokene za bilježenje podataka. Aeron tim također predviđa upotrebu ARN tokena u budućnosti kao plaćanje za najam malih zrakoplova ili školarine letačkih škola.

Aeron ima pokrenut i aktivan portal koji uživo radi aerotrips.com gdje je moguće početi steći ideju o tome kako će platforma raditi. Ovaj je portal već integriran s blockchainom i prihvaćaju se ARN plaćanja. Baza podataka iza portala već je premještena u blockchain i potpuno je decentralizirana.

Mobilne aplikacije dostupne su za pilote na obje Android i iOS koji omogućuju nepromjenjivo pohranjivanje dnevnika leta na blockchain. To također znači kraj glomaznih i teških dnevnika leta. Sada piloti mogu imati pristup svom dnevniku leta s bilo kojeg mobilnog uređaja, bilo kada i bilo gdje.

Aeron tim

Osnovni tim Aerona čine zrakoplovni inženjeri i entuzijasti, certificirani piloti, poslovni stručnjaci i nadareni programeri Solidity. Voditelj tima je izvršni direktor Artem Orange, koji u Aeron dolazi s više od 15 godina iskustva u financijskom i telekomunikacijskom sektoru. Orange je serijski poduzetnik u tehnološkom prostoru, a prije je radio kao izvršni direktor dva nacionalna mobilna operatora.

Tehnička direktorica u Aeronu je Nadežda Barkanova, koja je prethodno bila inženjer upravljanja zračnim prometom s desetak godina iskustva. Ona ima specijalnosti u računalnom treningu i simulacijama, kao i puni ciklus izrade zrakoplovnih baza podataka.

Članovi Aeron tima

S lijeva: Artem Orange (CEO), Nadežda Barkanova (CTO), Konstantin Gertman (CDO)

CDO Aerona je Konstantin Gertman, koji je certificirani pilot od 2013. Još važnije, ima više od 14 godina iskustva u financijama, istraživanju tržišta i savjetovanju.

Informacije o ostalim članovima jezgrovitog tima Aerona mogu se naći na njihovom web stranica.

Aeron zajednica

Aeron je izgradio prilično veliku bazu sljedbenika na Twitteru i u Bitcointalk forumi, ali zajednica sigurno nije aktivna. Ako pogledate subreddit, the Cvrkut feeda i Bitcointalk foruma vidjet ćete da je većina aktivnosti jednostavno Aeron objavljivanje vijesti i ažuriranja o njihovom napretku. Iako je dobro što tim nastavlja ažurirati zajednicu, nedostatak odgovora, pitanja ili interakcije donekle je zabrinjavajući.

Unatoč tome, čini se da Aeron tim prilično aktivno ažurira informacije o projektu i statistiku na drugoj ključnoj platformi zajednice. To je na informativnom portalu Binance gdje su nedavno nagrađeni Značka Zlatna etiketa.

Informacije o Binanceu zlatna etiketa je nagrada koja se dodjeljuje onim projektnim timovima koji “redovito informiraju entuzijaste blockchaina”. Dakle, iz perspektive pojedinaca u Binance info-u, čini se da Aeron tim čini dobar posao u održavanju svoje stranice projekta ažuriranom. Binance je također primarna razmjena za Aeron pa možda ima smisla redovito ažurirati njihovu stranicu.

Token ARN

Aeron je proveo ICO u rujnu i listopadu 2017. godine, prikupivši samo 5,7 milijuna dolara od tvrde granice od 30 milijuna dolara. Postojala je pre-ICO od 1. rujna do 19. rujna, a slijedila je ICO koja je trajala do 31. listopada. U optjecaju je 18 000 000 ARN tokena i ukupna ponuda 20 000 000 ARN tokena.

Rani ulagači vjerojatno nisu baš zadovoljni jer je ICO cijena ARN-a iznosila 0,50 američkih dolara, ali od 8. veljače 2019. ARN token vrijedi samo 0,27 američkih dolara ili gotovo polovinu ICO cijene. Vjerojatno je da se pad može barem djelomično položiti pred noge medvjeđeg tržišta u kripto, starom više od godinu dana.

Binance ARN

Registrirajte se na Binance i kupujte ARN tokene

ARN token dosegao je najvišu razinu od 8,67 dolara 5. siječnja 2018., ali je brzo pao s te visine i neprestano opada tijekom 2018. Popa je bila viša u listopadu 2018. kada je pokrenuta aplikacija mobilnog pilota koja je token podigla iznad 0,80 američkih dolara kratko, ali skup je trajao samo nekoliko tjedana prije nego što je propao.

