A legjobb IOTA pénztárcák: Mit kell figyelembe venni

Az IOTA egyike azoknak a kriptovalutáknak, amelyeket nem csak a blockchain technológiával fejlesztenek. Az IOTA esetében az alkalmazott technológia a Directed Acyclic Graph (DAG) technológia, és az IOTA hálózatukat „The Tangle” -nek hívja..

Meggyőző technológia, amely megelőzheti a blokkláncot. Lehet, hogy már hallott róla, és ugyanígy érez, ezért azt tervezi, hogy csak néhány IOTA. Ismeri a legjobb IOTA pénztárcákat az érmék tárolásához?

Ezt tárgyalja a cikk többi része, mert kritikus fontosságú, hogy az érmék tárolásához biztonságos pénztárcát válasszon. Ha jelenleg IOTA van egy pénztárcában, ez jobb, biztonságosabb és biztonságosabb alternatívákat kínál.

Nemcsak átnézem az IOTA tárolásához jelenleg rendelkezésre álló legjobb pénztárcákat, hanem a jelenleg fejlesztés alatt álló feltörekvő pénztárcákat is.

Miért van szüksége IOTA pénztárcára

Amikor IOTA-t vásárol tőzsdén, és a pénztárcájában tartja, akkor nem igazán irányítja az érméket. A pénzváltó továbbra is rendelkezik az érmék magánkulcsaival, így a valóságban ők irányítják az érméket.

Miért van szükség IOTA Wallertre

Kép a Fotolia-n keresztül

És növeli az érmék biztonságának hiányát: ha cserében maradnak, akkor veszélybe kerülnek azok a hackerek, akik bejuthatnak a központ központi szervereire és ellophatják az érméket..

Biztos vagyok benne, hogy jól ismeri az összes feltörést, amely a Bitcoin első 2009-es megjelenése óta történt.

Ott volt az Mt. Gox hack (460 millió dollár), Bitfinex hack (72 millió dollár), a CoinDash Ethereum hack (7 millió dollár) és sok más kisebb és nagyobb hack.

És tudod, mi történt szinte mindazokkal, akiknek érméi voltak ezeken a tőzsdéken, amikor feltörték őket? Elvesztették az érméiket. Néhányat visszaszolgáltattak, de sokkal gyakoribb, hogy az alapok csak örökre elvesznek. Ezért olyan fontos, hogy az érméket a pénztárcáról a saját biztonságos pénztárcájába helyezze.


Ez megmagyarázza, miért olyan fontos az IOTA pénztárca.

Melyik IOTA pénztárca a legjobb

Annak ellenére, hogy az IOTA 2015 óta fejlesztés alatt áll, nem sok pénztárca támogatja az érmét. Az alábbiakban három van, amelyeket azonnal felhasználhat.

GUI IOTA könnyű pénztárca

Kezdem a GUI IOTA könnyű pénztárca mert nagyon egyszerű telepíteni és tökéletes a kezdő kriptovaluta befektető számára.

Azért is remek, mert elérhető Windows Linux és Mac számára. Sajnos mobileszközökön nem működik, csak asztali számítógépeken.

IOTA asztali grafikus felhasználói felület

IOTA Light Wallet GUI interfész. Forrás IOTA

Asztali pénztárcaként jó biztonság – ugyanolyan jó, mint a saját számítógépe. Ön birtokolja a magánkulcsokat, és soha nem tárolja azokat harmadik fél.

Van egy teljes csomópont is ebben az ügyfélben, és a telepítéskor megkérdezi, hogy telepíteni szeretné-e a teljes vagy a könnyű csomópontot. Ha Ön kezdő, és csak egyszerűen szeretné megtartani a dolgokat, és tárolja az IOTA-t, válassza ki a könnyű csomópontot. Ha azonban IOTA-t szeretne keresni, igazolja, hogy rendelkezünk IOTA teljes csomópont útmutatóval.

