Bytecoin bányászati ​​medencék – A BCN bányászatának legjobb helyei

Ha GPU-bányász voltál, aki érmét keresett a bányászathoz, akkor kétségtelenül hallottál a Bytecoinról (BCN).

Ezt az adatvédelmet lehetővé tevő kriptovalutát a bányászok gyakran választják, tekintettel a munkaérmék más igazolásához képest vonzóbb hozamra. Egészen a közelmúltig ez is az egyetlen megmaradt érme volt, amelyet otthon egyedül szólíthatsz.

Ha azonban használ egy Bytecoin Mining készletet, akkor jelentősen javul az esélye annak, hogy az újonnan vert blokkokból BCN-t szerezzen. Biztosítania kell azonban, hogy valóban a lehető legjobb pool-ot használja.

Ebben a bejegyzésben végigvezetjük a legjobb Bytecoin bányászati ​​medencéken.

Bányászat Bytecoin

Ami az adatvédelemre összpontosító érméket illeti, manapság a legtöbb ember Monero-ra gondol, de a legelső privát, követhetetlen kriptovaluta a Bytecoin volt. És ez ma is a 26. legnagyobb piaci tőkeérme.

Vásároljon Nicehash-t most

Ez annyiban hasonlít a Monero-hoz, hogy adatvédelmi algoritmust használ, de Moneróval ellentétben nem az elágazás mellett döntött, hogy elkerülje az ASIC bányászatát. Ehelyett több okból is felkarolta az ASIC bányászokat:

  • Védik a hálózatot a támadásoktól;
  • Ebben az esetben egy villa anonimizálná a Bytecoin felhasználóit, ami meghiúsítja egy névtelen kriptóérme célját;
  • Úgy tűnik, hogy az ASIC-tiltások nem okos döntés – az ASIC-ok következő generációja is FPGA néhány kattintással állítható eszközök, csak idő kérdése.
  • Az ASIC-eket nem lehet „pozitív-negatív” dichotómiában áttekinteni. Ez csak annak a technikai fejlődésnek a közvetlen következménye, amelyet információs korunk folytat (ami valójában sokkal jövedelmezőbb, mint a CPU és a GPU bányászata).

Ebben az esetben nincs értelme egyedül bányászni a Bytecoin-t, hacsak nincs saját bányafarmod. Még ha egyetlen ASIC-fúrótornya is van, akkor is szeretné egyesíteni a hash erejét másokkal, és ennek módja a Bytecoin bányászati ​​medencéje.

Mi az a bányászati ​​medence?

A bányászati ​​medence sokféle felhasználó hash erejének egyesítésére szolgál a hatékonyabb bányászat érdekében. A bányaállomány minden tagjának fizetése a készlethez való hozzájárulásuk alapján történik, így sokkal kisebb kifizetéseket kap, mint ha egyedül bányászna és blokkokat találna, de rendszeresebb kifizetéseket is kapna, és sokkal kevesebb a szerencse magában foglal. Ha egyedül bányászod, akkor hónapokig nem találhat blokkot, de a Bytecoin bányászati ​​medencével naponta kis mennyiségű érmét kaphatsz.

Remélhetőleg most jobban megértette, mi teszi a bányászati ​​medencéket olyan létfontosságúvá a bányászati ​​folyamat szempontjából, és most szeretnék tovább segíteni a legjobb Bytecoin bányászati ​​medence megtalálásában.

A Bytecoin bányászati ​​készlet követelményei

A Bytecoin a Cryptonight algoritmust használja, és amikor a Bytecoin számára bányászati ​​medencét választ, akkor meg kell vizsgálnia mindazokat a tényezőket, amelyeket megvizsgálna, amikor bármely kriptovaluta bányászati ​​készletét választja. A legfontosabb jellemző mindig egy megbízható készlet, amelyről ismert, hogy megbízhatóan fizet. Biztosan nem akarsz egy olyan medencénél bányászni, amely ellopja a hash erejét, vagy nem fizet neked az összes megtalált blokkért.

Bytecoin bányászati ​​áttekintés


Kép a Fotolia-n keresztül

Valószínűleg a következő legfontosabb szempont, amelyet meg kell vizsgálni, a medence díjai. Nyilvánvalóan minél alacsonyabbak a díjak, annál jobb, mert ez azt jelenti, hogy többet kell tartania a bányászati ​​nyereségéből. A legtöbb bányászati ​​medencében 1% -os díjak vannak, de a Bytecoin ebből a szempontból jobb érme, mivel számos medence kínál díjmentes bányászatot.

