MasterNodes: Što trebate znati da biste ostvarili pasivni dohodak

Nema ničega toliko traženog kao ulaganje koje će vam isplatiti redoviti tok prihoda. Bilo putem dividendi, kamata ili na neki drugi način, pojam predvidljive zarade vrlo je primamljiv.

Dok se prvi put nije predstavio koncept masternode hostinga, zarađivanje novca putem kriptovaluta zahtijevalo je zadržavanje samog sredstva i nadajući se povećanju cijene. Iako je možda bio unosan, bio je i prilično rizičan s obzirom na to da bi cijena mogla pasti.

Kreditna kartica IQ Option Trade

Međutim, s masternode hostingom redoviti povrati kriptovaluta koji su relativno stabilni sada su stvarnost. Ako vam nije potpuno jasno što je masternoda, u ovom ćemo vam opsežnom postu donijeti brzinu.

Što je MasterNode

Masternode

Izvor slike: Dijaprojekcija

Masternode je u osnovi poslužitelj na decentraliziranoj mreži. Ova masternoda dovršit će radnje koje obično nisu moguće s ostalim čvorovima na mreži. To mogu biti značajke poput izravnih transakcija ili privatnih transakcija.

Te masternode mogu biti relativno složene i skupe za izvođenje, pa stoga nisu uvijek otvorene uobičajenim operatorima čvorova. Međutim, oni su nagrađeni za rad s masternode postotkom od nagrade bloka. Ova vremena isplate razlikovat će se ovisno o dotičnoj kriptovaluti.

Glavna prednost opcije masternode je ta što oni koji njima upravljaju mogu neprestano zarađivati ​​kriptovalute, a da se ne moraju uključiti u stvarno rudarenje kovanica. Iako postavljanje masternode može biti skupo, mnogo je lakše nego postavljati rudarske platforme.

“Trošak” pokretanja masternode u osnovi je samo stavljanje velikog posjeda kovanica na mrežu što bi operateru dalo status masternode. Iako ovo može biti prilično velik broj, uložili su ih i operator ih uvijek može izvaditi i prodati ako želi.

Mnogi mogu pomisliti da ovo jako sliči na kovanice Proof-of-Stake (POS) gdje netko zarađuje na temelju određene količine udjela. Iako vam obje omogućuju redovito zarađivanje cryppo-a, masternode se također koriste s kovanicama Proof-of-Work (PoW).

Stoga bi vas sada moglo zanimati ulaganje vlastitih kovanica i postavljanje masternode. Ono što je najvažnije je koliko će vam ovo vjerojatno biti profitabilno.

Što može zaraditi operater Masternode?

Brojni su čimbenici koji će utjecati na vašu zaradu kao majstorije. To uključuje određeni kovani novac koji je odabran, porast cijene tog kovanica i određeni protokol.

Masternode će zahtijevati od operatera da se osvrne oko sebe i pronađe kovanice koje nude najveći potencijalni mjesečni ROI. Međutim, jedan od najvažnijih dijelova te jednadžbe je očekivana apresijacija cijene novčića.


Zbog činjenice da ulažete ove kovanice, i dalje ste izloženi povećanju cijena u vašem posjedu. Štoviše, s obzirom na to da svoj prihod zarađujete na samom kriptokovanici, fiatni povrat vaše investicije također je promjenjiv.

To znači da će, bez sumnje, upravljati masternodom na temelju potencijalnog fiksnog ROI-a, također trebati uzeti u obzir svoje viđenje projekcija cijena. Novčići koji za to imaju najveći potencijal mogli bi dugoročno ponuditi veći povratak na masternodu.

Odabir pravih novčića

S tim da je rečeno, ako ste željeli saznati koji novčići nude najatraktivnije prinose trenutno za masternode, mogli biste pogledati mjesto za usporedbu poput masternode Pro. Ispod je snimka zaslona najprofitabilnijih novčića u vrijeme pisanja ovog članka.

Snimka zaslona web stranice Masternodes.pro

Izvor slike: masternodes.pro

Kao što vidite, kovanica NUMUS (NMS) ima najveći povrat nego što se može zaraditi. Ako bismo pažljivije pogledali naprednu statistiku novčića, vidjeli bismo točno što će nas koštati, kao i povrat.