Nostalgia IOTA könnyű pénztárca

A Nostalgia IOTA könnyű pénztárca egy másik asztali pénztárca, amely elérhető Windows, Linux és Mac számára. Köztudott, hogy biztonságos, de használata nem egyszerű, ezért a kezdőknek érdemes kétszer is átgondolniuk, mielőtt ezt a pénztárcát választanák. Szüksége lesz a kódolás alapvető ismereteire.

Ha tudja használni a Nostalgia pénztárcát, akkor a leggyorsabban hozzáférhet az IOTA hálózathoz, ami remek fizetéskor vagy fizetéskor.

Útmutatást kaphat a könnyű pénztárca létrehozásához itt, valamint a teljes csomópontú pénztárcára mutató linkek, ha elég fejlett vagy ahhoz, hogy használhasd.

IOTA Wallet for Android

Utolsó, de nem utolsósorban a IOTA pénztárca Androidhoz. Természetesen ez egy mobil pénztárca, amely nagyon kényelmes, de nem olyan biztonságos, mint az asztali pénztárca.

IOTA Android mobil pénztárca

IOTA Android mobil pénztárca. Forrás: Google Play Store

A pénztárca beállítása ugyanolyan egyszerű, mint a Google Play áruházból való letöltés és az Android-eszközre történő telepítés. A telepítés után könnyen tárolhatja, fogadhatja és elküldheti az IOTA-t. Tartalmaz még egy QR-szkennert, egy jelölőt, amely megmutatja az IOTA-fiat árfolyamot, valamint további jelszóeszközöket a pénztárca biztonságának megőrzéséhez.

Ez a pénztárca viszonylag új jövevény, és még mindig béta állapotban van, így korántsem csiszolt. Valójában 2,7 csillagos besorolással rendelkezik a Play áruházban, és számos panasz érkezik a felhasználóktól különböző hibák miatt.

IOTA Trinity pénztárca

Az IOTA Trinity pénztárca ígérkezik az eddigi leginkább felhasználóbarát és legbiztonságosabb IOTA pénztárcáról. Csak kevesebb, mint egy hónapig van bétaverzióban, de eddig a vélemények mind jók. Letöltheti Androidra itt vagy iratkozzon fel iOS bétatesztelőként itt. Az asztali verziót állítólag kiadják „A nem túl távoli jövőben”.

A Szentháromság számos funkcióval rendelkezik, beleértve az ujjlenyomat-hitelesítést, az alap- vagy a szakértői módot, a helyi vagy távoli PoW-t, a papír pénztárca nyomtatásának lehetőségét és még sok minden mást. Megtekintheti az összes jelenlegi funkciót, valamint a tervezett jövőbeli szolgáltatásokat itt.

Trinity Mobile IOTA pénztárca

Trinity Mobile IOTA pénztárca felhasználói felület. Forrás: Google Play Store

Személy szerint úgy érzem, hogy a Trinity pénztárca a legjobb, és várni fog az asztali verzió megjelenésére.

Atomic IOTA pénztárca

Egy másik IOTA asztali pénztárca, amelyet megnézhet, az Atomic pénztárca. Ez egy multicoin pénztárca, amely több mint 300 egyéb érmét támogat.

A beépített cserefunkció segítségével gyorsan és egyszerűen cserélhet más kriptovalutákat is. Ez összeköti Önt a Changelly vagy a Shapeshift céggel, hogy gyorsan és egyszerűen eladhassa MIOTA-ját az összes támogatott érméhez. Az érmék mindig a gépeden maradnak, miközben te irányítod a privát kulcsokat.

IOTA Atomic Wallet

Az Atomic pénztárca felhasználói felülete Mac és Mobiltárcán

Az Atomic pénztárca lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy gyorsan és egyszerűen hozzáadhassa saját ERC20 tokenjeit, amennyiben a MIOTA kivételével más érméket akarnak tárolni. Ügyfélszolgálatuk van abban az esetben, ha segítséget szeretne kérni ennek végrehajtásához.

Jelenleg az Atomic Walllet elérhető Windows, Linux és Mac alapú gépeken. A következő hónapokban a mobil támogatás bevezetését tervezik.