Azt is meg szeretné tudni, hogy hol vannak a készlet szerverei. Szerverekkel kell rendelkeznie, amelyek közel vannak a tartózkodási helyéhez. Ez csökkenti a késleltetést és növeli a hash erejét. Tehát, ha Európában tartózkodik, akkor egy bányászati ​​medencét szeretne Európában található szerverekkel. Ugyanez vonatkozik Észak-Amerikában vagy Ázsiában élőkre. Minél közelebb vannak hozzád a szerverek, annál jobb.

Az egyik tényező, amelyre sokan nem gondolnak, a medence által kínált kifizetések. Számos különböző kifizetési módszer létezik, némelyik inkább a szerencsére irányul, míg mások megpróbálják a bevételeket igazságosan felosztani a hozzájáruló hash ereje alapján. Látni fogja a PPS, PPLNS, PPS +, PPSL és még sok más rövidítést.

Nem akarok itt túlságosan részletezni, mert nagyon sokféle fizetési séma létezik, de többet szeretne megtudni mindegyik előnyeiről és hátrányairól. Gondolkodnia kell a készlet minimális kifizetésén is. Ha túl magas, hetekig várhat arra, hogy érméket kapjon a bányászati ​​erőfeszítéseiből.

A következő tényezőt sokan figyelmen kívül hagyják, de fontos lehet a decentralizált hálózat fenntartása szempontjából. A medence teljes hasítási erejére utalok az egész hálózattal szemben. Ha mindenki továbbra is csatlakozik a legnagyobb készlethez, akkor az végül növekedni fog, hogy ellenőrizze a hálózat hashajtóerejének több mint 51% -át, így a hálózat kiszolgáltatottá válik a kettős kiadásokra.

Bár nem valószínű, hogy egy megbízható bányászati ​​készlet ezt megtenné, a legjobb, ha lehet, kerülje az ilyen központosítást. Tehát, ha vannak kisebb, jó medencék, akkor csatlakozhat a hálózathoz legjobban a kisebb poolhoz.

Végül, ha információt talál a medence üzemidejéről, akkor ezt is ellenőriznie kell. Az üzemidőnek legalább 95% -nak kell lennie, és minél közelebb van a 100% -hoz, annál jobb. Nem bányászhatja, ha a készlet szerverei nincsenek fent, ami elsődlegesen teljesen meghiúsítja a poolhoz való csatlakozás célját.

A legjobb 5 Bytecoin bányászati ​​medence

A Bytecoin számára meglehetősen sok bányászati ​​medence van, ennek értelme van, tekintettel arra a tényre, hogy 2012 óta létezik, nagy közösség van a háta mögött, és ez a 30 legnagyobb érme egyike a piaci korlátok szerint. Az alábbiakban a legjobb Bytecoin bányászati ​​medencék közül válogathatunk.

Minergate

Minergate az egyik legnépszerűbb választás a bányászható érmék nagy száma, valamint az egyszerű felállítás és használat miatt. Jelenleg a Minergate hozzávetőlegesen 1,3 MH / s hozzájárul a Bytecoin hash teljesítményéhez, ami a teljes érték nagyjából 3% -a.

Minergate Bytecoin Pool Statisztika

MinerGate Bytecoin Pool statisztika

A díjak a normál 1% -ot a PPLNS-nek és 1,5% -ot a Minergate-tel rendelkező PPS-nek, és kényelmes webalapú felülettel rendelkezik. A minimális visszavonás 100 BCN, ami nem a legjobb, de nem is túl nehéz elérni.

Bytecoin-pool.org

Bytecoin-pool.org az igazi csúcs kutya a Bytecoin bányászatban, 110 MH / s-mal, vagy a hálózati hash teljesítmény közel 80% -ával. A hálózati decentralizáció fenntartása érdekében valóban ajánlott egy másik készletet választani.

Bytecoin-pool.org Bányászati ​​medence statisztikák

Bytecoin-pool.org Bányászati ​​medence a számok mellett

A bányászok kedvelik a Bytecoin-pool.org-ot a 0% -os díjakért és a névtelen bányászatért regisztráció nélkül. Van egy nagyon alacsony minimális visszavonás is, mindössze 5 BCN. Van egy praktikus bányászati ​​profit kalkulátor is, amely az irányítópulton található. Ez lehetővé teszi számítani, hogy mekkora BCN-t fog keresni egy adott hashpower-mennyiséggel.

