Najbolji Omisego novčanici: Najbolja mjesta za pohranu OMG tokena

OmiseGo (OMG) ambiciozan je projekt koji pokušava “odbaciti banku”.

Oni stvaraju interoperabilnu financijsku mrežu koja je decentralizirana i otvorena, što tradicionalnih posrednika, poput banaka, više nije primarno sredstvo za prijenos magaraca. OmiseGo je mreža koja je zapravo u vlasništvu dionika.

S obzirom na količinu interesa za projekt, postoji mnogo korisnika koji bi tražili najsigurnije i najučinkovitije načine za pohranu svojih OMG tokena.

U ovom postu pregledat ću nekih 7 najboljih OmiseGo novčanika i opcija za pohranu. Također ćemo vam dati ono što trebate znati kako biste sigurno pohranili svoj OMG i zaštitili ga od hakera..

Top 7 OmiseGo novčanika

S obzirom da je OMG ERC20 token, to znači da za pohranu tih tokena možete koristiti bilo koji broj ili ERC20 kompatibilne novčanike. To je također korisno jer će mnogi korisnici nesumnjivo imati veliku kolekciju tokena izdanih na Ethereum Blockchainu i stoga su ERC20 inačice.

Naš izbor novčanika temeljio se na brojnim čimbenicima za koje mislimo da su najvažniji za bilo kojeg vlasnika kriptovaluta. To uključuje stvari kao što su jednostavnost upotrebe, podrška zajednice i, što je najvažnije, sigurnost. Te smo novčanike posložili po redoslijedu.

Ledger Nano S (hardverski novčanik)

Ako ste se neko vrijeme bavili kriptovalutama, vjerojatno znate koliko je važna sigurnost u zaštiti privatnih ključeva. A što se tiče novčanika, teško je pobijediti sigurnosne značajke Ledger Nano S. Ako vam je potrebna izvrsna sigurnost prilikom pohrane vaših OMG tokena, Nano S ne može biti pobijeđen.

Ledger Nano S OmiseGo

Nabavite svoj Ledger Nano S već danas

Evo nekoliko važnih značajki uključenih u Ledger Nano S:

 • Dvostruka potvrda transakcija na LED zaslonu i putem fizičkog gumba;
 • Sigurnost PIN koda;
 • Potpuna izrada sigurnosnih kopija i šifriranje računa;
 • Provjere drugog čimbenika kako bi se izbjegao zlonamjerni softver;
 • Podržane stotine kriptovaluta;
 • Postavljanje u samo nekoliko minuta.

Iako je Ledger skup u usporedbi s rješenjima softverskih novčanika, po cijeni od 69,99 USD to je povoljno jer ne možete staviti cijenu na mir. Ako imate više od nekoliko stotina dolara vrijedne OMG ili druge kriptovalute, isplati se uložiti.

Trezor Model One (hardverski novčanik)

Još jedan vrlo popularan hardverski novčanik koji biste možda trebali uzeti u obzir je Trezor Model One. To prodaje tvrtka sa sjedištem u Pragu pod nazivom Satoshi labs i nešto je skuplja od Ledger Nano-a po cijeni od 69 eura + PDV.


Slično kao i knjiga, vaši se privatni ključevi čuvaju na uređaju, što znači da nikada nisu izloženi internetskom okruženju. Trezor ćete povezati s računalom putem USB kabela koji će zatim koristiti softver Trezor „Bridge“ za interakciju s dodatkom za preglednik..

Trezor korisničko sučelje OMG

Korisničko sučelje Trezor novčanika. Slika putem Trezor Blog

Trezor Model One može pohraniti do 700 različitih kripto kovanica, uključujući potpuni popis ERC20 tokena. U slučaju ovih ERC20 tokena, koristi sučelje preglednika MyEtherWallet (više o tome u nastavku).

Iako bi Trezor Model One početne razine trebao biti idealan za vaš OMG i kolekciju drugih ERC20 tokena, postoje neki novčići koje on ne podržava. Na primjer, trenutno nema podršku za Ripple (XRP), Cardano (ADA), Monero (XMR) i brojne druge kovanice.