Az IOTA papír pénztárca

A papír pénztárca valójában nem más, mint a magánkulcsai, amelyeket felírnak egy darab papírra, és valahol biztonságos helyen tárolnak hűtőházban. A fenti Trinity pénztárca segítségével gyorsan és egyszerűen készíthet papírpénztárcát.

Csak ügyeljen arra, hogy valahol biztonságban legyen lopás, vízkár, tűz és minden más ellen, amely veszélyeztetheti a magánkulcsokat. Valójában érdemes több példányt megőrizni számos biztonságos helyen.

Újdonságok az IOTA pénztárcákban

Ezen a ponton valószínűleg arra kíváncsi, hogy milyen egyéb lehetőségei lehetnek, és az az igazság, hogy ezek mind a jelenlegi lehetőségek. Az igazság az, hogy az IOTA platform még fejlesztés alatt áll, és amíg késztermék-pénztárca támogatása valószínűleg második szempont marad.

Bár a jelenleg elérhető IOTA pénztárcák mennyisége nagyon korlátozott, van néhány új, amelyek jelenleg fejlesztés alatt állnak.

Nelium pénztárca

Nelium egy másik felhasználóbarát pénztárca, amely most jön a bétaverzióba. Látogathat a webhelyükre, és hozzáadhatja e-mail címét a béta hozzáférést kérő listához. A Trinity pénztárcával ellentétben a Nelium csak mobil pénztárca, és nem lesz asztali verziója. Elsődleges eladási pontja, hogy súrlódásmentes, és megkönnyíti az átvitelt, és megszünteti a manuális beállítások és változtatások szükségességét. Ez ideális lehet a kezdők számára.

Nelium IOTA Wallet felhasználói felület

Képek a Nelium felhasználói felületről. Forrás: Nelium.io

A pénztárca a magánkulcsokat és a magokat csak a mobileszközén tárolja. Soha nincsenek kitéve a Nelium szervereknek. A felhasználói felületet úgy tervezték, hogy intuitív és könnyen használható legyen, és van egy QR-kód opció is, amely a lehető legkönnyebbé teszi az átviteleket.

Ledger Nano S IOTA

Az IOTA csapata bejelentette, hogy a Ledger még áprilisban azon dolgozik, hogy Nano S hardvertárcája kompatibilis legyen az IOTA-val. Továbbra is türelmesen várunk, mivel ez egy játékváltó lesz a pénztárca biztonságában az IOTA-tulajdonosok számára.

Mint azt már tudhatod, a Ledger Nano S egy olyan hardveres pénztárca, amely nagyjából annyira biztonságos, amennyire csak a kriptovaluta tárolójában lehet. Még akkor is, ha a készüléket ellopták, helyreállíthatja az IOTA-t, és nincs más pénztárca, amely ezt állíthatná.

Befektetés jár, ha a Ledger Nano S-t vásárolja, és 2018 augusztusától 99,99 dollárért árulnak a hivatalos Ledger webhelyen.

Következtetés

Most, hogy végigjárta az egész útmutatót, alaposan meg kell gondolnia, melyik IOTA pénztárca szolgálja a legjobban az Ön igényeit.

Szüksége van pénztárcára útközben? A mobil pénztárca a legjobb megoldás. Akarja a legnagyobb biztonságot? Válasszon hardveres pénztárcát, vagy ha túl sok a költség, inkább papírpénztárcát használjon. Vagy megteheti a középutat és elmehet egy asztali pénztárcával.

Az IOTA pénztárcák jelenleg korlátozottak, de a Trinity bétaverzióban és a Ledgerből hamarosan érkező támogatással rendelkeznie kell minden szükséges pénztárca erőforrással. Esetleg használjon asztali pénztárcát csomópontként, és amint a Főkönyv hozzáadja az IOTA támogatást, az érmék nagy részét vigye oda biztonsága érdekében.

Bármit is dönt, tudnia kell, hogy az IOTA projekt halad előre, és a fejlesztők elkötelezettek egy olyan kriptopénz létrehozása mellett, amely megváltoztatja a blokklánc arcát azáltal, hogy nem használják a blokklánc-technológiát.

MIOTA vásárlási helyek:

  • Binance Exchange
  • Huobi
  • HitBTC

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map