Kao ERC-20 token ARN se može pohraniti u bilo koji od ERC-20 kompatibilnih novčanika.

Oni koji su zainteresirani za kupnju ARN tokena mogu to učiniti na brojnim burzama, ali najveći promet do sada je na Binance burzi. Ostale mogućnosti uključuju ABCC, BCEX, Bithumb i CoinMex.

Aeron razvoj

Ako želite izravno navesti koliko se posla radi na projektu, pomaže vam pogledati njihove GitHub-ove. Većina projekata gurat će kôd u svoja spremišta, tako da je broj obveza koda i aktivnosti korisna metrika.

Odlučio sam pogledati GitHub za Aeron promatrati sve njihove obveze koda tijekom protekle godine. U ovim spremištima zapravo nije bilo aktivnosti. Najnovije aktivnosti u vezi s ažuriranjima web stranice Aeron.

Aeron GitHub

Broj predavanja koda za sva Aeron spremišta

Posljednje ažuriranje koda za Aeron pametni ugovor došlo je u veljači 2018. Naravno da je moguće da tim nije objavio ova ažuriranja i da su na tome radili izvan mreže. Međutim, zajednica bi željela vidjeti javni napredak izvršavanja koda.

To je osobito istinito kada uzmete u obzir količinu posla koji tim želi obaviti kao dio svog plana za 2019. godinu.

Putokaz

Aeronov tim nedavno je dao novost u vezi s ovom mapom. Naveli su niz novih značajki koje bi željeli uključiti u platformu Aeron. To uključuje sljedeće:

  • Pilot modul: To će omogućiti pilotima da analiziraju određenu situaciju u stvarnom vremenu nadgledanjem svojih dnevnika leta.
  • Modul vlasnika zrakoplova: Ovaj modul omogućit će vlasnicima i operatorima određenog zrakoplova da upravljaju njegovim profilom. Također će moći pristupiti prošlim zapisnicima leta i provjeriti mogu li određeni piloti letjeti tim zrakoplovom na temelju njihove medicinske dokumentacije i obuke
  • Modul zrakoplovnih vlasti: To će vladajućim nacionalnim zrakoplovnim vlastima ponuditi pristup pilot profilima i zapisnicima održavanja zrakoplova. Ovo će automatski poslati obavijest dotičnoj agenciji ako pilotska ovjera bude blizu da istječe
  • Aerotrips Global Flight Club: To će stvoriti okvir za podršku svjetskoj mreži škola letenja. Cilj ove inicijative je omogućiti najučinkovitiju razmjenu informacija studentima zrakoplovstva širom svijeta

Aeronov tim nije dao određeni vremenski raspored za bilo koju od ovih nadogradnji platforme. Međutim, oni imaju detaljniju raščlambu onoga što bi željeli postići kao projekt za prvih šest mjeseci godine.

Aeron Roadmap 2019

Aeron Roadmpe za 2019. godinu na početnoj stranici

Kao što ste mogli primijetiti, mi smo već u veljači i oni tek trebaju objaviti svoju integraciju Salesforcea. Bit će zanimljivo vidjeti može li tim udovoljiti tim rokovima tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

Zaključak

Aeron je izbrusio određeni problem u zrakoplovnoj industriji i nudi dobro rješenje za zastarjele i neučinkovite metode bilježenja i pohrane podataka. S nepromjenjivim sustavom vođenja evidencija temeljenim na blockchainu, zrakoplovna industrija skočila bi u 21. stoljeće.

Pomalo je obeshrabrujuće vidjeti nedostatak sudjelovanja zajednice i depresivnu cijenu ARN tokena, ali čini se da Aeron tim napreduje bez obzira. Iako su postigli neke od svojih prethodnih prekretnica, razvojni će se posao morati znatno poboljšati ako žele ispuniti ciljeve iz svoje mape puta za 2019..

ARN token trenutno ima tržišnu granicu koja ga stavlja na 370. mjesto na Coinmarketcap.com, ali to bi se lako moglo promijeniti širem usvajanjem iz zrakoplovne industrije. Aeron radi na tom usvajanju, ali budući da je zrakoplovstvo ukorijenjeno, promjena u industriji mogla bi potrajati prilično dugo.

Istaknuta slika putem Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me