Bytecoin.uk (Unipool)

Bytecoin.uk viszonylag új jövevény, de gyorsan népszerűvé vált, mert 0% -os díjakkal és 5 BCN minimális visszavonással is rendelkezik. A hash arányát tekintve a Bytecoin.uk nagyjából 15 MH / s és a teljes hálózati hash teljesítmény 12,3% -a. Nagyon jó alternatíva a Bytecoin-pool.org oldal számára azok számára, akik decentralizáltabb hálózatot kívánnak fenntartani.

Bytecoin.uk Bányászati ​​medence statisztikák

Bytecoin.uk Bányászati ​​medence statisztikák

A Bytecoin.uk medenceüzemeltetője éppen egy új weboldalt indított Unipool.pro. Ott a bytecoin-készletek megegyeznek a Bytecoin.uk webhelyével, de a felhasználók számára egy újabb felületet kínál a működéshez.

Unipool Bytecoin bányászati ​​medence

Unipool bányászati ​​medence statisztikák

Az Unipool üzemelteti a Monero medence ami előnyös lehet azoknak a bányászoknak, akik szeretnének váltani a különböző cryptonight láncok között.

Bytecoin.party

Bytecoin.party újabb újonc a Bytecoin bányászati ​​medencék világában, és azonnali népszerűségre tett szert a 0% -os díjstruktúra követésével. Kicsi bányászati ​​medence marad, azonban 2,9 MH / s hash teljesítmény és a hálózat nagyjából 3,2% -a.

Byetcoin Party Pool statisztikák

A Bytecoin Party feltételei és a Pool statisztikái

A minimális visszavonás valamivel magasabb, 50 BCN-nél, de úgy tűnik, hogy a felhasználók szeretik a bányászati ​​készletet, és ez jó választás a hálózati decentralizáció fenntartására.

Bytecoin.fairhash.org

Bytecoin.fairhash.org egy kisebb medence, valószínűleg azért, mert 1% -os díjat számít fel. Támogatja a kriptonight más érméinek elkülönítését, így hasznos lehet a jövedelmezőbb érmék közötti váltáshoz, amikor arra szükség van.

Fairhash Bytecoin Pool statisztika

Körülbelül 9 MH / s hash sebességgel a hálózat teljes hash teljesítményének körülbelül 4% -át ellenőrzi, így 2018. augusztusától a harmadik legnagyobb Bytecoin bányászati ​​medencévé válik. Amíg nem bánja az 1% -os díjat, jó választás a decentralizáció fenntartására, miközben az egyik nagyobb, népszerűbb bányászati ​​medence mellett tartózkodik.

Következtetés

Mint fent láthatja, a legtöbb Bytecoin bányászati ​​medence egyik vonzó tulajdonsága a díjak hiánya. Minden bizonnyal azt javasolnám, hogy válasszon 0% -os díjkészletet, de azt is mondanám, hogy próbálja meg elkerülni a Bytecoin-pool.org-ot, pusztán a medence által jelenleg ellenőrzött hash teljesítmény hatalmas százalékának köszönhetően. Vagy ha a lehető legegyszerűbben szeretné tartani a dolgokat egy webalapú kezelőfelülettel, használhatja a Minergate alkalmazást.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Bytecoin nem fog elágazni ahhoz, hogy ASIC-rezisztenssé váljon, ahogy Monero tette, ezért az ASIC fúrótornyainak erejével kell megküzdenie. Ezt mondta a Bytecoin csapata 2018 áprilisában a témában:

A bányászok a hálózat egészségének legfőbb hozzájárulói, mivel ők a legracionálisabb felhasználók a láncban. Mérlegelik költségeiket és nyereségüket, hogy megtudják, melyik valutát a legjövedelmezőbb bányászni az adott pillanatban és egy adott beállítással.

Az ASIC-rezisztenssé válásról szóló döntést a Bytecoin csapata 2018 végén felülvizsgálja, és tekintettel arra, hogy a hálózati hash teljesítmény jelenleg egy ásványi készlet mellett uralkodik, ez megváltozhat. Addig a legjobban akkor szolgál, ha csatlakozik a Bytecoin bányászati ​​medencéjéhez.

Kiemelt kép a Fotolia-n keresztül

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me