Ako su to novčići koje imate u portfelju i koje biste željeli pohraniti u novčanike, možda biste trebali razmotriti Trezor Model T. To košta 149 eura + PDV i dolazi s LCD zaslonom u boji s kojim možete komunicirati. Također ima podršku za mnogo više novčića. Možete vidjeti cijeli popis ovdje.

Jaxx (stolni / mobilni / mrežni novčanik)

Jaxx je rebrendiran i ponovno pokrenut početkom ove godine kao Jaxx Liberty a po svemu sudeći nova verzija je superiornija od starije verzije. Korisnici su bili vrlo pozitivni, jer je Jaxx Liberty imao povećanu sigurnost i mogućnost pohrane 85 kripto valuta, a više ih se redovito dodaje.

Novčanik OmiseGO Jaxx

Korisničko sučelje Trezor novčanika. Slika putem Jaxx Blog

Čini se da jednu značajku koju korisnici zaista cijene jest da Jaxx Liberty ima verzije novčanika za stolne računale, mobilne uređaje i mrežne mreže koje se sinkroniziraju na svim uređajima na kojima koristite novčanik. Stolna inačica radi sa sustavima Windows, Linux i OSX, dok je mobilna verzija dostupna za iOS i Android, a postoji čak i Chromeovo proširenje za korisnike mrežnih novčanika.

Jaxx postoji od 2014. godine, a tim nastavlja koristiti svoje iskustvo za poboljšanje novčanika. Izuzetno je prikladan za upotrebu i svatko bi trebao moći lako skladištiti i upravljati svojim OMG-om u Jaxx Liberty. Također ima ugrađeni ShapeShift za jednostavnu razmjenu vaših kriptovaluta.

Exodus (Desktop novčanik)

Od svog lansiranja Exodus novčanik široko se smatra jednim od najprihvatljivijih i estetski najprijatnijih novčanika s kripto valutama. A budući da je riječ o stolnom novčaniku, pruža izvrsnu sigurnost, iako je tim Exodusa donio odluku da ne uključuje dvofaktorsku autentifikaciju.

Exodus neće pohraniti samo vaše OMG tokene, nego će pohraniti i gotovo 100 drugih kriptovaluta, s tim da se više redovito dodaje. A integracija Shape Shift omogućuje jednostavnu razmjenu.

Exodus novčanik OmiseGo

Korisničko sučelje novčanika Exodus

Exodus se može koristiti sa sustavima Windows, Linux i Mac OS i pruža vam izvrsnu platformu za pohranu i upravljanje vašim kriptovalutama.

MyEtherWallet (web novčanik)

Ako ste upoznati s Ethereum i ERC-20 tokenima, vjerojatno su vam poznati MyEtherWallet (MEW). Riječ je o novčaniku Ethereum s otvorenim kodom koji je objavljen 2015. godine i brzo je postao najpopularnije preferirano internetsko rješenje za pohranu tokena Ethereum i ERC-20. Osim što možete pohraniti svoj OMG, u MEW možete pohraniti bilo koji drugi token kompatibilan s ERC-20, što ga čini izuzetno fleksibilnim rješenjem za pohranu kovanica.

Iako MEW nazivamo web novčanikom, i tako većina ljudi misli na to, to nije potpuno točno. Koristite alat MEW za stvaranje novih Ethereum novčanika, ali svi podaci i privatni ključevi ostaju na uređaju koji stvara novčanik. MEW poslužitelji nikada ne primaju vaše privatne ključeve i oni ostaju sigurni kao i vaš vlastiti uređaj.

MEW je mnogo više od novčanika, to je način pristupa i sučeljavanja s Ethereum blockchainom. To vam također daje mogućnost korištenja MEW-a zajedno s drugim novčanicima, poput hardverskih novčanika Ledger i Trezor, ili službenim novčanikom Ethereum. Ili ga možete koristiti kao samostalni novčanik.

Generator novčanika MEW također se može preuzeti i koristiti izvan mreže, za najsigurniju generaciju novčanika. Kada se koristi na ovaj način, može se stvoriti novčanik i pohraniti sredstva bez da ga internet ikad dotakne. Ovo u potpunosti eliminira mogućnost da vam haker ukrade OMG. Nije tako prikladno kao korištenje MEW-a na mreži, ali pruža vam vrhunsku sigurnost.