Kao što vidite, da biste upravljali ovom masternodeom, trebali biste držati 5000 NMS tokena. Po trenutnim tržišnim cijenama to je oko 32.539 USD. S ovih 5000 uloženih NMS-a zarađivali biste 82 NMS-a dnevno, što prelazi u 534 USD dnevnog prihoda.

NUMUS Novčić vraća masternode

Izvor slike: masternodes.pro

Stoga možete vidjeti zašto je godišnji povrat ovog novčića tako visok. Iako se ovo doista čini atraktivnim, morat ćete zaviriti u smjer NUMUS-a tijekom sljedeće godine. Novčić djeluje prilično nepouzdano s jako tankim volumenima kao što je prikazano na Coinmarketcap.

Novčići Masternode za razmatranje

Iako vam kovanice s nižom tržišnom kapitacijom mogu ponuditi vrlo atraktivne prinose, oni su mnogo manje stabilni i stoga nisu toliko pouzdani kao jedan od etabliranijih novčića na tržištu.

Crtica

Postoji jedna masternoda koja se trenutno nalazi u prvih 20 novčića, a to je Dash. To ga čini jednim od najpopularnijih novčića koji djeluju kao masternode. Operacije masternode u Dashu uključuju one koje uključuju “PrivateSend” i “InstantSend”.

Međutim, s obzirom na potražnju, pokretanje masternode na Dash-u jedna je od najskupljih s 1.000 Dash-a koji se trebaju uložiti. To je oko 600 000 USD u vrijeme tiska. To također čini ROI tijekom godine prilično malim i trenutno iznosi samo 7%.

To ipak donosi prednost mogućnosti donošenja važnih odluka o upravljanju prilikom glasanja o ažuriranjima na mreži Dash. Te masternode imaju sposobnost oblikovanja razvoja prema naprijed.

Ako ste zainteresirani za više informacija o tome kako se uključiti u Dash masternode, tada možete posjetiti službenu osobu web stranica.

VEChain

VEChain je blockchain rješenje koje želi riješiti problem globalnih krivotvorina i krivotvorene robe. Žele pratiti opskrbni lanac tako da podrijetlo dotične robe može biti potvrđeno pouzdanom proizvođaču.

To se može koristiti kao rješenje za praćenje lanca opskrbe za brojne proizvode, uključujući poljoprivredu i luksuznu robu. Žele izgraditi povjerljivi i distribuirani ekosustav za poslovanje kako bi potvrdili autentičnost tvrdnji.

Cijena pokretanja masternode na VEChainu trenutno iznosi 10.000 VEN tokena što je oko 42.000 USD.

PIVX

Novčić za privatnost PIVX još je jedna zanimljiva kripto valuta za koju biste mogli razmisliti o pokretanju masternode. Ovaj je projekt jedinstven po tome što je jedan od jedinih novčića za privatnost koji koriste POS konsenzus algoritam.

PIVX Coin iskoristit će masternode kako bi ubrzao brzinu transakcija, kao i učinio značajku privatnosti sigurnijom. Zanimljivo je i po tome što nagrada nije statična i o njoj će odlučivati ​​mreža.

Ako želite upravljati PIVX masternodeom, morat ćete uložiti 10.000 PIVX tokena što po trenutnim cijenama iznosi oko 56.000 USD. Iako prilično skupo, ovo također ima korist od toga što se o vladinim odlukama izglasavaju masternode.

Ako želite upravljati PIVX masternodeom, trebat će vam 24-satno vrijeme rada na vašim poslužiteljima, kao i namjenska IP adresa. Postoji mnogo više informacija o PIVX masternodama na njihovim web stranica.

Pokretanje MasterNode

Sad kad imate ideju o tome kako masternode djeluje, možda ćete biti zainteresirani za hosting vlastite. Ipak, kako biste točno to poduzeli?

Postavljanje vlastite masternode može biti prilično složen postupak koji bi zahtijevao neko poznavanje naredbi ljuske Linuxa. To je potrebno za postavljanje klijentskog softvera na strojevima.

Ako je ovo nešto s čime se ne osjećate potpuno ugodno, postoje i druge lakše mogućnosti. Jedan od njih je korištenje usluga hostinga trećih strana. To će, međutim, zahtijevati mjesečne troškove koji bi mogli pojesti vaš povratak.

Kojim god putem krenuli, pokretanje masternode može biti privlačna alternativa držanju kovanica. To će vam dati dodatnu korist od vašeg novca koji radi za vas i pruža vam kriptokoine dok spavate.

Istaknuta slika putem Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me