Možda ste naišli i na MyCrypto novčanik koji je gotovo identičan MEW-u. To je zato što su ga neki od osnivača MEW-a račvali s obzirom na spor koji su imali. Gotovo je identičan i možete pročitati naš MyEtherWallet & Usporedba MyCrypto za više informacija.

MetaMask (dodatak za preglednik)

MetaMask je dodatak koji se instalira kao dio vašeg web preglednika. Surađuje s Google Chromeom, Operaom, Firefoxom i novim Brave preglednikom tvrtke BAT. Budući da je dodatak za preglednik, možete ga instalirati i pokrenuti za samo minutu ili dvije. A osim što radi kao novčanik, pruža vam i puni pristup Ethereum blockchainu, tako da se može koristiti za pristup mnogim novim cool aplikacijama koje se razvijaju i objavljuju za korisnike Ethereuma.

Dodatak za preglednik Metamask OMG

Korisničko sučelje dodatka za preglednik MetaMask. Slika putem Trgovina Chrome

MetaMask je razvijen posebno za olakšavanje i intuitivnije pristupanje decentraliziranim aplikacijama, a opći je konsenzus da su oni uspješni. MetaMask olakšava rad s dapps-om na Ethereumu.

MetaMask je ujedno i Ethereum novčanik koji u potpunosti funkcionira, što ga čini prikladnim rješenjem za pohranu vaših OMG tokena i svih ostalih ERC-20 tokena stvorenih na Ethereum blockchainu. Možete ga povezati i s Ethereum testnetom kao razvojnim alatom, a povezuje se s MyEtherWalletom. Sve u svemu, to je cjeloviti i izuzetno funkcionalan način interakcije s Ethereum blockchainom.

Novčanik za papir OmiseGo

Ne postoji namjenski generator novčanika za papir posebno za OMG, ali nije ni potreban. Novčanik s papirom jednostavno stavlja vaše privatne ključeve na fizički medij, u većini slučajeva papir. Možete napisati svoje privatne ključeve na komad papira, a to bi bio papirnati novčanik. Namjenski papirnati novčanici jednostavno dodaju vizualno privlačne elemente i QR kodove.

Istina je da ne postoji generator papirnatih novčanika posebno za OMG, ali MyEtherWallet možete koristiti za generiranje papirnatih novčanika za bilo koji token ERC-20, uključujući OMG. Svaki put kad se s MEW kreira novi novčanik, daje vam mogućnost ispisa papirnatog novčanika.

Ako ga koristite na izvanmrežnom računalu, stvoreni papirnati novčanik siguran je od hakera. To je zato što se čuva u onom što se naziva “hladnjačom” u zračnom okruženju.

Zaključak

Ukratko, vjerojatno je najbolje da nabavite hardverski novčanik za svoje veće OMG imanje. Ako ne želite potrošiti novac, možete razmotriti papirnati novčanik koji se čuva na sigurnom i nezaboravnom mjestu. Tada biste mogli razmotriti Metamask ili Jaxx za svoje redovitije OMG transakcije.

Iako su ovo neki od najboljih OmiseGo novčanika koji su nam ugodni, postoji mnogo više novčanika kompatibilnih s ERC20 koje možete iskoristiti. Ako ćete koristiti drugi novčanik, pobrinite se da on ima odgovarajuću potporu zajednice i da ga programeri ažuriraju..

Nakon što pohranite svoje OMG tokene, trebali biste biti sigurni da slijedite kripto sigurnost 101. To uključuje stvari kao što su izrada sigurnosnih kopija sjemena, izbjegavanje preuzimanja sumnjivih datoteka, kao i suzdržavanje od objavljivanja vašeg posjeda.

Nitko ne mora znati što ste Hodling!

Mjesta za kupnju OMG-a:

 • Binance
 • Huobi
 • HitBTC
 • Bittrex
 • Poloniex
 • KuCoin

Istaknuta slika putem Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me